Olcsó szállás ajánlatok

Békéscsaba felfedezése (Békéscsaba)

Békéscsaba a hazai szlovákság és a kolbászkészítés - mint egyedülálló gasztronómiai különlegesség - fellegvára. A város jellegzetesen ártérperemi település, a kiváló termőtalajú Körös-völgy középpontjában a főleg mezőgazdasággal foglalkozó régiónak, a 400 ezer lakosú Békés megyének székhelye. Viharsarok fővárosaként emlegették, amely a Viharsarok népe ellenállásának, keménységének szimbóluma. Békéscsaba a megyei jogú városok között az egyik legtöbb zöldövezettel rendelkező település. Ligetekkel, virágokkal tarkított tereinek, hangulatos sétányainak köszönhetően az ország legélhetőbb városai közé tartozik. A város méltán híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról. Ugyancsak itt rendezik meg Magyarország leglátogatottabb sörfesztiválját is.

Békéscsaba nevezetességei:
Békéscsaba
-    Meseház:  a XX. század második fele magyar képzőművészetének megújulását sugalló emlékműve.  A Schéner Mihály Munkácsy-díjas képzőművész által megformált szobrokkal, mézeskalács-figurákkal, rajzokkal benépesített ház a "műfajok ölelkezésének" szép példája.
-    Csabai Tanya és Gabonatörténeti Kiállítóhely:  Az 1824-ben épült kisparaszti tanya, a berendezett tanyaépület és a részben helyben megőrzött, részben máshonnan áthozott gazdasági épületek a hagyományos paraszti gazdálkodást idézik.
-    Evangélikus nagytemplom: Közép-Európa legnagyobb klasszicista evangélikus temploma, copf és empire elemek díszítik.
-    Jókai Színház:  A színház 1877-79-ben épült Halmai Andor tervei alapján, majd 1913-ban Spiegel és Englert tervei szerint felújították, belül átépítették. Olyan híres magyar színészek is vendégszerepeltek a csabai színpadon, mint Jászai Mari és Blaha Lujza.
-    Munkácsy Mihály Emlékház: A magyar festészet egyik legnagyobb, európai jelentőségű alakja, Munkácsy Mihály gyermekéveit Békéscsabán töltötte. Az emlékmúzeum nemcsak ezt a kort idézi meg, de a festő több munkáját is bemutatják.
-    Szlovák Tájház:  A XIX. század eleji, népi lakóházban egy jómódú szlovák parasztgazda lakáskultúráját, életkörülményeit mutatják be. A házban értékes, faragott, festett-virágozott évszámos bútorok láthatók.A kiállítás 1972-ben nyílt meg a Munkácsy Mihály Múzeum anyagából és helyben gyűjtött tárgyakból.
-    Munkácsy Mihály Múzeum: A múzeum négy állandó kiállítással és évente átlagosan 15-20 időszaki kiállítással fogadja a látogatókat.  Állandó kiállításai közül a "Pro Natura" című természettudományi kiállítás a Dél-Tiszántúl természeti értékeit mutatja be az érdeklődőknek. A múzeum legújabb állandó néprajz-történeti kiállítása a megyében élő magyarok, szerbek, szlovákok, románok, németek és romák népművészetébe, tárgyi kultúrájába enged bepillantást. A Jurták népe címet viselő régészeti állandó kiállítás központi darabja egy rekonstruált honfoglalás kori berendezett jurta, amelyet egy-egy korabeli ruhába öltöztetett férfi és női alak egészít ki.
-    Árpád Gyógy- és Strandfürdő: a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az elmúlt évek korszerűsítéseinek köszönhetően 10 medencéjével, gyógy- és wellness szolgáltatásaival teljesen megújulva várja vendégeit.
-    A megyeszékhely egyik leghangulatosabb része a Fehér-Körös folyótól induló, s a Kettős-Körösbe torkolló Élővíz csatorna. A partján terül el a Széchenyi liget, ahol az 1850-ben emelt „Zenepavilon” épületében új, szépen kialakított, ökoturisztikai látogató központ várja a természetbarátokat.  A park a város tüdeje, egyedi növényvilága, szépen kialakított pihenő részei különleges és romantikus séták színtere lehet. A csatorna partján húzódó szoborsétány alkotásai a városhoz kötődő híres személyek emlékét őrzik.

Kirándulás a Viharsarok vidékére, Katalin

Kirándulás a Viharsarok vidékéreA Viharsarkot egy hatalmas vihar fújta ki a Körös egyik sarkában, amit Románia határol manapság. A viharok nem múltak el és ezért most szélerőműveket akar építeni a viharsarki kormány, hogy ezzel fedezni tudja az áramellátását az országnak. A viharok nemcsak a felszínt, hanem a nemzettudatot is formálták. Hódmezővásárhely és vidéke, valamint egész Békés megye már Magyarországban is vallotta büszkén, hogy ő a Viharsarok népe, ezért külföldön nagyon egyedi esetnek tartják a Viharsarkot. Viharsarokban a legmagasabbak a termésátlagok, szokás az ország éléskamrájának is nevezni. Külön érdekesség, hogy az országban egyedülálló módon 5 hungarikum is innen származik, ebből 4 Békés megyéből, egy pedig Csongrádból. A Csabai kolbász és Gyulai kolbász, a Békési szilvapálinka, a Medgyesi dinnye valamint a Makói vöröshagyma mind-mind ezen táj termékei. Legjelentősebb folyója a Tisza, amely kettészeli a vidéket. tovább »

Szállásajánlatok Békéscsaba |  Hotel Békéscsaba |  Apartman Békéscsaba |  Vendéglátóhelyek Békéscsaba

Szállás Békéscsaba és környékén

10350 Ft/fő/éj - től
-5%

Kényelem: A Munkácsy Hotel születésével a régió egyedülálló szállodával lett gazdagabb. A kiemelkedő minőségű szobák, magas színvonalú komplex konferencia-,... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Munkácsy Hotel adatlapja

13950 Ft/fő/éj - től
-5%

A 2014 szeptemberében nyílt Arcanum Hotel a rohanó és zsúfolt világtól elzártan, több hektáros park nyugalmával várja Önt Békéscsaba külvárosában. Lassítson le és... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Arcanum Hotel adatlapja

-5%

Frekventált helyen, a város szívében található a patinás Fiume Hotel,mely a 19.század vége óta várja a Békéscsabára látogatókat. Városközponti jellege miatt manapság is... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Hotel Fiume adatlapja

-5%

Békéscsaba kertvárosi részén, különleges termnészeti környezetben, erdővel övezett területen helyezkedik el Békéscsaba első teljes körű wellness... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Fenyves Hotel adatlapja