Olcsó szállás ajánlatok

Balatonederics látnivalói (Balatonederics)

A település kedvelt üdülőhely, környékén kiváló vadász- és horgászhelyek találhatók. Helyi kuriózum a szafari parkkal körülvett Afrika-múzeum.

Balatonedericset Veszprém megye tóparti szakaszának nyugati kapujaként tartják számon. Fölé magasodik a Keszthelyi-hegység, a Balaton innen mindössze másfél kilométerre található.

A régészeti leletek szerint a vidéken már az ősidőkben éltek emberek. A templom környékén valaha római település volt. A magyarság jelenlétére 1214-től van írásos emlék: akkor Edelichként említik.

A település a környék természeti adottságainak köszönhetően keresett nyaralóhely. Látnivalói között első helyen a dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász által létrehozott múzeum említhető, amelyben különleges trófeák, valamint tanzániai néprajzi gyűjtemény látható.

A falu határában nemrégiben fedezték fel a Dunántúl egyik legnagyobb cseppkőbarlangját, a Csodabogyós-barlangot, ahová a szafaripark mellett vezető gyalogösvényen lehet eljutni.

A helyi népi építészet hagyományait idézik a másfél-két évszázaddal ezelőtt épült présházak a balatonedericsi pincesoron.

 

Afrika Múzeum és ÁllatkertAfrika Múzeum Balatonederics

A múzeumot dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász hozta létre. Értékes és különleges trófeáit, tanzániai néprajzi gyűjteményét helyezte el itt. Az épület környékén kis szafaripark is van.

A múzeumi kiállításon csont- és fafaragványokat, trófeákat, állatbőröket, afrikai törzsek kultikus tárgyait láthatjuk. A kis szafariparkban afrikai állatokat láthatunk természetes környezetben: tevét, bivalyt és zebrát.
A vállalkozó szellemű látogató tevehajtásból még diplomát is szerezhet.

 

Csodabogyós-barlang

A fokozottan védett, több mint 5 km hosszúságú barlang egyes szakaszait megnyitották az érdeklődők előtt. Bejárásához védősisak, fejlámpa, barlangászoverall kell, de ezeket biztosítják a túraszervezők. A barlang a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.

Szakképzett túravezetők kíséretében a 1,5-2 órás alap túra, illetve a 3,5-4 órás extrém túra során felfedezhetők a föld alatti világ cseppkőalakzatai.

 

Présházak

Présházak BalatonedericsMásfél-két évszázadot éltek meg a balatonedericsi Új-hegy és Külső-hegy legrégebbi, népi építésű présházai. Csak kívülről lehet megnézni a présházakat, de a hangulatos soron tett séta így is megéri.

 

 

 

 

Szentháromság-szobor

Balatonederics közepén, kis magaslaton áll a plébániatemplom, előtte pedig az 1871-ben emelt Szentháromság-szobor.

 

Római katolikus templom

Az eredeti templom gótikus stílusban, a XIII. században épült, a mostani pedig 1895-ben, eklektikus stílusban. A templom környékén valaha római település volt.

 

 

Badacsony látnivalói, Renáta

Badacsony látnivalóiA turista útja a kikötőből vagy a vasúti megállótól a Római utca felé halad, melyen nyugat felé (balra) fordulva érjük el a Szegedy Róza utcát, mely Badacsony legfőbb látnivalóihoz vezet. tovább »

Tapolca és látnivalói, Admin

Tapolca és látnivalóiTapolca természeti értékekben gazdag. Különös nevezetessége a csónakkal bejárható tavas-barlang, valamint a Szent György-hegy bazaltoszlopai. A borkereskedelméről is nevezetes város a környék kulturális központja. tovább »

Tapolcai útibeszámoló, Tamás

Tapolcai útibeszámolóTapolcán két alkalommal volt szerencsénk járni, ebből az egyik alkalommal télen, másik alkalommal meg nyáron, ezért van az, hogy egyidejűleg több évszak képei is megjelennek a fotóalbumban tovább »

Badacsonytomaj és látnivalói, Renáta

Badacsonytomaj és látnivalóiA település a Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistáján, a badacsonyi félszigeten fekszik. Legfőbb nevezetessége a természeti környezet, a hegy, valamint hozzá kapcsolódó borkultúra. tovább »

Badacsony, Nogamstar

Badacsony a balatoni régió leghíresebb szőlőhegye. Itt terem az a szőlő, amelyből a Badacsonyi Szürkebarát és a Kéknyelű készül. tovább »

Szállásajánlatok Balatonederics |  Hotel Balatonederics |  Apartman Balatonederics |  Vendéglátóhelyek Balatonederics

Hozzászólások

Nem található hozzászólás.

Szállás Balatonederics és környékén

11800 Ft/fő/éj - től
-5%

Hotelünk 2014.04.30-tól 45 kényelmees szobával várja vendégeit. Minden szobában fürdőszoba, klíma, telefon, LED-TV, hűtőszekrény, ingyenes internet-csatlakozási... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsony - Hotel Halászkert adatlapja

Tulipános Ház - Badacsony
-5%

Vízközeli,strandközeli ikernyaraló 2x5 fő részére.Igényesen felújított,új butorokkal berendezve,extra széo fürdővel kiadó!A tulajdonos nem lakik ott,a nyaraló... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsony - Tulipános Ház adatlapja

Borbély vendégház - Badacsonytomaj
-5%

Tisztelt Látogató! Engedje meg, hogy elkalauzoljuk Önt Badacsonytomajra a Borbély Családi Pincészethez, a 2007-es év Balatoni Borok Mesteréhez. E történelmi... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsonytomaj - Borbély vendégház adatlapja

-5%

A Bazalt Vendégház a Balaton északi partján található, a Badacsony hegy lábánál, Badacsonytomaj központjában. A Bazalt Vendégház zárt kertben... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsonytomaj - Balaton Bazalt Vendégház adatlapja