Olcsó szállás ajánlatok

Balaton északi partja (Balatonfüred)

Balaton északi partja műemlékekben, múzeumokban és természeti értékekben különösen gazdag vidék. Az északi part közelében lévő települések népszerű üdülőhelyek, de kissé északabbra, a Balaton-felvidék településeit is sokan keresik fel, akik kedvelik a falvak nyugalmát. Számtalan természeti értéket őriz ez a vidék. Ebben a kisrégióban találhatók a Balaton-felvidék kőtengerei is. Kevés olyan táj van Magyarországon, ahol annyira él a vidék romantikája a múlt emlékeivel, mint ezen a vidéken. Kialudt vulkánok kúpjai, zamatos borokat termő domboldalak, erdők, suhogó nádas, a hullámzó Balaton jellemzi a térséget. A vidék geológiai és történelmi értékek gazdag tára. Számos lehetőség kínálkozik a szabadidő hasznos eltöltésére. Az északi part inkább alkalmas pihenésre és csendesebb, mint a déli oldal.

északi partAz északi part kiemelkedő települései:


-    Balatonfüred:  a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Történelmi, kulturális hagyományaik, évtizedekre visszatekintő rendezvényeik és természeti kincseik minden évszakban a városba csábítják az érdeklődőket. A város hihetetlenül gazdag történeti emlékhelyekben. A XVIII. század építészeti remekei, a Nagyvendéglő, az Állami Kórház, a Kossuth Lajos-forrás kútháza, Pálóczi Horváth Ádám nagyobbik háza, Széchenyi Ferenc kastélya, ma is meghatározzák a város hangulatát. A történelmi, alsó városrész reformkori hangulatát gazdagítja a klasszicista stílusban épült Blaha Lujza villa.  A Kerek templom, melynek tervét Fruhman Antal készítette, alapul véve hozzá a római Panteon képét, 1841-1846 között épült fel. A Jókai villa 1870-ben készült el kora-eklektikus stílusban. Füred egyik legismertebb épülete a Gombás-kúria. A Lóczy-barlang az Öreghegyi utca végén található, mely Balaton-felvidék legnagyobb, 120 m hosszú barlangja.

-    Tihany: Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. I. András király 1055-ben itt építtette meg családja temetkező helyét, és egyben egy kolostort is, melybe bencés szerzeteseket telepített. Tihany legismertebb látnivalója az apátsági templom és rendház. Az altemplom (1055-ből) teljes épségében megmaradt háromhajós román stílusú csarnokkripta, ahol I. András király. Az Óvár nevű hegy ovális alaprajzú földsánc-rendszerében ortodox görög szertartású remeték vájták ki celláikat, mely Közép-Európában az egyetlen, viszonylag épségben megmaradt remetetelep. A sokszor megénekelt tihanyi visszhang, az echó az apátsági templom falától visszaverődve szórakoztatja a turistákat. Megtekintésre érdemes látnivaló a Babamúzeum, melynek gyűjteménye régi, népviseletbe öltöztetett, porcelánfejű babákból áll.

-    Szigliget: Kevés hely van Magyarországon, melyet a természet ennyi szépséggel ajándékozott meg. Szikláin ott magasodik a több mint 730 éves vár. A község központjában áll a klasszicista Esterházy-kastély, amely ma az írók alkotóháza, 12 holdas parkja védett arborétum. A Szigliget Galéria a katolikus templom melletti nádfedeles épületben, az egykori elemi iskolában kapott helyet.

-    Badacsonytomaj: a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony lábánál található. Egry József festő műteremlakása, berendezett galériája - életmű kiállítás Badacsonyban, közel a parthoz, a festőről elnevezett Egry József sétányon található.  Badacsony nevezetes látnivalói közé sorolható Kisfaludy-ház és alatta a költő feleségének, Szegedy Rózának présháza és lakóépülete. A tornácos, nádtetős épület emeletén irodalmi emlékkiállítás látható.

-    Tapolca: Tapolca természeti értékekben gazdag. Különös nevezetessége a csónakkal bejárható tavas-barlang, valamint a Szent György-hegy bazaltoszlopai. A hegy oldalában régi présházak bújnak meg. A borkereskedelméről is nevezetes város a környék kulturális központja.


Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany, Róbert

Borozgasson eszegessen vagy csak merüljön el nagyapáink korát megidéző egyedi hangulatú udvarunkban, hol a paraszti élet minden kelléke megtalálható. Ha csak pár percre is, de élvezze udvarunk hangulatát, és merüljön el a múltban. tovább »

Alsóörs és látnivalói, Renáta

A sűrűn települt kis falvak közötti szőlőhegyek ma már Almáditól Füredig szinte egybefüggő üdülőövezetet alkotnak. Az 1300 lakosú Alsóörs ófaluja a Somlyó-hegy lábánál helyezkedik el. Innen déli irányban, a tópartig épült ki az üdülőtelep, hatalmas, selymes vizű stranddal. tovább »

Balatonfüred, Nogamstar

Balatonfüred számos, patinás rendezvény helyszíne és házigazdája. A balatonfüredi júliusok legrégebbi, leghíresebb eseménye az 1825 óta minden évben megtartott Annabál. tovább »

Balatonfüred élményfürdő, Balatonfüred aquapark, Anonim

Balatonfüred élményfürdő, Balatonfüred aquaparkHa Füred akkor élményfürdő. Az Annagora Aquapark (Balatonfüred) a mai legmodernebb technikai elemekkel célozza meg az újdonságokra és a "vizi-élet" extrém felhasználására éhes kedves vendégeit, nem megfeledkezve a társas és a játékos elemek minél gazdagabb alkalmazásának igényéről, figyelembe véve a gyermekes családok szükségleteit is. tovább »

BH-0172-es baladonfüredi panzió, János

BH-0172-es baladonfüredi panzióMúlkor átutazóban voltunk Füreden, és persze az utolsó pillanatban kellett szállást találnunk. tovább »

Szállásajánlatok Balatonfüred |  Hotel Balatonfüred |  Apartman Balatonfüred |  Vendéglátóhelyek Balatonfüred

Szállás Balatonfüred és környékén

-5%

A Laroba Wellness & Tréning Hotel*** a fővárostól mindössze egy órányi autóútra fekszik, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton,... Tudjon meg többet!

Szállás Alsóörs - Laroba Wellness & Tréning Hotel adatlapja

Anna Vendégház - Alsóörs
-5%

Az Anna Vendégházban 400 m-re a strandtól, nyugodt, panorámás környezetben várjuk a kikapcsolódni vágyókat. Új, tágas szobáink mindegyikéhez külön fürdőszoba,... Tudjon meg többet!

Szállás Alsóörs - Anna Vendégház adatlapja