Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Mátrába (Galyatető)

Magyarország teteje a Mátra 1014 méter magas csúcsa, a Kékes. A hegyvidék páratlan körpanorámája a TV-torony 38 méteres magasságban lévő kilátójáról látható. Télisport-központja 300 és 2400 méter hosszú lesiklópályákból, síugró sáncból és kampós sífelvonókból áll; klimatikus gyógyhely pedig azért lehet, mert a napsütés itt még ősszel is több, mint másutt az országban.


Mátra

Kiemelkedő települések a térségben:


Galyatető: Galyatető, hazánk második legmagasabb tömbjének déli tövében kialakult, közigazgatásilag Mátraszentimréhez tartozó üdülőhelye. Galyatető látnivalói közül kiemelkedik a Kodály kápolna, melyet érdemes felkeresni. Péter-hegyese kilátó, mely a két világháború között épült, a terméskő torony ma felújításra szorul. mintegy 100 lépcső megmászása után a kilátás korlátozott, észak felé teljes csak a látvány.


Gyöngyös: Orczy- kastély: Gyöngyös jelképeinek is tartják azokat a kőoroszlánokat, amelyek az Orczy-kert kapuját őrzik. A szép kerítésről az járja, hogy a napóleoni háborúk idején zajló utolsó nemesi felkelés puskacsöveiből kovácsolták. Az épület ma a Mátra Múzeum otthona, ahol őrzik Magyarország egyetlen teljes épségben előkerült mamutcsontvázát, ill. itt található az ország egyik legjelentősebb természettudományi gyűjteménye.


Mátraháza: Mátraháza közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozik, az egyik legjobb túra-kiindulópont a Kékes és a Mátra belső része felé. A Naphimnusz Parkban Assisi szent Ferenc himnuszának tíz versszakát jeleníti meg Várkonyi Maréza, mátrafüredi keramikus színezett kerámia domborműben. A Parkba Fenyvesi László, mátrafüredi fafaragó díszes kapuján lépünk be.

Parád (Parádfürdő): A "palócföld" központja az ország legrégibb gyógyhelyeinek egyike, színes népviseletét a jellegzetes főkötő, szőtteseit a gazdag mintakincs jellemzi. A 200 éves Palócház a palócok múlt századi életét, saját készítésű textiljeit őrzi. A fafaragó művészet remekeit Asztalos Joachim népi iparművész kiállítása gyűjti csokorba


Kékestető síelés, Nogamstar

Kékestető síelésKékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája... tovább »

Szállásajánlatok Galyatető |  Hotel Galyatető |  Apartman Galyatető |  Vendéglátóhelyek Galyatető

Szállás Galyatető és környékén

-10%

Szeretettel várjuk a Bodonyban található Marika Vendégház nevű felújított, régi tornácos falusi vendégházunkba. Bodony a Mátra északi részén fekvő kis falucska... Tudjon meg többet!

Szállás Bodony - Bodonyi Marika Vendégház adatlapja

Almásliget vendégház - Mátramindszent

Mátramindszent a Mátra északi lejtőjére települt község, 10 km-re Galyatetőtől. Vendégházunk a falu központjában áll. 1500nm-es telkét két oldalról a posta és az... Tudjon meg többet!

Szállás Mátramindszent - Almásliget vendégház adatlapja

Közvetlenül a sípálya mellett található nagy faházban kínáljuk "menedékház" szálláshelyeinket táborok,baráti társaságok számára; önállásással, vagy félpanzióval. ... Tudjon meg többet!

Szállás Mátraszentimre - Diáktanya -Mátraszentlászló adatlapja

Gertrúd Vendégház - Mátraszentimre
-5%

Vendégházunk a Mátra egyik legkedveltebb,és leglátogatottabb üdülőhelyek egyikének központjában található Mátraszentimrén.Csend,nyugalom,kristálytiszta hegyi levegő... Tudjon meg többet!

Szállás Mátraszentimre - Gertrúd Vendégház adatlapja