Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Fertő - tó környékére (Fertőd)

A Fertő tó Közép-Európa harmadik legnagyobb tava. Igazi alföldi, síkvidéki sóstó. A tó közvetlen környéke kedves, változatos táj. Északon a Lajta-hegység nyúlványai, kelet felé síkság övezi. A Fertő-menti lankás lejtőket szőlők borítják. A tó igen kedvező hatással van a környék szőlőtermelésére. Vize és nagy mennyiségű laza iszapja jelentős hőmennyiséget képes felhalmozni, és ez mérsékli a környék levegőjének hőmérsékletingadozásait.

Fertő- tó

Főbb látnivalók a Fertői tájon:

-          Fertőrákos: A tó romantikája napjainkban is elvarázsol, a környéke kíváncsivá tesz. A város zajától távol, a jó levegőn sétálhat a Kőfejtőben, gyönyörködhet a Fertő- Hanság Nemzeti Park panorámájában. Felkeresheti a Világörökség nevezetességeit, felfedezheti Fertőrákos különleges múzeumait. Megtekintheti Magyarország egyetlen köztéren megmaradt Pellengérét, Ásványmúzeumát, Püspöki kastélyt, Római katolikus templomot, Mithras- szentélyt, ill. a Páneurópai Piknik Emlékhelyet.

-          Fertőd: Fertő-Hanság kistájon fekvő település. Műemlékein, egyébnevezetességein kívül a térség gazdasági és kulturális központja.  A településen két római katolikus templom - a neogót stílusú Szent András (Süttör) és az 1986-ban épület Szent Kereszt (Eszterháza) - található, melyet a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Udvardi Erzsébet oltár, és stációképei díszítenek. A közelmúltban restaurált kastélykápolna Europa Nostra-díjat kapott. Fertőd legismertebb nevezetessége, melyet az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak 1720-66 között építtették ragyogó kastélyukat, a "magyar Versailles"-t.  Ma múzeum és fontos kulturális helyszín, valamint a magyar Haydn-kutatás központja. A kastély pompás épületegyüttese - a barokk színház kivételével - épségben megmaradt. Az itt működő múzeum kiállításainak nagy része az épület fénykorát, Esterházy (Fényes) Miklós (1762-1790) idejét idézi. Gazdag arany borítású termek, korabeli falfestmények, Kínából hozatott lakktáblák, XVIII. századi, gobelinhímzéses bútorok, porcelánok mutatják a korabeli pompát, a barokk-rokokó hercegi udvart. Joseph Haydn, a nagy osztrák zeneszerző aktív korszakának mintegy a felében, 1766-tól 1790-ig itt lakott és alkotott. A kastélyban kiállítás emlékezik rá - emellett a nyáron megrendezett koncertek, a Haydn-központ terve hivatott arra, hogy a fénykor szellemisége is újjáteremtődjön.

-          Hegykő: A község jelentős vonzereje az egész évben nyitva tartó termálfürdő. Gyógyvize főleg mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas. A településen színvonalas kereskedelmi és falusi szálláshelyek várják a vendégeket. Horgásztava kellemes kikapcsolódást kínál. A Fertő tó körüli kerékpárút áthalad a községen. Hegykő nevezetes épülete a római katolikus templom, amely neoromán stílusban épült 1904-ben. Említésre méltók színes üvegablakai és a Prokop Péter által festett freskók. Barokk alkotás a Pestis-szobor (1711), a Piéta-szobor (1720) és a Szent György-szobor (1742).

 


 

Röjtökmuzsaj, Karesz

Röjtökmuzsaj és Muzsaj-i falurésze az Ikva malomárok mentén épült, mindössze 18 km-re Soprontól, de távol a városok és az országutak zajától. A falu manapság 496 vendégszerető lelket számol. tovább »

Fertő-tó és környéke, a világörökség egyik helyszíne, Renáta

A Fertő-tó a Magyarország és Ausztria között húzódó határon keresztül terül el a két ország területén. A tó, amely hidrológiai kapcsolatban van a Dunával, a legnagyobb sóstó Európában, felülete 309 km˛. Ausztriában a kulturális tájegység magában foglalja a Neusiedler See-Seewinkel Ramsar területet, egy olyan vízivilágot, amelyet az UNESCO bioszféra-tartaléknak tekint. tovább »

Fertőd és látnivalói, Admin

Fertőd és látnivalóiItt található Magyarország legnagyobb méretű barokk stílusú építészeti alkotása, az Esterházy-kastély. Egy ideig itt élt és alkotott a család udvari muzsikusaként a híres bécsi klasszikus: Joseph Haydn. tovább »

Biciklitúra a Fertő-tó körül, János

Biciklitúra a Fertő-tó körülBudapestről a legcélszerűbb valamelyik Sopronba induló gyorsvonattal Fertőszentmiklósig utazni, és onnan a kb. 2 km-re fekvő Fertődre áttekerni. tovább »

Fertődi túra, Renáta

Nyugat-Dunántúli túránk következő állomása az egykori Eszterháza, a mai Fertőd. tovább »

Szállásajánlatok Fertőd |  Hotel Fertőd |  Apartman Fertőd |  Vendéglátóhelyek Fertőd

Szállás Fertőd és környékén

4650 Ft/fő/éj - től
-5%

Különálló új családi emeletén 116 m2-en, 1 szobás apartman 4-8 személy részére,felszerelt konyhával.ca 44 m2 2 szobás apartman,2 hálószoba, felszerelt... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőd - kata vendégház adatlapja

-5%

Az Eszterházi kastélytól 200 m-re a Fertő tavat megkerülő kerékpárút mellett a fertő-hanság nemzeti park központjától 1,5 km. -re Fertőd fő utcájában található... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőd - Rabensteiner Panzió adatlapja

Az Aqua Termál Camping Vendégházak Fertőhomok Akác út 106-107. sz. alatt a falu keleti végén az étterem mellett találhatók 2 épületben.A Clubházban 5 szoba,... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőhomok - Aqua Termál Camping Vendégházak adatlapja

-5%

Látogasson el hozzánk, legyen a törzsvendégünk Fertőszéplakon, a Fertő tó egyik legszebb falujában! Éttermünk 1986-ban nyitott, mely azóta rangos... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőszéplak - Polgármester Vendéglő és Panzió adatlapja