Olcsó szállás ajánlatok

Barangolás a Bükk- hegységbe (Miskolc)

A Bükk hegység a magyar Északi-középhegység része. A hegység tömbjének változatos karsztjelenségei, barlangjai, szurdokvölgyei és kiemelkedő sziklabércei, valamint növény- és állatvilágának ritkaságai évről-évre látogatók százezreit vonzzák. Hazánk első hegyvidéki nemzeti parkja 1977-ben alakult, jelenleg 43.254 ha védett területet foglal magába. A Bükk legmagasabb csúcsa az Istállós-kő (959 m). Jelenleg 1115 barlang ismert, melyek közül több képzettség nélkül is látogatható: Anna-barlang, István-barlang, Szeleta-barlang, Kecske-lyuk, Istállós-kői-barlang. A híres Miskolctapolcai Barlangfürdőt termálvízforrás táplálja. Különleges állatvilága, mikroklímája miatt 52 barlang fokozott védettséget élvez! A Bükkben található az ország legmélyebb barlangja a 254 méteres István-lápai-barlang. A Bükk az ország tüdeje, védett és gondozott, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményeket nyújt a kirándulóknak. A hegységben sok jelzett turistaút található, melyek turistatérkép segítségével jól követhetők.

Bükk


A Bükk- hegység főbb települései:

-    Bánkút: Az ország legnagyobb és legtöbb lehetőséget biztosító téli sportközpontja. 8 lesiklópálya, 7 sífelvonó, 18 km sífutó pálya. Ismert turisztikai központ, több fontos turistaútvonal központja. A Bálvány csúcsán (956 m) áll a Petőfi kilátó. A diósgyőri turisták által emelt 18 m magas kilátóról csodálatos körképben nyílik meg előttünk a Bükk erdős bérceinek világa.

-    Bélapátfalva: bélháromkúti apátság Mátyás haláláig a legnépesebb apátságok közé tartozott. A 16. században a monostor pusztulásnak indult. A helyreállítást 1732-ben kezdték meg, mely Bélkő lábánál ma ez hazánk egyik legépebben fennmaradt román kori ciszterci apátsági temploma. A szerzetesek lakhelyéül szolgáló monostor a templom déli oldalához csatlakozott, melynek ma már csak a rekonstruált alapjait láthatjuk. 1810-ben megnyílt az Első Bélapátfalvi Kőedénygyár Rt., mely híres volt népies stílusú, szép majolikáiról. Az apátság melletti kis házban sokáig bemutatóterem üzemelt.

-    Bogács: dél-borsodi üdülőközség, a Bükkaljai Borvidék központja. A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja. Bogács a nemzeti park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

-    Bükkszentkereszt:- Újhuta - a Bükk legmagasabban fekvő települése. Magyarország egyik kedvelt üdülőfaluja. Hírnevét különleges természeti környezetének, élővilágának,gyógyhatású levegőjének, ahol egész évben lehetőség nyílik aktív pihenésre, sportolásra, illetve időszakosan kulturális és sport rendezvények megtekintésére. 1989-ben nyílt meg az Bükki Üveghuták Ipartörténeti Múzeuma, mely a négy, bükki üveghuta településtörténetéből, a huták termékeiből ad ízléses bemutatót.

-    Lillafüred: a Garadna- és a Szinva-völgyének találkozásánál, a Hámori-tó partján, hatalmas bükkerdőkkel koszorúzott, merész sziklafalak határolta, vadregényes katlanban fekszik. A Palotaszálló mellől lezúduló Szinva-vízesés közelében, a függőkert falában nyílik az Anna-barlang bejárata, mely csodálatos mésztufa-képződményeivel egyedülálló az országban. Lillafüreden található a Szt. István-barlang, melyben a bejárati szakaszt egymás után követik a dúsan cseppköves termek és folyosók. A barlang Fekete-termében gyógyászati hasznosítás folyik. A Felsőhámor fölött található Szeleta-barlang világhírét a benne talált finoman megmunkált, babérlevél alakú lándzsahegyek, őskori kőszerszámok alapozták meg. A barlangot 1906-ban tárták fel, mamutagyar és a jégkori ember "soluthrei" kultúrájának értékes leleteit találták itt meg. Lillafüreden, az Erzsébet sétány alatt található a híres természettudós, Herman Ottó időskori lakóháza, melyet átalakítottak emlékházzá, ez a Herman Ottó Múzeum.

-    Eger: Eger a legszebb barokk városok egyike. Évszázados építészeti emlékeinek, egyházi kincseinek, borkultúrájának, gyógyfürdőjének, valamint a kulturális rendezvényeinek köszönhetően Észak-Magyarország legjelentősebb idegenforgalmi központja. A város nevét egyes feltételezések szerint az Eger-patak mellett még ma is honos égerfáról kapta. Az itteni látnivalók közül kiemelkedik a székesegyház, a líceum, illetve az épületben lévő érseki könyvtár és a csillagvizsgáló, a vár, a Dobó István Múzeum, a Dobó tér, a minorita templom, a Gárdonyi-ház, a megyeházán látható Fazola-kapuk, a Ráctemplom, a Templom Galéria, a város alatti pincerendszer és persze a Szépasszony-völgyben lévő pincék sora.

-    Miskolc: a Bükk hegység lábánál fekszik. Környezetében Lillafüred, Miskolctapolca és Diósgyőr számos látnivalót kínál. A történelmi műemlékekben gazdag város zenei fesztiváljai nemzetközi hírűek. A tapolcai völgyben alapított Szent Benedek-rendi apátság romjait 2004-ben fedezték fel az európai hírű, gyógycentrumként működő miskolctapolcai Barlangfürdő mellett. A város nevezetes műemléke a Diósgyőri vár, az ortodox templom, az avasi református templom, a színház, a deszkatemplom, a zenepalota.


Miskolc látnivalói, Admin

Miskolc látnivalóiA település, Borsod-Abaúj-Zemplén megye szellemi és gazdasági központja, a Bükk hegység lábánál fekszik. Környezetében Lillafüred, Miskolctapolca és Diósgyőr számos látnivalót kínál. A történelmi műemlékekben gazdag város zenei fesztiváljai nemzetközi hírűek. tovább »

Miskolctapolca barlangfürdője és látnivalói, Admin

Miskolctapolca barlangfürdője és látnivalóiMiskolctapolca fürdőkultúrájáról, a természetes barlangi üregekben kialakított Termál- és Barlangfürdőről nevezetes. A fürdőt övező park és tó védett természeti érték. tovább »

Regenerálódás a miskolctapolcai Barlangfürdőben, Katalin

Regenerálódás a miskolctapolcai BarlangfürdőbenAz Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő sziklabarlangban kialakított Barlangfürdő Miskolctapolcán található. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, nem éri el az 1000 milligram/litert sem, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható. A Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket. A víz gyógyító hatása betegek és egészségesek számára egyaránt regenerálódást nyújt. tovább »

Szállásajánlatok Miskolc |  Hotel Miskolc |  Apartman Miskolc |  Vendéglátóhelyek Miskolc

Szállás Miskolc és környékén

-8%

A Hotel*** a Bükki Nemzeti Park területén található, Lillafüredtől 1, Miskolc belvárosától mintegy 10 km-re. Ideális a természetet kedvelőknek, mert a Bükk... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - HOTEL SZELETA adatlapja

Miskolctapolca szívében, Közép-Európa egyetlen meleg vizű és gyógyhatású Barlangfürdőjétől 100 m-re található szállodánk. Szállodánk ***-os és ****-os kategóriában... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Bástya Wellness Hotel adatlapja

Pihenjen Vendégházunkban! Miskolc város történelmi belvárosában található szállásunk csoportoknak, családoknak, és egyéneknek is ideális, hiszen közel van mindenhez... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Nyilas Misi Ház adatlapja

Miskolc belvárosában tetőtéri, galériás apartman kiadó. Légkondi, teljes felszereltség, zárható kis udvar. Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Belvárosi Bungaló adatlapja