Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Viharsarok vidékére (Békéscsaba)

A Viharsarkot egy hatalmas vihar fújta ki a Körös egyik sarkában, amit Románia határol manapság. A viharok nem múltak el és ezért most szélerőműveket akar építeni a viharsarki kormány, hogy ezzel fedezni tudja az áramellátását az országnak. A viharok nemcsak a felszínt, hanem a nemzettudatot is formálták. Hódmezővásárhely és vidéke, valamint egész Békés megye már Magyarországban is vallotta büszkén, hogy ő a Viharsarok népe, ezért külföldön nagyon egyedi esetnek tartják a Viharsarkot. Viharsarokban a legmagasabbak a termésátlagok, szokás az ország éléskamrájának is nevezni. Külön érdekesség, hogy az országban egyedülálló módon 5 hungarikum is innen származik, ebből 4 Békés megyéből, egy pedig Csongrádból. A Csabai kolbász és Gyulai kolbász, a Békési szilvapálinka, a Medgyesi dinnye valamint a Makói vöröshagyma mind-mind ezen táj termékei. Legjelentősebb folyója a Tisza, amely kettészeli a vidéket.

SzegvárViharsarok kiemelkedő települései:


Békéscsaba: Viharsarok fővárosaként emlegették, amely a Viharsarok népe ellenállásának, keménységének szimbóluma. Neves kulturális és gasztronómiai rendezvények színhelye. A híres festőművész, Munkácsy Mihály gyermekéveit Békéscsabán töltötte, ennek tiszteletére az ő nevét viseli a megye történetét, nevezetességeit bemutató múzeum. A város másik nevezetessége a Munkácsy-emlékház, ahol a művész személyes tárgyai mellett alkotásai is láthatók. Igazi különlegességnek számít a mai művész, Schéner Mihály Munkácsy-díjas képzőművész által megformált szobrokkal, mézéskalács-figurákkal, rajzokkal benépesített Meseház. A műemlékek közül mindenképpen figyelmet érdemel az evangélikus templom.

Csongrád: Jelentős középkori emlék az Ellésmonostor maradványa. A Tisza árterében homokdombra telepített monostor feltárása 1990 óta tart. A török időkben kezdték termeszteni a Skutari albán város környékéről származó kadarkát. Ma is főleg a vörösborok a jellemzőek. A város 1987-ben elnyerte Rómában a "Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa" címet. Sokan keresik fel a várost az itteni gyógyfürdő miatt. Az 1091 méteres kútból nyert 46 Celsius-fokos, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz ízületi, reumatikus és nőgyógyászati betegségek megelőzésében és utókezelésében alkalmazható.

Szentes: Szentes határa, a Tisza és a Körös szabdalta táj a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma. A város természeti értékei mellett műemlékekben is gazdag. A város építészeti emlékei között a legrégebbi a Szent Miklós tiszteletére szentelt ortodox templom 1786-ban épült, késő barokk stílusban, benne egykorú szép ikonosztázzal és falfestményekkel. A Szentesről a Szarvas felé vezető úton található az ecseri templomrom, a XIV. századi gótikus templom maradványai.

Szegvár: a "vizek faluja", területén folyik keresztül a Kurca és a Kórógy-ér. A település és környéke, a vadregényes ártéri erdővel körülvett Tisza-holtág valóságos horgászparadicsom. A vízparton látható várszerű fal a Károlyi-kastélyhoz tartozhatott. Szegváron a népi építészet számos emléke maradt fenn, köztük az egyikben falumúzeum működik. A falu szélén mesterséges halmon áll egy 1865 táján épült szélmalom, amelynek belső berendezése, gépezete hiánytalan.

Hódmezővásárhely: A település egyházi építészeti emlékei szinte valamennyi felekezetet felölelnek. A környék természeti értékei között vizes élőhelyeket és pusztát egyaránt találni. Hódmezővásárhely műemlékei között nevezetes a XIII-XIV. században épült román és gótikus stílusú téglatemplom romjai, az ortodox templom, a kulturális helyszínként is használatos zsinagóga, a református ótemplom.A városhoz kötődő képzőművészek - Tornyai János, Endre Béla, Pásztor János és mások - a népi fazekasság nemes formakincsének megőrzésére 1912-ben megalapították a Művészek Majolika és Agyagipari Telepét - a Majolikagyár elődjét. A magyar városok közül elsőként, 1997-ben Európa-díjjal ismerték el a vásárhelyiek tevékenységét.

Békéscsaba felfedezése, Katalin

Békéscsaba felfedezéseBékéscsaba a hazai szlovákság és a kolbászkészítés - mint egyedülálló gasztronómiai különlegesség - fellegvára. A város jellegzetesen ártérperemi település, a kiváló termőtalajú Körös-völgy középpontjában a főleg mezőgazdasággal foglalkozó régiónak, a 400 ezer lakosú Békés megyének székhelye. Viharsarok fővárosaként emlegették, amely a Viharsarok népe ellenállásának, keménységének szimbóluma. Békéscsaba a megyei jogú városok között az egyik legtöbb zöldövezettel rendelkező település. Ligetekkel, virágokkal tarkított tereinek, hangulatos sétányainak köszönhetően az ország legélhetőbb városai közé tartozik. A város méltán híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról. Ugyancsak itt rendezik meg Magyarország leglátogatottabb sörfesztiválját is. tovább »

Szállásajánlatok Békéscsaba |  Hotel Békéscsaba |  Apartman Békéscsaba |  Vendéglátóhelyek Békéscsaba

Szállás Békéscsaba és környékén

10350 Ft/fő/éj - től
-5%

Kényelem: A Munkácsy Hotel születésével a régió egyedülálló szállodával lett gazdagabb. A kiemelkedő minőségű szobák, magas színvonalú komplex konferencia-,... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Munkácsy Hotel adatlapja

13950 Ft/fő/éj - től
-5%

A 2014 szeptemberében nyílt Arcanum Hotel a rohanó és zsúfolt világtól elzártan, több hektáros park nyugalmával várja Önt Békéscsaba külvárosában. Lassítson le és... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Arcanum Hotel adatlapja

-5%

Frekventált helyen, a város szívében található a patinás Fiume Hotel,mely a 19.század vége óta várja a Békéscsabára látogatókat. Városközponti jellege miatt manapság is... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Hotel Fiume adatlapja

-5%

Békéscsaba kertvárosi részén, különleges termnészeti környezetben, erdővel övezett területen helyezkedik el Békéscsaba első teljes körű wellness... Tudjon meg többet!

Szállás Békéscsaba - Fenyves Hotel adatlapja