Olcsó szállás ajánlatok

A Hévízi Gyógytó (Hévíz)

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes forrástava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdője a római korból származó emlékek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A mai értelemben vett klasszikus hévízi kúra is több mint 200 éves múltra tekint vissza. A Hévízi-gyógytó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyító erejű, meleg vizes tava. Ez a tó különleges képződmény, hiszen ellentétben a többi meleg vizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó.

Hévízi GyógytóA 4,4 ha vízfelületű tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással.Mélységét régebben nem ismerték pontosan, a mai hiteles adatok szerint a tó 38,5 m mély.A hévízi gyógyfürdőzők tapasztalatból is tudják, hogy a tó kétharmadában a víz mélysége 150-200 cm között változik, a tó szélső részein le lehet állni a talajra, combközépig beáshatjuk magunkat a meleg víz által felpuhított, gyógyító tőzegiszapba.


Télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatorium alakul ki, amelynek 4,5 hektáros felszíne csábítóan gőzölög a fagyos téli tájban. A Hévízi tó természetvédelmi területen fekszik. A tavat körülvevő lápok, forrásbarlang és a tó is védett természeti ritkaság. A Hévízi-tó hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. Ez a kevert meleg víz táplálja a tavat. A tó vizének átlagos hőmérséklete nyáron 35-36 C, amely még a leghidegebb télben sem süllyed 26 C alá. A tó közel 127 000 m3-nyi vízkészlete 3,5 nap alatt teljesen kicserélődik, így érthető, hogy miért annyira tiszta a víz az év bármely időszakában. A hévízi tó különlegessége, hogy nem nevezhető állóvíznek. Különlegességét növeli még az a páratlan természeti látvány, ami az odalátogatót fogadja: a park közepén elhelyezkedő csillogó víz, a vízfelszínt borító páraréteg és az indiai vörös tündérrózsa, amely az egész tóban mindenhol fellelhető. A Hévízi Gyógytó élővilága a víz hőmérséklete és sajátos vegyi összetétele, a speciális környezet miatt egyedi. A növény- és állatvilág néhány érdekes faja Magyarországon csak itt található meg a szabadban. Moszatok, algák (főleg kékalgák), kénbaktériumok, sugárgomba, tengermelléki káka. A víz és az iszap mikroorganizmusai, illetve anyagcseretermékeik nagyban hozzájárulnak a tó gyógyító erejéhez, valamint a különböző baktériumtörzsek antibiotikus, fertőtlenítő hatást is biztosítanak.

A tófürdő gyógyhatása kedvezően hat a következőkre:

-    Reumás mozgásszervi betegségekre

-    Gyulladásos ízületi és gerincbetegségekre

-    Kötőszöveti reumára

-    Másodlagos ízületi betegségek, anyagcserezavarokhoz társuló ízületi panaszokra (pl. köszvény), illetve belső elválasztású mirigyek zavara esetén

-    Bőrbetegségekhez társuló ízületi gyulladásokra

-    Törések, baleseti sérülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot (elsősorban végtagtörések) rehabilitációjára

-    Krónikus, perifériás idegrendszert érintő, elsősorban mechanikai okokra visszavezethető bántalmak esetén

-    Ízületi műtétek elő- és utókezelése, porckorongműtét esetén

-    Krónikus nőgyógyászati betegségek esetén

Alsópáhok, Renáta

AlsópáhokA Kis-Balatonhoz közel fekvő üdülőfalu a csöndes környezetben pihenni vágyóknak kínál lehetőségeket. Az Ófalu máig őrzi jellegzetes képét, az ősi, egyutcás településszerkezetet. tovább »

Vonyarcvashegy, Admin

VonyarcvashegyA vidék egykor a nyugat-balatoni bortermelés központja volt, ma kedvelt üdülőterület, ahol az idegenforgalom valamennyi szolgáltatása megtalálható: kempingek, panziók, üdülők, vendéglők. tovább »

Hévíz és nevezetességei, Admin

Hévíz és nevezetességeiA gyógyvizéről és fürdőkultúrájáról nevezetes település a XVIII. századtól országos jelentőségű üdülőhely. Hévízen található a világ legnagyobb kiterjedésű gyógytava, amely mellett nemcsak terápiás központok, hanem a társasági élet helyszínei is létrejöttek. tovább »

Keszthelyi kirándulás, Nogamstar

Keszthely a Balaton környéki városok között a legrégebbi. Számos utcája máig híven őrzi a múlt századi kisvárosok hangulatát. Keszthely fejlődésének, kultúrájának évszázadokon át meghatározó tényezője volt az egyik leggazdagabb Magyar arisztokrata család, a Festeticsek jelenléte. Pompás barokk kastélyuk, amely ma múzeum, a balatoni régió egyik legszebb műemléke. tovább »

Gyenesdiás, az üdülőfalu, Admin

Gyenesdiás kedvező fekvésével, remek klímájával, változatos turisztikai vonzerőivel, kínálatával, vendégszeretetével ideális célpont minden korosztály számára, színvonalas és nem utolsó sorban árban is kedvező nyaralási lehetőségre. tovább »

Szállásajánlatok Hévíz |  Hotel Hévíz |  Apartman Hévíz |  Vendéglátóhelyek Hévíz

Szállás Hévíz és környékén

Irénke Vendégház - Alsópáhok
3000 Ft/fő/éj - től
-5%

Hévíztől 3 km a Balatontól 5km Kehidakustánytól 10km-re kínálok Önnek szép rendezett környezetben Alsópáhokon minden igényt kielégítő jól felszerelt apartmanokat 10... Tudjon meg többet!

Szállás Alsópáhok - Irénke Vendégház adatlapja

ANDREA APARTMAN - Alsópáhok
11000 Ft/fő/éj - től
-5%

A Balatontól, Keszthelytől 8 km-re, Hévíz gyógyfürdőtől 2 km-re, Alsópáhokon családi házunk felső szintjén 2 szoba+konyha+1 fürdő+WC kialakítású 5+1 fős ... Tudjon meg többet!

Szállás Alsópáhok - ANDREA APARTMAN adatlapja

SAMADARE Ház - Alsópáhok
-10%

Családias panziónk a Balaton nyugati környékének egyik festői szépségű falujában, Alsópáhokon található, mely egyaránt közel van a Balaton legszebb... Tudjon meg többet!

Szállás Alsópáhok - SAMADARE Ház adatlapja

Hangulatos, stílusos panzió két gyógyfürdő közelében, Hévíztől 1 km, a Kehida Thermál- és éleményfürdőtől pedig 8 km távolságban, 7 km-re a Balatontól, 30... Tudjon meg többet!

Szállás Alsópáhok - Páhok Vendéglő-Panzió adatlapja