Olcsó szállás ajánlatok

A "Balaton gyöngyszeme", Balatongyörök (Balatongyörök)

A település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg.

A település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg.

Ősi múltja, az évszázadok alatt kialakult népi építészet és a XX. század lendületes fejlődése adta a régi és az új együttélését, amely a virágoktól pompázó utcákkal párosulva mesebelivé varázsolja a községet. 1990-ben a község elnyerte az Európa legszebb falvainak járó "Európafalu" címet.

BalatongyörökA Szépkilátóról a legszebb balatoni panoráma tárul a szemlélődő elé. Számtalan költőt, többek között Eötvös Károlyt is megihlette ez a táj. Gyermekmedencés, vízicsúszdás strandja - mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szinte minden sportágban szórakozási lehetőséget nyújt - 2004-ben elnyerte a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandoknak járó Kék Zászlót, azóta is minden évben Kék Zászlót nyer. A szőlőhegyek zamatos borai, a borkóstoltatás hagyománya, a hangulatos vendéglők ételei, a falu sokféle turisztikai szolgáltatása, a szálláslehetőségek színvonalas kínálata, a tavasztól őszig tartó programok felkeltik az érdeklődést. A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a falut átölelő Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek, ezenkívül autóspihenő, esőház, szalonnasütők, kilátók teszik komfortosabbá a kikapcsolódást. Húzza fel túracipőjét és hódítsa meg a környező erdőket és a hegyek ormait! Onnan még szebb a kilátás. A kiépített "Pele-apó" tanösvény a Keszthelyi-hegység növény- és állatfajai bemutatására hivatott, 8,5 km hosszú 38 ismertetőtáblával. Igazi élményt jelent.

Bel- és külföldi vendégek egyaránt kis és nagyvadra vadászhatnak a környéken.
Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A községben a balatoni halászat a 18. század kezdetéig nyúlik vissza. Mára a horgászhelyek kialakítása megtörtént. Az igazi horgászturizmus kialakulásához, illetve fellendítéséhez a 100 férőhelyes csónakkikötő létrehozása adta az első lépéseket.

A rendezvények száma és színvonala emelkedett. Bizonyítja ezt a résztvevők növekvő száma. A júliusi borfesztivál, az augusztusi boros forgatag, a szeptemberi szüreti mulatság, felvonulás a környékből több ezer érdeklődőt vonz. Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket. A rendszerváltás óta önkormányzataink rendre azon munkálkodnak, hogy a község tovább szépüljön, fejlődjön, megtartva értékeinket és emlékeinket, mindezzel vonzóvá téve vidékünket nemcsak a látogatók, de az őslakosok előtt is.

Balatongyörök, a "Balaton gyöngyszeme" vár mindenkit!

 

Szálláshelyek Balatongyörökön:

http://www.hungaryrooms.com/szallasok/Balatongyörök/

Balatongyörök térképe:

http://www.hungaryrooms.com/terkep/Balatongyörök/

 

 

Keszthelyi kirándulás, Nogamstar

Keszthely a Balaton környéki városok között a legrégebbi. Számos utcája máig híven őrzi a múlt századi kisvárosok hangulatát. Keszthely fejlődésének, kultúrájának évszázadokon át meghatározó tényezője volt az egyik leggazdagabb Magyar arisztokrata család, a Festeticsek jelenléte. Pompás barokk kastélyuk, amely ma múzeum, a balatoni régió egyik legszebb műemléke. tovább »

Programnaptár, Rendezvénytervezet Balatongyörök 2009, Turista

Programok, rendezvények Balatongyörök településen 2009-ben. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk. Tűzoltóbál, Nyitott pincék napja, Utcabál stb. tovább »

Vonyarcvashegy, Admin

VonyarcvashegyA vidék egykor a nyugat-balatoni bortermelés központja volt, ma kedvelt üdülőterület, ahol az idegenforgalom valamennyi szolgáltatása megtalálható: kempingek, panziók, üdülők, vendéglők. tovább »

Balatonederics látnivalói, Admin

Balatonederics látnivalóiA település kedvelt üdülőhely, környékén kiváló vadász- és horgászhelyek találhatók. Helyi kuriózum a szafari parkkal körülvett Afrika-múzeum. tovább »

Gyenesdiás, az üdülőfalu, Admin

Gyenesdiás kedvező fekvésével, remek klímájával, változatos turisztikai vonzerőivel, kínálatával, vendégszeretetével ideális célpont minden korosztály számára, színvonalas és nem utolsó sorban árban is kedvező nyaralási lehetőségre. tovább »

Szállásajánlatok Balatongyörök |  Hotel Balatongyörök |  Apartman Balatongyörök |  Vendéglátóhelyek Balatongyörök

Hozzászólások

Nem található hozzászólás.

Szállás Balatongyörök és környékén

-5%

Igényesen berendezett kétszintes, tágas, kertes ház alsószinti apartmanja 6+(2) fő részére Balatonberényben, 800 méterre a strandtól. Az ingatlan alapterülete: 100 m² ... Tudjon meg többet!

-5%

Szálláshelyünkön szívesen fogadjuk iskolák, gyermek és ifjúsági egyesületek csoportjait. Kiváló helyszín osztálykirándulások, táborok, erdei iskolák, kerékpáros... Tudjon meg többet!

Anna apartman - Balatonberény
-5%

Családi házunk Balatonberényben csendes,nyugodt környezetben helyezkedik el. Két apartmanból áll. "A"Apartman:Két szoba (5 fő),konyha étkezősarokkal és... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonberény - Anna apartman adatlapja

Margaréta Vendégház - Balatonberény

2011-ben újonnan nyíló vendégházunkban várjuk a csendes, nyugodt környezetben pihenni vágyó kedves vendégeinket. Vendégházunk elhelyezkedése rendkívül kedvező: ... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonberény - Margaréta Vendégház adatlapja