Olcsó szállás ajánlatok

Igali Gyógyfürdő (Igal)

Gyógyfürdő Kaposvártól 25 km-re fekszik a Somogyi Dombság lankái között. A fürdő története 1947-re nyúlik vissza, amikor olajkutatás közben a község vásárterén 651 m mélységből 81 Celcius-fokos víz tört fel, melyről később kiderült: gyógyvíz. Az igali gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, mely jodid-ion tartalmánál fogva a jódos vizek csoportjába sorolható. Magas hőmérséklete és nagy sótartalma intenzív biológiai hatást kelt.

igalAz igali fürdő 2001 tavaszától gyógyfürdőként üzemel. Vize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyagok miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra is.

Emellett használják idült hörghurut, melléküreg-gyulladás, gyomor- és bélhurut, savtúltengés, gyomor- és nyombélfekély, valamint aranyér kezelésére is. Ivókúraként anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek, bélrenyheség, érsipolyos megbetegedések esetére ajánlják a szakemberek. Jódtartalma miatt sebeket, érsipolyos bántalmakat gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja pedig óvja a fogakat.


Változatos fürdőzési és gyógyulási lehetőség vehető igénybe a következő kilenc medencében, amelyekbe a 76 Celsius fokos gyógyhatású, különböző hőfokra állított termálvizet töltenek:


- két fedett termál medence, 200 négyzetméteres, 34-38 fokos vízzel

-egy Castiglione-medence 174 négyzetméteres 25 fokos vízzel

- két nyitott termál medence, 521 négyzetméteres, 32-34 fokos vízzel

- 33 x l6 méteres úszómedence, 25 fokos vízzel

- három gyermekmedence 315 négyzetméteres 30 fokos vízzel és 50 méteres csúszdával.

 

A fürdő több szakembert - orvost, masszőrt, tornászt, két víz alatti masszázskezelőt - alkalmaz, akik hasznos tanácsokkal látják el a gyógyulni, regenerálódni vágyókat. Az évek során jelentős számú egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek a látogatók: van tangentor, gyógytorna, gyógyfrissítő és talpmasszázs, súlyfürdő, pedikűr és manikűr.

Igal és nevezetességei, Admin

Igal és nevezetességeiA település gyógy- és termálfürdője révén nemcsak a környéken, hanem külföldön is ismert. tovább »

Szállásajánlatok Igal |  Hotel Igal |  Apartman Igal |  Vendéglátóhelyek Igal

Szállás Igal és környékén

-5%

Somogy Kertje ideális üdülőhely azoknak, akik élményekkel teli, aktív pihenésre vágynak, kikapcsolódva a természet harmóniájában. Somogy Kertje különlegességét... Tudjon meg többet!

-5%

Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres... Tudjon meg többet!

Szállás Igal - Thermal Hotel Igal adatlapja