Olcsó szállás ajánlatok

Kékestető síelés (Mátraháza)

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája...

Magasság: 784-1014 m
Szintkülönbség: 230 méter
Sípályák száma: 3
Pályahossz: 3160 m
550 m 390 m 2070 m
+ snowboard park 150 m
Felvonók: 1 tányéros, 1 csákányos
+ 2 gyereklift + síbuszok
Pályakezelő gép: 
Hóágyú:
Esti világítás:
Budapest: 100 km

Üzemeltető: Mátra Centrum Kft.
Telefonszám: 06 37 374-111
Weblap: www.matracentrum.hu
www.kekesteto.hu

Kékestető - sítérkép

 

 

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A pálya felső szakaszán egy nemrég felújított 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift üzemel. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas. Az ún. "déli pálya" teljes hosszán végigsízők a Veronika-réttől síbuszokkal juthatnak vissza Kékestetőre. 

Kékestető síelés 12003-ban a Kékes déli sípálya teljes, 1800 m-es hosszát 40-60 m szélesre bővítették,  felületét kőmentesítették és úthengerekkel simították le. Két új professzionális pályafenntartó gépgondoskodik a hóval borított pálya egyenletes és tartós minőségéről, a hó utánpótlását pedig hóágyúk végzik. Ugyancsak ebben az évben, a pálya alsó végén megépült a buszforduló, a Veronika-réten, így a síelők választhatnak: vagy a felújított felvonóig síelnek (681 m) vagy a pálya végéig és busszal jönnek vissza a csúcsra. Készen van a teljes pályán a világítás és hangosítás, amely megnöveli a síelt órák számát, illetve kellemesebb kikapcsolódást biztosít. A motorosszán túrákkal pedig egy új lehetőség költözött a Mátrába.

A 2006/7-es szezonra kész lett az északi pályákat kiszolgáló új csákányos felvonó. Az 1000 fő/óra kapacitású lift egy fekete 590 méteres és egy piros 390 méteres pályát szolgál ki, így Kékestetőn a sípályák összhossza már több, mint 3 km.

A pálya alsó és felső pontján új szolgáltató és szociális épületek várják a vendégeket. Igazi alpesi hangulatú napozóteraszos körbárban fogyaszthatunk teát, forralt bor, Kékestető síelés 2egyéb italokat és némi harapnivalót. Kékestetőn éttermek, szálláshelyek, síszerviz, kölcsönző, síoktatás várja a csúcsra érőket.

A vendég megérkezésekor Mátraházán szintén újdonságokkal találkozhat: bővített parkoló, és egy a látogatók minden igényét kielégítő információs és jegyiroda épült. Megközelítés: Gyöngyös felől a 24-es úton juthatunk el Mátraházáig, onnan pedig a Mátra Centrum Kft. síbuszaival lehet Kékestetőre feljutni.  A síbérlet ára tartalmazza a síbuszok egész napos használatát.

Kirándulás a Mátrába, Katalin

Kirándulás a MátrábaMagyarország teteje a Mátra 1014 méter magas csúcsa, a Kékes. A hegyvidék páratlan körpanorámája a TV-torony 38 méteres magasságban lévő kilátójáról látható. Télisport-központja 300 és 2400 méter hosszú lesiklópályákból, síugró sáncból és kampós sífelvonókból áll; klimatikus gyógyhely pedig azért lehet, mert a napsütés itt még ősszel is több, mint másutt az országban. tovább »

Gyöngyös - A borkultúrájáról ismert település, Nogamstar

Gyöngyös - A borkultúrájáról ismert településGyöngyös - A borkultúrájáról ismert település történelmi belvárosa XVIII-XIX. századi építészeti emlékeiről nevezetes. A városhoz tartozó Mátraháza és Mátrafüred hegyvidéki üdülőtelepülések, kirándulások kiindulópontjai, télen síközpontok. tovább »

Szállásajánlatok Mátraháza |  Hotel Mátraháza |  Apartman Mátraháza |  Vendéglátóhelyek Mátraháza

Szállás Mátraháza és környékén

4500 Ft/fő/éj - től

Nagyobb csoportok befogadására is alkalmas vendégházunk a Mátra alján, Gyöngyös és Mátrafüred mellett, Abasár község legmagasabb pontján helyezkedik el. 7 db... Tudjon meg többet!

6500 Ft/fő/éj - től

A festői Mátraalján, mindössze 15 km-re Kékestetőtől, Gyöngyös város egyik csendes pontján, a Mátrába vezető úton található panzióban 15 szoba áll a pihenni... Tudjon meg többet!

Szállás Gyöngyös - Vincellér Panzió adatlapja

-10%

Szeretettel várjuk a Bodonyban található Marika Vendégház nevű felújított, régi tornácos falusi vendégházunkba. Bodony a Mátra északi részén fekvő kis falucska... Tudjon meg többet!

Szállás Bodony - Bodonyi Marika Vendégház adatlapja

A Kavalkád étterem és Panzió Gyöngyösön található, 80 km-re Budapesttől, a Mátra kapujában. Nyugodt, zajmentes környezetben várja Kedves Vendégeit a város külső... Tudjon meg többet!

Szállás Gyöngyös - Kavalkád Panzió és Étterem adatlapja