Olcsó szállás ajánlatok

Felfedező úton Esztergomba (Esztergom)

A Dunakanyar kapujában, erdős hegyek koszorújában fekvő Esztergom a magyar nemzet történetének kiemelkedő helye. Az egyedülálló egyházi és világi kultúrörökség újra és újra lenyűgözi az ide látogatót. Esztergom az első magyar király, Szent István szülő- és koronázási városa, amely 1973-ban ünnepelte fennállásának ezeréves évfordulóját. Híres templomai, műemlékei, a környék természeti szépségei kedvelt kirándulóhellyé teszik. A Dunakanyar legfelső városának szokták nevezni, mely jelentős kikötőváros a Duna folyam partján.


Esztergom

Esztergom látnivalói:


-    Bazilika: A hegy fennsíkján a XIX. században emelték a magyar katolikus egyház legmonumentálisabb épületét. Elődjét, az ősi Szent Adalbert Székesegyházat az első magyar király, Szent István építtette a XI. század elején. A szentélyben található Grigoletti: Mária mennybemenetele című oltárképe, amely a világ legnagyobb (13x6,5 m), egyetlen vászonra festett képe. A Bazilika mellett épült fel a XVI. században a Bakócz-kápolna, a magyarországi reneszánsz építészet egyik legfontosabb emléke, mely teljes szépségében látható a jelenlegi székesegyházban.

-    Főszékesegyházi kincstár: A Bazilikában helyezték el a Főszékesegyházi Kincstárat, a magyar egyházi művészet leggazdagabb gyűjteményét. Az ötvös és textilművészet remekei közül kiemelkedik Mátyás király kálváriája, a középkori európai ötvösművészet egyik legszebb alkotása.

-    Vár: A Várhegyen található az Árpád-házi királyok és későbbi érsekek palotájának maradványai. Ezekben az épületekben működik a Vármúzeum. A magyarországi román stílusú építészet kiemelkedő alkotásaiból a híres Szent István-szoba, a lakótorony és a későromán- koragótikus királyi várkápolna érdemel említést. A termekben kiállítás mutatja be Esztergom múltját. A termekben Esztergom múltját bemutató kiállítás látható.

-    Balassa Bálint Múzeum : a Régi Vármegyeházában működő múzeumban jelentős régészeti, helytörténeti, képzőművészeti gyűjteményekből rendezett időszaki kiállítások tekinthetők meg.

-    Keresztény Múzeum: A prímási palota második emeletén található a Simor János érsek által 1875-ben alapított, világszerte ismert Keresztény Múzeum. Kiemelkedő gyűjteményei: a középkori magyar táblafestészet és szobrászat, XIII-XVI. századi itáliai festészet, XV-XVI. századi németalföldi, német, osztrák festészet, barokk festészet, iparművészeti gyűjtemény.

-    Duna Múzeum: város egyik érdekes közgyűjteménye, mely a Duna és a Duna menti népek vízgazdálkodásának történetét mutatja be.

-    Babits Emlékház : A város fölött az Előhegyen áll a Babits-villa. Az emlékmúzeumnak berendezett kis házban töltötte nyarait 1924-tol, 1941-ben bekövetkezett haláláig jeles költőnk, Babits Mihály.

-    Aquasziget Esztergom: Magyarország egyik legújabb és legmodernebb fürdőkomplexuma. Egyedülálló fürdőélményben lehet része annak, aki ellátogat Esztergomba, a Finta József Ybl- és Kossuth díjas építész által tervezett fürdőbe. A teljes kikapcsolódást az élményfürdő szolgáltatásain túl a Bazilika és az esztergomi vár különleges látványa egészíti ki. A fürdőben belső élménymedence, gyerekmedence, pihenőmedence, jacuzzi, csúszdamedence, kiúszós kültéri 25 méteres sportmedence, kiúszós kültéri pihenőmedence, 2 óriáscsúszda hang- és fényeffektusokkal és infraszauna várja a vendégeket.

     

Esztergom, Nogamstar

Évente egymillióan kíváncsiak erre a több mint ezer éve, 973-ban alapított településre, amely egykor az ország első fővárosa, első királyunk megkeresztelkedésének színhelye, a pogány lázadó Koppány felnégyelésének és várfalra kiszögelésének helyszíne, évszázadokon keresztül királyok, főpapok székhelye volt. tovább »

Szállásajánlatok Esztergom |  Hotel Esztergom |  Apartman Esztergom |  Vendéglátóhelyek Esztergom

Szállás Esztergom és környékén

Decsi Panzió - Esztergom
7000 Ft/fő/éj - től
-5%

A panzió Esztergom belvárosától 5 perc sétára, egy csendes kis utcában található. A ház 1895 óta fennálló borospincére épült. Hét darab kétágyas ( pótágyazható... Tudjon meg többet!

Szállás Esztergom - Decsi Panzió adatlapja

-5%

A Panzió Esztergom Visegrád felöli részén, Szent György mezőn, a Bazilikától 500 méterre található.A családiasan berendezett panzió egész évben várja vendégeit.A... Tudjon meg többet!

Szállás Esztergom - Szent György panzió Vendégház adatlapja

Esztergom belvárosától 1 km-re található a szálloda, csendes nyugodt környezetben, 1 holdas zárt parkkal és parkolóval. Töltse szabadidejét festői környezetben,... Tudjon meg többet!

Szállás Esztergom - RózaHotel adatlapja