Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Szigetköz vidékére (Máriakálnok)

A Szigetköz a Győri medencében, a Nagy Duna és a Mosoni Duna által határolt 375 km²-es sziget. Hossza 52,5 km, szélessége 6-8 km, és két részre osztható: Felső (Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő, Mosonmagyaróvár, Halászi, Kisbodak, Püski, Máriakálnok, Kimle, Dunaremete, Darnózseli, Lipót, Hédervár, Mecsér, Ásványráró) és Alsó Szigetközre (Dunaszentpál, Dunaszeg, Győrladamér, Győrzámoly, Győrújfalu, Győr, Vámosszabadi, Nagybajcs, Kisbajcs, Vének). Csodálatos vidék ez buján zöldellő sűrű erdőivel, a néhol vadul száguldó, máshol lomhán vánszorgó Dunával, a környék kivételesen gazdag madárvilágával és takaros, bájos falvaival. Paradicsoma ez a vidék a horgászoknak, vízis sportot űzőknek, túrázóknak és természetjáróknak.

Szigetköz


Szigetköz főbb települései:

-    Hédervár: Győr és Mosonmagyaróvár között a Mosoni Duna és a nagy Duna folyó ölelésében, annak szívében elhelyezkedő 1145-ben alapított központi település. Itt megtalálja hazánk legidősebb kocsányos tölgyfáját, egyedülálló Lorettói kápolnát, rejtelmesen izgalmas várkastélyt, a Zsigmond király elleni összeesküvés helyszínét, Magyarország miniszterelnökének sírhelyét, főcserkészének kopjafáját.

-    Máriakálnok: A Szigetközön belül is egy szigetet képez, a Mosoni – Duna és a Kálnoki – Duna által határolt területen. Már a római korban jelentőséggel bírt! A római Limes egy kikötője, védőbástyája volt ezen területen. Mária kultusznak köszönhetően jelentős búcsújáróhely, melyet évente a két búcsú alakalmával sokan felkeresnek.

-    Győr: Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. Győr székesegyháza őrzi ötvösművészetünk remekművét, a Szent László hermát (nemesfémből készült mellszobor formájú ereklyetartót) és Apor Vilmos mártírpüspök, 1997-ben boldoggá avatott vértanú márványszarkofágját . A város legértékesebb látnivalói a Bécsi kapu tér útvonalon találhatók, Győr óvárosában. Városképileg meghatározó a Városháza eklektikus épülete (1896-1898) 58 m magas tornyával. Győr fesztiválváros, ahol tavasztól késő őszig kínálják művészeti eseményeiket a fesztiválok.

-    Mosonmagyaróvár: A várost környező vízivilág, az itteni műemlékek és a termálfürdő miatt keresi fel a legtöbb turista a Mosoni-Duna partján fekvő, a két korábbi település, Moson és Magyaróvár egyesüléséval létre jött várost.Az itteni látnivalók közül figyelmet érdemel a római kori épületek maradványaira épített, négyszög alaprajzú óvári vár. Az épületben kapott helyet az agrártudományi egyetem és annak kiállítása. A Hansági Múzeum a város múltja mellett a Mosoni síkság történetét dolgozza fel régészeti, néprajzi, helytörténeti tárgyak, dokumentumok segítségével. Jelentős műemlék a régi városháza, a piarista rendház, a Nepomuki Szent János tiszteletére szentelt, barokk stílusú római katolikus templom, és a mellette álló plébániaház is.

 


Hédervár, az "ezer sziget világa", Admin

Hédervár, az "ezer sziget világa"A Szigetköz központjában lévő település legfőbb nevezetessége a a Héderváry-kastély, és úgy tartják: itt jelent meg először Magyarországon a burgonyabogár. tovább »

Szállásajánlatok Máriakálnok |  Hotel Máriakálnok |  Apartman Máriakálnok |  Vendéglátóhelyek Máriakálnok

Szállás Máriakálnok és környékén

5950 Ft/fő/éj - től
-5%

A páratlan szépségű Szigetköz kapujában, a Mosoni Duna közvetlen partján minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő szórakozási, szabadidős vagy... Tudjon meg többet!

Szállás Halászi - Regia Panzio & Étterem adatlapja

A Zátonyi Csárda Panzió a vadregényes Szigetköz szívében, Dunaszigeten - Doborgazszigeten - , a Zátonyi Duna-ág közvetlen parján található. A gyönyörű... Tudjon meg többet!

Szállás Dunasziget - Zátonyi Csárda Panzió adatlapja

Feltöltődés Vendégház Vendégházunk Dunaszigeten , a vízpart közelében, csendes , vadregényes környezetben várja a vízitúrázni vagy csak pihenni, ... Tudjon meg többet!

Szállás Dunasziget - Feltöltődés Vendégház adatlapja

-5%

Hédervár nyugodt, csendes falu, kastéllyal, ősparkkal, rengeteg erdővel, virágokkal, szép játszótérrel és műemlékekkel. Szállásaink a falu legszebb un.... Tudjon meg többet!

Szállás Hédervár - Kont Panzió és Apartmanházak adatlapja