Olcsó szállás ajánlatok

Regenerálódás a miskolctapolcai Barlangfürdőben (Miskolctapolca)

Az Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő sziklabarlangban kialakított Barlangfürdő Miskolctapolcán található. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, nem éri el az 1000 milligram/litert sem, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható. A Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket. A víz gyógyító hatása betegek és egészségesek számára egyaránt regenerálódást nyújt.

Barlangfürdő
A Barlangfürdő Északkelet-Magyarország gyönyörű, turisztikai látnivalókban is gazdag környezetében, Miskolc város üdülőterületén, Miskolctapolcán található. Miskolctapolca gyógyhatású forrásvizével és természetes meleg vizű barlangfürdőjével mind jobban kiérdemli a hazai és a külföldi vendégek elismerését. A látogatók az időjárástól függetlenül válogathatnak a termál-, tavi, illetve barlangfürdők között. A 30 Celsius-fokos víz kalcium, magnézium-hidrogénkarbonátos, nyomokban metabórsav, metakovasav, jód, bróm és radon tartalmú

1936-ban fedezték fel a 150 m hosszú barlangot, amelyet 1941-ben nyitottak meg. A kupola 212 db cölöpre és az ezekre öntött vasbeton koszorúra épült. Az itteni víz szívműködési zavarok, érbetegségek, vérnyomás és vérkeringési zavarok gyógyítására alkalmas. A tavi fürdőt 1969-ben építették. (Előtte volt egy régi favázas tavi fürdő, amelyet lebontva építették fel a mait.) A Szikla- alagút vezet a 2 tavi medencéhez, melyek vize ízületi, reumatikus, szív-, és érrendszeri betegségekre, a barlang kristálytiszta, páradús levegője a légutakra van jó hatással.
A fürdőzést speciális fényhatások, föld alatt folyó pezsgőfürdők teszik különleges élménnyé. A fürdő termálrészében két gyógymedence található, innen juthatunk a különleges élményt nyújtó természetes barlangfürdő 5 medencéjébe és a szauna parkba.

Miskolc látnivalói, Admin

Miskolc látnivalóiA település, Borsod-Abaúj-Zemplén megye szellemi és gazdasági központja, a Bükk hegység lábánál fekszik. Környezetében Lillafüred, Miskolctapolca és Diósgyőr számos látnivalót kínál. A történelmi műemlékekben gazdag város zenei fesztiváljai nemzetközi hírűek. tovább »

Barangolás a Bükk- hegységbe, Katalin

Barangolás a Bükk- hegységbeA Bükk hegység a magyar Északi-középhegység része. A hegység tömbjének változatos karsztjelenségei, barlangjai, szurdokvölgyei és kiemelkedő sziklabércei, valamint növény- és állatvilágának ritkaságai évről-évre látogatók százezreit vonzzák. Hazánk első hegyvidéki nemzeti parkja 1977-ben alakult, jelenleg 43.254 ha védett területet foglal magába. A Bükk legmagasabb csúcsa az Istállós-kő (959 m). Jelenleg 1115 barlang ismert, melyek közül több képzettség nélkül is látogatható: Anna-barlang, István-barlang, Szeleta-barlang, Kecske-lyuk, Istállós-kői-barlang. A híres Miskolctapolcai Barlangfürdőt termálvízforrás táplálja. Különleges állatvilága, mikroklímája miatt 52 barlang fokozott védettséget élvez! A Bükkben található az ország legmélyebb barlangja a 254 méteres István-lápai-barlang. A Bükk az ország tüdeje, védett és gondozott, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményeket nyújt a kirándulóknak. A hegységben sok jelzett turistaút található, melyek turistatérkép segítségével jól követhetők. tovább »

Miskolctapolca barlangfürdője és látnivalói, Admin

Miskolctapolca barlangfürdője és látnivalóiMiskolctapolca fürdőkultúrájáról, a természetes barlangi üregekben kialakított Termál- és Barlangfürdőről nevezetes. A fürdőt övező park és tó védett természeti érték. tovább »

Szállásajánlatok Miskolctapolca |  Hotel Miskolctapolca |  Apartman Miskolctapolca |  Vendéglátóhelyek Miskolctapolca

Szállás Miskolctapolca és környékén

-8%

A Hotel*** a Bükki Nemzeti Park területén található, Lillafüredtől 1, Miskolc belvárosától mintegy 10 km-re. Ideális a természetet kedvelőknek, mert a Bükk... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - HOTEL SZELETA adatlapja

Miskolctapolca szívében, Közép-Európa egyetlen meleg vizű és gyógyhatású Barlangfürdőjétől 100 m-re található szállodánk. Szállodánk ***-os és ****-os kategóriában... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Bástya Wellness Hotel adatlapja

Pihenjen Vendégházunkban! Miskolc város történelmi belvárosában található szállásunk csoportoknak, családoknak, és egyéneknek is ideális, hiszen közel van mindenhez... Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Nyilas Misi Ház adatlapja

Miskolc belvárosában tetőtéri, galériás apartman kiadó. Légkondi, teljes felszereltség, zárható kis udvar. Tudjon meg többet!

Szállás Miskolc - Belvárosi Bungaló adatlapja