Olcsó szállás ajánlatok

Észak - Alföld (Hortobágy)

Tipikus alföldi táj, hagyományokat őrző apró falvakkal és tanyákkal, kulturális értékekben gazdag városokkal, termálfürdőkkel és ritka természeti kincsekkel. A pusztai romantikát nem csak a Hortobágyon találja meg az Észak-Alföldre látogató. A táj nem egyhangú, mert folyók, mindenekelőtt a Berettyó és a Tisza szabdalják, a szántóföldeket pedig sok helyen gyümölcsösök, szőlőültetvények váltják fel. A Nagykunságban és a Hortobágyon sok a kunhalom is - a dombokat emberi kéz alkotta, temetkezési helyek lehettek.

Hortobágy

Néhány kiemelkedő település:


Hortobágy: Közép-Európa legnagyobb pusztája. A tájegység a Világörökség része. Területe 80 000 hektár; természetvédelmi terület. Jellemző a pásztorkodás, lótenyésztés, halászat és őshonos állattartás. A község nevezetességei: Hortobágyi Csárda,  Kilenclyukú híd (Európa leghosszabb kőhídja), Állatpark, Pásztormúzeum, Hortobágy Galéria, Körszín és pásztorépítmények. A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk elsőként létrehozott kiemelt természetvédelmi területe.


Debrecen: Debrecen évszázadok óta az észak-alföldi térség természetes szellemi, gazdasági és kereskedelmi központja. Gazdag kulturális emlékeinek, történelmi és vallási nevezetességeinek, fesztiváljainak és gyógyfürdőjének köszönhetően évente látogatók ezreit fogadja a város. Debrecen történelme folyamán két alkalommal - 1849-ben és 1945-ben - volt az ország fővárosa. A város jelképe, a Református Nagytemplom,mely mögött Református Kollégium található.Az intézményben Református Levéltár, valamint Iskolatörténeti és Egyházművészeti Múzeum is működik. A kollégium szomszédságában van a város legrégebbi tere, a megújult Déri tér, mely hangulatos csobogóival, kényelmes padjaival Debrecen egyik meghitt zugává vált. . Évente több százezren látogatnak a városba többek között a Debreceni Virágkarneválra és Karneváli Hétre.

Hajdúszoboszló: A város felbecsülhetetlen kincse az országos, sőt, nemzetközi hírű gyógyfürdő, amelyet a kikapcsolódni és a gyógyulni vágyók ezrei keresnek fel. A turistákat a múzeumok, történelmi nevezetességek mellett színvonalas programok várják.

Szolnok: Tisza és Zagyva folyók találkozásánál, az Alföld vízi, szárazföldi és vasúti csomópontjában fekszik. Szolnok igazgatási, gazdasági, kulturális, idegenforgalmi, oktatási és egészségügyi központ. A város kulturális élete rendkívül színes. Többek között a nagy múltú Művésztelep, az országosan elismert Szigligeti Színház, képzőművészeti és iparművészeti tárlatoknak helyet adó Galéria és a Damjanich János Múzeum öregbítik a város hírnevét.


Nyíregyháza: Nyíregyházát - gazdasági, kereskedelmi szempontból - "Kelet kapujának" is nevezik, hiszen egy három országgal határos térség központja. Szellemi élete, történelmi emlékei számottevőek. A városhoz tartozó Sóstó kedvelt kiránduló- és üdülőterület - gyógyfürdővel, állatparkkal, skanzennel.


Hortobágy és látnivalói, Admin

Hortobágy és látnivalóiA település és környéke kiemelt idegenforgalmi központ - többnyire ide érkezik először a pusztára kíváncsi utazó, innen indul a Hortobágy népi építészeti nevezetességeinek, természeti értékeinek felfedezésére. tovább »

A mi büszkeségünk, Hortobágy, Renáta

Mindenkinek más, és más jut eszébe – e szó hallatán. Aki hegyek közt nőtt fel, dombok között kergetőzött annak a nagy magyar puszta, valljuk be őszintén nem sokat jelent. Őt nem nyűgözi le az égbe nyúló síkság, nem úgy, mint az Alföld koronázatlan költőjét, Petőfit. A Hortobágy azonban annak ellenére, hogy első látásra nem tűnik igen változatosnak, mint ahogy azt Petőfi számos költeményében meg is örökítette. A végtelen Rónák, delelő gulyák látványa egy idő után minden utazót magával ragad, és ha úgy fordul az időjárás a vendégmarasztaló sár egy ideig nem is ereszt az Alföldként nevezett pusztaságból. tovább »

Szállásajánlatok Hortobágy |  Hotel Hortobágy |  Apartman Hortobágy |  Vendéglátóhelyek Hortobágy

Szállás Hortobágy és környékén

7500 Ft/fő/éj - től
-5%

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2012 tavaszán megnyithatjuk kapuinkat az utazóközönség előtt, akik Hajdú-Bihar megye e méltán híres szegletébe kívánnak látogatni! ... Tudjon meg többet!

Szállás Hortobágy - Sóvirág Vendégház adatlapja