Olcsó szállás ajánlatok

Felfedező úton a  Duna- Tisza közén (Kiskunhalas)

A Duna-Tisza köze a Kárpát-medence közepén fekvő nagytáj. A terület Magyarország középső északnyugati részén helyezkedik el és magában foglalja az Alföld nyugati felének nagy részét. Határai három oldalról, a Duna és a Tisza medrének köszönhetően, természetesek és adottak, északról viszont önkényesen húzhatók meg. A Duna- Tisza köze területén alapították a Kiskunsági Nemzeti Parkot 1974-ben. A változatos arculatú vidéken a homokpuszták és láperdők, szikes tavak és mocsarak váltják egymást. A Duna-Tisza köze nevezetességekben, művészeti emlékekben gazdag terület, melyen egykori változatos természeti képeit ma is felfedezhetjük.


Duna- Tisza köze


Főbb nevezetességei:


-    Bugac puszta: Pásztormúzeum- A Kiskunsági Nemzeti Park leghíresebb látványossága.  A puszta közepén, kiskunsági szárazmalmok stílusában emelt épület, a kiskunsági pásztorok életébe enged bepillantást. Tradicionális szerszámokat, eszközöket, a terület értékeit tárja látogatói elé.  A múzeum környékén szürke marhák, racka juhok, lovak élnek jellegzetes pusztai hangulatot sugallva.

-    Baja: A Duna bal partján, a Mohácsi-szigettel szemben fekszik. Sokszínű népességgel rendelkező kisváros, mely többek közt a Bajai Halászléről is híres Korábbi vásárváros jellegét épületei is tükrözik. Látnivalói: Városháza, ferences templom, Szent Péter és Pál - templom, Zsinagóga, szerb templom.

-    Hajós: A svábok által egyforma stílusban és magasságúra épített pincék sora lenyűgöző látvány. A kacskaringós utcák, apró présházak hangulata és a messze földön híresen jó borok felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogatónak. Jellemző fajták Cabernet, Kékfrankos, Kadarka, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres.

-    Kalocsa: Kalocsai Sárközben, a Duna bal partja közelében fekszik. A fűszerpaprikájáról és csipkéjéről, népi hímzésről híressé vált helység népművészeti kincsekben bővelkedik.Látnivalói:Népművészeti tájház,Magyar Fűszerpaprika Múzeum, Érseki Székesegyház, Érseki Kastély és Kincstár, Vasútállomás épülete( Népi motívumokkal díszített műemlék).

-    Kecskemét:  A "hírös" város a történelmi hagyományok és a modern törekvések együttélésének a helyszíne. Barackpálinkáról és Kodály-módszerről is ismert Kecskemét.  Nevezetességei: Kossuth tér, szecessziós Városháza, Szent Miklós-templom, Cifrapalota, piarista templom és rendház, evangélikus templom, Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Magyar Naiv Művészek Múzeuma, Szórakaténusz Játékmúzeum. Fotómúzeuma kuriózum. Magyarországon. A pálinkagyártással a Zwack Gyümölcspálinka-főzde termeiben ismerkedhetünk meg.

-    Kiskunfélegyháza:  A város Városházája az egyik legszebb szecessziós épület. A Hattyúház nevű épületben Petőfi Sándor lakott gyermekkorában. Családjának fennmaradt tárgyait a Petőfi Múzeum őrzi. A Hattyúháztól pár lépésnyire, ugyanazon utcában Móra Ferenc szülőháza áll, mely ma szintén múzeum. Érdemes ellátogatni a Kiskun Múzeumba is.

-    Kiskunhalas: A halasi csipke a város világhírű terméke, ennek különleges alkotásaiba nyújt betekintést a Csipkeház. További látnivalók: Szentháromság tér a Szent Péter és Pál templommal, Zsinagóga, Szélmalom, Torma János Múzeum. Termálfürdőjében az ízületi és gerincbetegségekre hatásos vizet találhatnak a gyógyulni vágyók. A közelben fekszik a Fehér-tó és a Sós-tó.

-    Kiskőrös: a nemzet nagy költője, Petőfi Sándor szülőhelye, valamint a szőlő és a bor városa. Sok turistát vonz a településre a gyógyászati célokat szolgáló 56 Celsius fokos nátrium kloridos, jódos, brómos, fluoridos gyógyvíz is. A Petőfi-emlékház mellett érdemes felkeresni a szlovák tájházat, a Borok Házát, és megnézni a közúti szakgyűjteményt, ahol az út- és hídépítés hajdan használt gépei, többek között régi úthengerek is láthatók.

 


Szállás Kiskunhalas és környékén

LiA APARTMAN - Kiskunhalas
1800 Ft/fő/éj - től

Az apartman Kiskunhalason a fő utca csendes, árnyas részén, a vasútállomás közelébe található. A város központ 500 m világhírű csipke múzeum 200 m étterem 100 m... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskunhalas - LiA APARTMAN adatlapja

Weninger Apartmanok - Kiskunhalas
4500 Ft/fő/éj - től

Kiskunhalason a méltán világhírű Halasi Csipke városában található Weninger Apartmanok 8 fő kényelmes elhelyezését tudja biztosítani. A város központjában a... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskunhalas - Weninger Apartmanok adatlapja

Betti Motel - Kiskunhalas
4800 Ft/fő/éj - től
-5%

Szeretettel várjuk Kiskunhalason az egész évben nyitvatartó Betti Motelben.A motel kertvárosi környezetben van, csendes nyugodt helyen.A szobák berendezése... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskunhalas - Betti Motel adatlapja

Csipke Hotel - Kiskunhalas
10000 Ft/fő/éj - től
-5%

Szállodánk Kiskunhalas belvárosában, egy nyugodt környezetben várja a vendégeket. Az 1984 óta működő hotelben folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal,... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskunhalas - Csipke Hotel adatlapja