Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Velencei- tó körül (Gárdony)

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava, mely 15- 20 km-re fekszik Székesfehérvártól. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is. A Velencei-tó ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, kiváló vize a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja. A fürdésen kívül a reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas. A parton fövenyes, pezsgő életű strandok várják a kikapcsolódni, sportolni vágyókat. A megújult strandok számtalan pihenési, szórakozási és sportolási lehetőséget nyújtanak minden korosztály számára. A déli part sekély vizű strandjai a kisgyermekek számára is biztonságos és élményben gazdag strandolási lehetőséget kínálnak. A tó körül kiépített kerékpárutak várják a biciklizni vágyókat. Télen remek sportolási lehetőségeket kínál a befagyott Velencei-tó és megtalálják számításukat az idelátogató horgászok, vadászok is.

Velencei- tóVelencei- tó körüli települések:

-    Gárdony: a Velencei-tó fővárosa a tó déli partján fekszik. Gárdonyban több strand, szabadstrand működik, közülük a Sport Beach az ország első ÖKO strandja, amely a legjelentősebb hazai strandsportok döntőinek ad otthont. A kedvelt üdülőhely három  városrészből áll: Gárdony a kereskedelmi és szolgáltató központ, Agárd a Velencei-tó legrégibb és talán legismertebb üdülőhelye, kertvárosi hangulatú üdülő- és szabadidős centrum és a természeti értékekben gazdag, falusias hangulatú Dinnyés.

-    Agárd: a Velencei-tó legrégibb és talán legismertebb üdülőhelye, kertvárosi hangulatú üdülő- és szabadidős centrum. A fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket. A város legfőbb vonzereje – a strandokon kívül – a gyógyhatású termálvíz. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Gyógy- és termálfürdő. A Velencei-tavi Borút agárdi pincéi jellegzetes borokat kínálnak a betérőknek. A Strandokon téli fagyos hétvégéken kijelölt koripályák és szórakoztató programok várják a vendégeket. Agárdpusztán született Gárdonyi Géza (1863-1922). Az író emlékkiállítása a felújított szülőházban, az agárdi Szent Anna kápolna közelében álló Gárdonyi Géza Emlékház és Galériában tekinthető meg.

-    Velence: Magyarország egyik  leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval, a Velencei-hegység lankás dombjaival, a fővároshoz és Székesfehérvárhoz közelségével, a kiváló közlekedéssel hazánk egyik kiemelt üdülőterülete. A Velencei-hegység remek bortermelő vidék. A bor kultuszát a Szent Benedictus Borlovagrend ápolja, s a köré szerveződő programok csúcspontja a több mint két évtizedes múltra visszatekintő májusi Orbán-napi hegyünnep. Velencén található a Velencei-tó egyetlen Vizisípályája, de e mellett  teniszpályák, vízi és vízparti szabadidős sportpályák várják a mozgás, a csapatsportok, extrémsportok kedvelőit. A tóparton és a város néhány fontosabb szakaszán több kilométernyi sétány és kerékpárút húzódik. Sétákat lehet tenni a Bence-hegyen, ahol a Panoráma út szerpentinjéről kitárulkozó látványával gyönyörködtet a Velencei-tó, vagy elgyalogolni az Angelika-forráshoz, valamint megnézni Molla Szadik török szerzetes síremlékét is. A szép diadal emlékére az ismert rózsanemesítő, egy akkor nemesített sárga rózsájának a Velence Rózsája elnevezést adta. E rózsa lett Velence egyik jelképe.

-    Pákozd: A történelmi sors patináns névvé tette Pákozdot, amelyet leginkább az 1848-as szabadságharc első győztes ütközete fémjelez. Pákozd természeti környezet kincsei: az Anikó-forrás, a világviszonylatban egyedülálló Ingókövek, az Arborétum, a Szúnyog-sziget, az Abajka völgye, és az ott található Gyurgyal telep, valamint a Bella tó.

-    Sukoró: a Velencei-tó és a Vértesalja tájegységbe ágyazott, csodálatos fekvésű és panorámájú, hívogató légkörű település, melyet méltán neveznek a Velencei-tó gyöngyszemének. Az építészeti hagyományait féltve őrző Sukoró népi műemlékekben igen gazdag, ugyanakkor szép számmal találhatók a hagyományos szellemben épült illetve felújított házak is. Korai virágzó szőlő- és borkultúráról tanúskodnak a pincesorok. A bor tárolását a szőlőkhöz közel eső dűlők löszfalaiba ásott, azokba bevájt sorpincékben oldották meg.

 

Fejér megyei kastélytúra, Admin

Fejér megyei kastélytúra6 csodálatos Fejér megyei kastély bemutatása: tovább »

Gárdony és látnivalói, Admin

Gárdony és látnivalóiA Velencei-tó déli partjának legnagyobb városa, idegenforgalmi központ. Településrészei közül Agárd a legfejlettebb fürdőrész, Dinnyés pedig természetvédelmi terület. A gárdonyi termálfürdő egész évben várja a gyógyulni vágyókat. tovább »

Velencei-tó, "a napfény tava", Admin

Velencei-tó, "a napfény tava"Legtöbbünk gyermekkori emlékeinek meghatározó pillanatai közé tartoznak a velencei-tavi fürdőzések: családi nyaralások, táborozások. Azok a felejthetetlen napok, amikor édesanyánkkal napoztunk, nézelődtünk, édesapánkkal csendben horgásztunk, vagy fejeseket ugráltunk az üdítően friss tóba. Közép-Dunántúl kincse a Budapest és Székesfehérvár között körülbelül félúton található, a Velencei-hegység lábánál elnyújtózó bársonyos vizű Velencei-tó, mely a Balaton és a Fertő-tó után hazánk harmadik legnagyobb természetes tava. A tó már a reneszánsz idején fénykorát élte, ékes bizonyítéka ennek, hogy a kor legendás krónikása, Bonfini szerint nevét a Mátyás király udvarába érkező olasz telepesekről kapta. tovább »

Szállásajánlatok Gárdony |  Hotel Gárdony |  Apartman Gárdony |  Vendéglátóhelyek Gárdony

Szállás Gárdony és környékén

A vendégházról A Kis Szárcsa Vendégház 1998 óta hat szobával meghitt környezetben fogadja kedves vendégeit. A Szobákhoz tartozó szolgáltatásaink: Büféreggeli,... Tudjon meg többet!

Szállás Agárd - Kis Szárcsa Vendégház adatlapja

Club Hotel - Agárd
-5%

Az agárdi Hotel Club kellemes környezetben, közvetlenül a Velencei-tó déli partján található. Budapesttől 40 km-re, Székesfehérvártól 16 km-re helyezkedik el, az M7-es... Tudjon meg többet!

Szállás Agárd - Club Hotel adatlapja

-5%

Az ifjúsági szálláshely kategóriájú szálló Agárd csendes részén parkosított területen 19 db 4 ágyas faházzal várja a vendégeket. A szálláshelytől : 500 m-re... Tudjon meg többet!

Szállás Agárd - Garden Szálló adatlapja

-5%

Közvetlenül a Velencei tó partján, zárt stranddal, kényelmes apartmanokkal és kényeztető ellátással várjuk kikapcsolódni vágyó Vendégeinket. Az AtriumAgárdban... Tudjon meg többet!