Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Tisza- tó körül (Abádszalók)

Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, az általa nyújtott lehetőségek száma alapján viszont bátran tekinthetjük elsőnek. A fürödni és napozni vágyó családtól, a lelkes horgászon és vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálhatja a számára ideális elfoglaltságot. A Sarud- Poroszló-Tiszafüred határait érintő Sarudi-medence egészen egyedülálló adottságokkal rendelkezik. A tónak ez a része változatos vízmélységű, holtágakkal, csatornákkal és szigetekkel tarkított, gazdag vízinövényezettel, madár- és állatvilággal rendelkező terület. A táj a folyószabályozás előtti állapotokat idézi. Kedvelt úti célja a csónakázni, horgászni, vadászni, kikapcsolódni vágyóknak.

Tisza- tó


Látnivalók, nevezetességek a Tisza tó körül:


-    Abádszalók: Tisza-tó egyik legnagyobb és turisztikai szempontból legjelentősebb települése igazi turistaparadicsom. A tó és a természet közelsége adja meg az idelátogatóknak a pihenés és a gondtalan kikapcsolódás örömét. Abádszalók ezen kívül olyan különlegességeknek ad otthont, mint a Babamúzeum vagy a híres, itt készülő vert csipke.

-    Dormánd: Remenyi k Zsigmond Múzeum, ahol az író egykori használati tárgyai mellett művei és levelei is megtekinthetők.

-    Poroszló: elsősorban az ökotúrázóknak, vízitúrázóknak, az egyéb vízi sportok kedvelőinek, a fürdőzni, strandolni vágyóknak, horgászoknak, vadászoknak nyújt megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A Tisza-tavi Madárrezervátum, mely a Világörökség része, a kikötőkből szervezett túrákon keresztül látogatható. Poroszlóba látogatók a Református templomot, Katolikus templomot, Tájház múzeumot (állandó kiállítás, kézműves bemutatók) Millenniumi emlékparkot, Graefl- család kastélyát, ill. Tisza-tavi Vízi sétány és tanösvényt tekinthetik meg.

   Kisköre: Kisköre majd hétszáz éves múltját kevés fennmaradó építészeti emlék őrzi. A település legrégibb építménye az 1777-ben barokk stílusban épült Római Katolikus Templom. Érdekessége a kőből épült toronysisak. Belső berendezési tárgyai közül korabeliek a tölgyfából faragott padok, a fából készült barokk szószék, a kagylódíszes oltárszekrény és a keresztelőkút szoborcsoportja. A népi értékeket a Falumúzeum gyűjteménye őrzi. A múzeum 1987-ben nyílt meg tíz éves gyűjtőmunka eredményeként. A ház, amit felújítottak és berendeztek, ahogy az a gerendáról leolvasható, 1856-ban épült.

-    Tiszafüred: Tiszafüred gazdag helytörténeti és néprajzi gyűjteménnyel rendelkező múzeumát, a szabadságharc egyik tábornokáról elnevezett Kiss Pál Múzeum a klasszicista stílusú 1840 körül épült Lipcsey - kúriában kapott helyet és itt üzemel 1953 óta. A múzeum a gyógyfürdő és a Thermál Kemping mellett található. A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a sok éve híres Füredi fazekassággal, megtekinthetik a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat, amely a város másik múzeuma. Tiszafüreden jelenleg is két műhelyben űzik a fazekasmesterséget, az általuk készített tárgyak megvásárlása őrzi az itt töltött pihenés emlékét.


Szállás Abádszalók és környékén

Juhász Vendégház - Abádszalók
4000 Ft/fő/éj - től
-5%

A Tisza-tó partján Abádszalók a legkedvezőbb fekvésű település, amely kellemes nyaralást nyújt az idelátogatóknak. A Vendégház minden olyan feltétellel... Tudjon meg többet!

Szállás Abádszalók - Juhász Vendégház adatlapja

7500 Ft/fő/éj - től
-5%

Az abádszalóki ATTILA öböl közvetlen közelében, a horgászok által kedvelt NAGYKUNSÁGI főcsatornától és a ma már egyedül megmaradt ártéri erdőt szegélyező... Tudjon meg többet!

Szállás Abádszalók - Vitorlás Vendégház adatlapja

-5%

Gyönyörű természeti környezetben található a kedvelt kiránulóhely Abádszalók. Várja Önöket apartmanházunk mely néhány perc sétára található a vízparttól. ... Tudjon meg többet!

Szállás Abádszalók - Kék Sziget Pihenőház adatlapja

-5%

Fedezze fel a Tisza-tó páratlan természeti környezetét, gazdag élővilágát és vadregényes tájait! A Borostyán Apartmanházban a páratlan természeti értékekkel... Tudjon meg többet!

Szállás Abádszalók - Borostyán Apartmanház adatlapja