Olcsó szállás ajánlatok

Badacsony, a Balaton "Bazaltkoszorús Királya" (Badacsony)

Minden, amit a természetben szépnek ismerünk, csodálatosképpen együtt van itt, a Badacsony környékén. Mindenből ízelítőt kapunk, tengerből, gyönyörű, büszke hegyekből, omlatag öreg várakból, napsütötte, dalos szőlős déli lankákból. A monda szerint óriások játszottak itt valaha, játékos kockákkal, kúpokkal, dombokkal, labdázó óriások, Vulcanus fiai, akik valami hirtelen intésre elvonultak e földről, s itt hagyták szeszélyes összevisszaságban a játékaikat. E nagyszerű tájban a hasonlók közt is legnagyobb, legmagasabb, legismertebb és legértékesebb a Badacsony. Közvetlen a tó partjáról indul lejtője, előbb szelíden és álmatagon, hogy feljebb mind meredekebbé válva, hogy bazaltsziklákban, szélrágta oszlopokban, kőszákokban folytatódjék. A tomaji és szigligeti öblök tisztelettudó szerénységgel fogják közre, félsziget talpazatán állva Badacsony büszkén tekint a tóra, s az csillogó hullámszemével visszatekinget rá. Mint egyik méltatója jellemezte, úgy emelkedik a tó tükre fölé a Badacsony hegye, mint a Balaton "Bazaltkoszorús Királya".

Múzeumok

 

Kisfaludy-ház.

A Badacsonyba kirándulók sétaútjának talán az első célpontja a hegy szikláinak tövében meghúzódó nádtetős ház. A költő egykori háza a korabeli falusias késő barokk építészet kitűnő példája, tulajdonképpen egyszerű borospince, különleges jelentőségét tulajdonképpen az adja, hogy egykori gazdája Kisfaludy Sándor volt.
(Az épület napjainkban étteremként működik.)

 

Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum

A sok-sok szőlőhegyi hajlék között a legszebb Szegedy Róza messzire fehérlő présháza.
Falai között ma irodalmi múzeum kiállítása és néprajzi gyüjtemény tekinthető meg.
A magyar parasztbarokk egyik legnemesebb présháza előbb Szegedy Rózáé, majd Kisfaludy Sándorral kötött házassága után kettőjük közös tulajdona volt.
(Szegedy Róza utca 80.)

 

 

Egry József Emlékmúzeum

A balatoni fények és színek nagymesterének egykori műteremházában a festőművész képei és grafikái láthatók
Egry József a modern magyar festészet egyik legeredetibb képviselője, aki hosszú ideig élt Badacsonyban.
(Egry sétány 12., Nyitva: május 1 – szeptember 30., 10-18 óra között, hétfőn zárva.)

 

Udvardi Erzsébet Képtár

Munkásságában benne van a balatoni táj, Badacsony világa, a víz, a hegy évszakainak változatos látványa.
Továbbá megtalálható másik állandó témája a Biblia.

 

Tájháztájház

A Tájház helytörténeti és néprajzi gyűjteményében gazdálkodási és háztartási eszközök, bútorok és szőlőgazdálkodás, valamint a halászat dokumentumai láthatók. Az 1898-ban épült házban felelevenedik előttünk a település múltja, fejlődése.
(Fő utca 12., Nyitva: május 1. – október 30., 10-18 óra között, hétfőn zárva.)

 

 

Szálláshelyek Badacsonyban: http://www.hungaryrooms.com/szallasok/Badacsony/

Badacsony térképe: http://www.hungaryrooms.com/terkep/Badacsony/


 

Badacsonytomaj és látnivalói, Renáta

Badacsonytomaj és látnivalóiA település a Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistáján, a badacsonyi félszigeten fekszik. Legfőbb nevezetessége a természeti környezet, a hegy, valamint hozzá kapcsolódó borkultúra. tovább »

Fonyódi séták, Admin

A fonyódi séták kiindulópontja a város központjában található vasútállomás. Az épület falán található a Kaposvár-Fonyód vasútvonal 1896-os indításának emlékére a 100. évfordulón állított tábla. A vasúti közlekedés Kaposvár és Fonyód között 1896. július 15-én indult meg s hozta magával a fürdőélet fellendülését, ekkor épült meg a vasútállomás épülete is, amit azóta lebontottak. tovább »

Szigliget, a Balaton gyöngyszeme, Admin

Szigliget, a Balaton gyöngyszemeA település a Balaton különlegesen szép területének számít, a magyar költők által leggyakrabban megénekelt helyek közé tartozik. Nevezetessége az irodalmárok alkotóházaként működő Esterházy-kastély, kúriák, templom- és várromok. tovább »

Balatonederics látnivalói, Admin

Balatonederics látnivalóiA település kedvelt üdülőhely, környékén kiváló vadász- és horgászhelyek találhatók. Helyi kuriózum a szafari parkkal körülvett Afrika-múzeum. tovább »

Badacsony, Nogamstar

Badacsony a balatoni régió leghíresebb szőlőhegye. Itt terem az a szőlő, amelyből a Badacsonyi Szürkebarát és a Kéknyelű készül. tovább »

Szállásajánlatok Badacsony |  Hotel Badacsony |  Apartman Badacsony |  Vendéglátóhelyek Badacsony

Szállás Badacsony és környékén

Tulipános Ház - Badacsony
11040 Ft/fő/éj - től
-5%

Vízközeli,strandközeli ikernyaraló 2x5 fő részére.Igényesen felújított,új butorokkal berendezve,extra széo fürdővel kiadó!A tulajdonos nem lakik ott,a nyaraló... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsony - Tulipános Ház adatlapja

Borbély vendégház - Badacsonytomaj
-5%

Tisztelt Látogató! Engedje meg, hogy elkalauzoljuk Önt Badacsonytomajra a Borbély Családi Pincészethez, a 2007-es év Balatoni Borok Mesteréhez. E történelmi... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsonytomaj - Borbély vendégház adatlapja

-5%

A Bazalt Vendégház a Balaton északi partján található, a Badacsony hegy lábánál, Badacsonytomaj központjában. A Bazalt Vendégház zárt kertben... Tudjon meg többet!

Szállás Badacsonytomaj - Balaton Bazalt Vendégház adatlapja