Olcsó szállás ajánlatok

Fertő-tó és környéke, a világörökség egyik helyszíne (Fertőd)

A Fertő-tó a Magyarország és Ausztria között húzódó határon keresztül terül el a két ország területén. A tó, amely hidrológiai kapcsolatban van a Dunával, a legnagyobb sóstó Európában, felülete 309 km˛. Ausztriában a kulturális tájegység magában foglalja a Neusiedler See-Seewinkel Ramsar területet, egy olyan vízivilágot, amelyet az UNESCO bioszféra-tartaléknak tekint.

A Fertő-tó a Magyarország és Ausztria között húzódó határon keresztül terül el a két ország területén. A tó, amely hidrológiai kapcsolatban van a Dunával, a legnagyobb sóstó Európában, felülete 309 km˛. Ausztriában a kulturális tájegység magában foglalja a Neusiedler See-Seewinkel Ramsar területet, egy olyan vízivilágot, amelyet az UNESCO bioszféra-tartaléknak tekint.

Egy viszonylag kicsiny területen belül rendkívüli módon változatos állat- és növényvilágot lehet találni, tekintettel arra, hogy van itt kontinentális alföldi sztyeppei tó, a szubmediterrán dombok és a szubalpin hegyek, valamint magashegységek. Ezek az eltérő klimatikus feltételek gazdag (Európában egyedülálló) természeti jellegzetességeket hoztak létre. A talaj és víz sótartalma egy másik olyan elem, amelyik hozzájárul a Fertő-tó és a környező tájegység biológiai sokféleségéhez. A Fertő-vidék legsajátságosabb tulajdonsága mindazonáltal a náddal borított nagy felszín és a víz sekélysége. Tekintettel arra, hogy a vízhőmérséklet viszonylag gyorsan követi a levegő hőmérsékletét nyáron a vízhőmérséklet akár 30 şC-ra is felmehet.

A Fertő-tó a legnyugatabbra eső sztyeppei tó Eurázsiában és a tó környezetében élő lakosság múltbeli és jelenlegi etnikai összetétele németek, szlávok, horvátok és finnugor altáji eredetű népek ugyanolyan sokféleségét mutatja, mint az állat- és növényvilág.

 

Fertőd és látnivalói, Admin

Fertőd és látnivalóiItt található Magyarország legnagyobb méretű barokk stílusú építészeti alkotása, az Esterházy-kastély. Egy ideig itt élt és alkotott a család udvari muzsikusaként a híres bécsi klasszikus: Joseph Haydn. tovább »

Röjtökmuzsaj, Karesz

Röjtökmuzsaj és Muzsaj-i falurésze az Ikva malomárok mentén épült, mindössze 18 km-re Soprontól, de távol a városok és az országutak zajától. A falu manapság 496 vendégszerető lelket számol. tovább »

Biciklitúra a Fertő-tó körül, János

Biciklitúra a Fertő-tó körülBudapestről a legcélszerűbb valamelyik Sopronba induló gyorsvonattal Fertőszentmiklósig utazni, és onnan a kb. 2 km-re fekvő Fertődre áttekerni. tovább »

Fertődi túra, Renáta

Nyugat-Dunántúli túránk következő állomása az egykori Eszterháza, a mai Fertőd. tovább »

Kirándulás a Fertő - tó környékére, Katalin

Kirándulás a Fertő - tó környékéreA Fertő tó Közép-Európa harmadik legnagyobb tava. Igazi alföldi, síkvidéki sóstó. A tó közvetlen környéke kedves, változatos táj. Északon a Lajta-hegység nyúlványai, kelet felé síkság övezi. A Fertő-menti lankás lejtőket szőlők borítják. A tó igen kedvező hatással van a környék szőlőtermelésére. Vize és nagy mennyiségű laza iszapja jelentős hőmennyiséget képes felhalmozni, és ez mérsékli a környék levegőjének hőmérsékletingadozásait. tovább »

Szállásajánlatok Fertőd |  Hotel Fertőd |  Apartman Fertőd |  Vendéglátóhelyek Fertőd

Hozzászólások

Nem található hozzászólás.

Szállás Fertőd és környékén

7900 Ft/fő/éj - től
-5%

Az Eszterházi kastélytól 200 m-re a Fertő tavat megkerülő kerékpárút mellett a fertő-hanság nemzeti park központjától 1,5 km. -re Fertőd fő utcájában található... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőd - Rabensteiner Panzió adatlapja

-5%

Különálló új családi házban 116 m2-en, apartman 4-8 személy részére: 2 hálószoba, nagy nappali, felszerelt nagy konyha, sarokkád, tusolókabin, külön WC. ... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőd - kata vendégház adatlapja

Az Aqua Termál Camping Vendégházak Fertőhomok Akác út 106-107. sz. alatt és onnan 500 m-re a Nefelejcs utcában találhatók. Soprontól 17 km-re van. Budapest felől... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőhomok - Aqua Termál Camping Vendégházak adatlapja

Bundás Vendégház - Fertőszéplak
-5%

A falumúzeum szomszédságában lévő 1848-as építésű parasztház. A földszinten eredeti - korhű - parasztkonyha és szoba. Egy nappalival. Tetőtérben négy 2-3 ágyas... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőszéplak - Bundás Vendégház adatlapja