Olcsó szállás ajánlatok

Nagykanizsa Környéke (Nagykanizsa)

Bivalyrezervátum, thermálfürdők, aquapark, Kisvasút, Budafai Arborétum, Kistolmácsi tó...

Vétyemi Ősbükkös - Tormafölde

Az országos erdőrezervátumi programba bekerült három zalai erdőterület egyike. Az országban egyedülállóan tiszta bükkfából álló erdeje lenyűgöző látványt nyújt. Fáinak átlagos magassága eléri a 45 métert. A több mint 160 éves erdőállomány magterülete telepítési genetikai forrásanyag. Az avarban gímpáfrány, szálkás pajzsika, tündérfürt, farkasboroszlán, erdei ciklámen, széleslevelű nőszőfű, kardos madársisak él.
Szabadon látogatható.
Kápolnapusztai bivalyrezervátum, Zalakomár

A párját ritkító bivalyrezervátumban az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban mintegy kétszázötven bivaly él. A telep az őshonos bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának hazai központja.
Bivaly_rezervatum_Bázakerettye
A második világháború után a Magyarországon megmaradt kevés számú bivaly Balatonnagyberekben élt szilajtartásban. A töredék állomány összegyűjtésére a Kápolnapusztai Állami Gazdaság kapott megbízást, amely a - mezőgazdasági művelésre alkalmatlan, de a bivalytartásra ideális területen - Zimánypusztán, a Kis-Balatonnál helyezte el az akkor 40-50 darabot számláló bivalycsordát. Jelenlegi helyére - ami 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park
része - 1976-ban került.

A bivaly egykor Észak-Afrikától a Fülöp-szigetekig, Közép-Kínától Ceylonig elterjedt állatfaj volt. Gyakran vízibivalynak nevezték, mert előszeretettel tartózkodik mocsaras területeken. Háziasított fajtája a házi bivaly. Főként igavonóként használták, de húsát és zsíros tejét is fogyasztották.
Budafai Arborétum Bázakerettye

Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a meghitt zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a Budafai Arborétum.

A Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság 1959-ben létesítette a 46 hektáros arborétumot. Az 1926-ban épített vadászház, ami a Zichy család tulajdonát képezte, és a köré telepített park képezi az Arborétum magvát.

Több mint 200 fajta többnyire védett növénnyel, fenyővel, lomb- és cserjefajtával büszkélkedhet. A fafajok Észak-Amerikából, Ázsiából és Észak-Európából származnak. A leglátványosabbak talán a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák. Az árnyas sétautakon barangolva forrás táplálta kis völgyzárógátas tavat találnak az ide látogatók. Kiépített, szép pihenőhelyek alkalmat biztosítanak az erdei falatozáshoz, szalonnasütéshez. A budafai arborétum - nagy tájesztétikai értéke és látványossága mellett - erdészeti kutatási és oktatási célokat is szolgál.Fejlődéstani vizsgálatokat végeznek, melyek segítségével kiválasztják a zalai erdőtelepítésekhez legalkalmasabb fenyőfajtákat.
Erdei kisvasút

Vonzó zalai tájak, dombok és erdőségek között kanyarog az a keskeny nyomsávú vasútvonal, amely az elmúlt időszakban a térség egyik legjelentősebb turisztikai vonzerejévé vált. A Zalaerdő Rt. Erdei Vasútüzeme által működtetett kisvonat igen kedvelt a kirándulóknak, túrázóknak.
Nagykanizsa_kornyek_kisvasut
A zalai erdei vasút megépítése több mint száz évvel ezelőtt kezdődött meg, pusztán gazdasági szempontok miatt. Az agyagos talajú erdőből a felázott, s emiatt járhatatlanná vált földutakon problémát okozott a kitermelt faanyag szállítása. A XIX. század végén ezért épült meg az első keskeny nyomsávú vasútvonal. Kezdetben két, egymástól független vonalon üzemelt: a Lenti-Zajda és a Csömödér-Kistolmács szárnyvonalon. Ahhoz, hogy a kisvasút személyszállításban és a faanyagszállításban is gazdaságosan üzemelhessen, meg kellett építeni az összekötő szárnyvonalat. A Lenti-Szilvágyi és a Csömödér-Kistolmácsi vonal összekötésére 1999 végén, 2000 elején került sor. Ma az erdei kisvasút teljes vágányhossza eléri a 109 kilométert.

Nagykanizsa_kornyek_erdei_vasutA kisvasút a 2004-es évtől néhány újdonsággal is szolgál. Minden második vasárnap nosztalgiaszerelvény közlekedik a Lenti és Kistolmács közötti szakaszon. Külön megrendelésre az Erdélyből még 2000-ben Zalába importált Ábel nevű gőzös is az utazók rendelkezésére áll.

A végállomás végén erdészeti, fűrészipari és vasúttörténeti tárlat várja az érdeklődőket. Ennek első terme kifejezetten a zalai erdei vasút múltját és jelenét tárja a látogatók elé.

A személykocsiparkot a mozdonyokon kívül hat darab zárt és négy darab nyitott kocsi alkotja.

Az erdei kisvasút útvonala érinti a Kerka völgyét, illetve a Zala megyei bükkrégiót, ezen belül a vétyemi erdőtömböt is. A vonatos kirándulás alkalmával nemcsak egerészölyvet láthatunk, de akár a fekete gólya is szemünk elé kerülhet. Ritkaságszámba menő madara a vidéknek a haris, mely megbúvik a fűben, így általában csak a hangja hallható, az viszont igen jellegzetes, s azonnal felismerhető. Az erdőben élők közül, pedig az énekes madarak és a harkályok bukkannak fel gyakrabban.
Kistolmácsi Tó – Kistolmács

Kistolmács a Letenyét és Bázakerettyét összekötő útvonalon található.

A festői szépségű takaros falucska sokat csinosodott az elmúlt években. Épült néhány új lakás, a hetvenes években elvándorolt fiatalok helyett új családok költöztek a faluba.

Az olajkutatás során egy szeizmikus robbantáskor bővizű forrás tört fel a földből. E forrás adta az ötletet a közjóléti tó kialakítására. A tavat Letenye és Kistolmács települések összefogásával, vízügyi szakemberek támogatásával az Erdőgazdaság építette.

A tó kedvelt kirándulóhely. Fürdőzők, kempingezők, turisták és a tilalmi időt kivéve horgászok népesítik be partját.

A községet érinti a Budafai Arborétumtól Nagykanizsára vezető kéktúra-útvonal. A kistolmácsi végállomásra sok turista érkezik a csömödéri erdei kisvasúton. A strand területén a Letenyei Fafaragó tábor művészeinek alkotásai kerültek felállításra.
Bázakerettyét a magyar olajipar bölcsőjének is nevezik, itt végezték az első sikeres fúrást 1937-ben és itt létesült az első olajkút. Helyén emlékmű látható. Sajátos falurész akkor alakult ki, amikor elkészültek az Amerikából érkező olajos szakemberek elhelyezésére szolgáló házak, melyeket fás, ligetes zöldövezet vesz ma is körül.

Bázakerettye egyik vonzereje a Strand és Termálfürdő, amely jelenleg szezonális jelleggel üzemel. A község turistaszállóval, étteremmel és pékséggel is rendelkezik, ahol esténként friss péksütemény kapható.

A szép természeti környezet kitűnő lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A település közelében található a Budafai Arborétum, valamint két üdülőtó, ahol fürdeni és horgászni lehet. Lehetőség van erdei kisvasúttal történő utazásra is.

A borsfai Kápolna Galéria állandó kiállításának megtekintésére is lehetőség kínálkozik. A letenyei kastélypark több mint száz féle fája között igazi kuriózum az 5 és fél méter törzsméretű platán.

A gombaszezonban mód nyílik egy-egy gombatúrán való részvételre. Nagyszerű élményt nyújt a környező erdőkben a vadak (szarvas, őz, vaddisznó stb.) megfigyelése saját élőhelyükön. A szép természeti környezet kitűnő lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

Termálfürdő - Bázakerettye

A bázakerettyei termálfürdő szezonális nyitvatartással várja kedves vendégeit. A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik.

Bázakerettye_thermálfürdőA termálfürdő befogadóképessége: 2000 fő

Kedvezmények: Hat éven aluli gyermekek a strand- és termálfürdőt ingyenesen látogathatják. 10 főn felüli diákcsoportoknak 10%-os kedvezményt biztosítunk.A strand területén található több vendéglátóipari egység, illetve egy programiroda, ahol nyugágy illetve napernyő is bérelhető.Éjszakai fürdőzésre nincs lehetőség, mivel a medencék takarítását és fertőtlenítését ezekben az órákban végzik. A medencék tisztaságát, bakteriológiai vizsgálatát hetente az üzemeltető elvégzi.

A jelenlegi hidegvizes medence elődje 1938-ban épült a Déryné Művelődési Házzal egyidőben, amit a kezdektől a helyiek strandként használtak. A hidegvizes medence felújítását 1994-ben kezdték, és 1996 késő tavaszán nyitották meg a nagyközönség számára. Az úszómedence 33 x 15 méteres, feszített víztükrű, és vízforgatóval ellátott. Legkisebb mélysége 1,63 méter, amely folyamatosan 2,05 méterig mélyül.

A termál medencék építésének 2000 év végén álltak neki, melyeket 2002 május végén adtak át. - kör alakú 58 m3-es ülőmedence, hőmérséklete 36 fok - szív alakú 104 m3-es élménymedence, hőmérséklete 30 fok - pezsgőfürdő, hőmérséklete 36 fok

2001-ben a lehető legmodernebb technológiát építették be a medencék gépházába.

A medencék hőmérséklete illetve a fertőtlenítés módszere lehetővé teszik a biztonságos és gondtalan fürdőzést bármely korcsoport számára, nullától akár 100 éves korig.
Maróci tó

Maróc és Kiscsehi községek határában található Zala megye egyik legtisztább vizű tava, a több mint 10 hektáros Maróci-tó.

Neve a horgászok körében gazdag halállománya miatt ismert, de festői fekvése miatt egyben az ide látogató túristák kedvenc kirándulóhelye is.
Termálfürdő a Szapáry kastély ősparkjában, Letenye

A Szapáry-kastély ősparkjának öreg tölgyei és vérbükkjei alat 50 °C -os termálvízre épült fel a 33x20 m-es nagymedence, a kör alakú gyermekmedence, röplabda és strandfoci pálya.

A tág, nagy szabad tér, az erőt sugárzó hatalmas zöld felületek kitünő alkalmat kínálnak a szórakozásra és a felüdülésre.
Zalakarosi Termálfürdő

A páratlan természeti környezet és az ittlakók vendégszeretete mellett, a város elsődleges vonzereje a gyógyfürdőkomplexum, amely több mint 40 éves múltra tekint vissza. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható.

A víz enyhén radioaktív, metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és izületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcserezavarok kezelésében fejti ki.

Az 1965-ben alapított Gránit Gyógyfürdő - az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően - mára Magyarország egyik legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 négyzetméter
vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1500 négyzetméter fedett.

A vízfürdő az utóbbi években teljesen megújult. A betegek gyógyítása mellett a wellness fellegvára lett.
Aquapark, Zalaegerszeg

A festői szépségű Gébárti-tó partján, a termál-fürdő mellett található a páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló vízi-vidámpark. A létesítmény Közép-Európa egyik legnagyobb és egyúttal a Dunántúl egyetlen aquaparkja.

A 7,5 hektár nagyságú területen több mint 6.000 m2 vízfelület várja vendégeinket. A 18 db különféle, egyenként 54-120 méteres csúszdából 13 db a felnőttek, 5 pedig a gyermekek részére készült. A csúszdák 12 méter Zalaegerszeg_aquaparkmagas dombról indulnak. E magaslaton egy három-szintes kilátó is épült a város és a dimbes-dombos zalai táj csodálatos panorámáját nyújtva a látogatóknak. Hullámmedence, bébi- és gyermekmedence, 3 db víz alatti masszázst biztosító ún. jacuzzi medence, ugrómedence, 1.500 m2-es strandmedence és 300 méter hosszú lassúfolyó tartozik még az attrakciók közé.  A 4.500 főt befogadó vízi paradicsom területén 8,8 m2 zöldterület jut egy fürdőzőre, kényelmes pihenést garantálva mindenki számára. A méreteiben impozáns főépület korszerű, kulturált öltözőknek, kiszolgálóegységeknek, üzleteknek, turisztikai információs pontnak ad helyet. A színvonalas vendéglátást éttermek, büfék biztosítják.

Nagykanizsa rövid története, Karesz

Nagykanizsa régi mező és kereskedőváros. A Római birodalomra visszanyúló múlttal rendelkezik. A terület már az őskorban is lakott volt. Kanizsa nevével 1245-ben találkozunk először, amikor Knysa (jelentése hercegé, fejedelemé) formában említik IV. Béla egyik adományozólevelében tovább »

Túrázási lehetőségek Nagykanizsa környékén, Karesz

Nagykanizsa - Romlott vár - Bagola - Csónakázó-tó - Nagykanizsa, Nagykanizsa - Budafapuszta arborétum - Kiscsehi ősbükkös - Vétyempuszta - Nagykanizsa tovább »

Nagykanizsa rendezvénynaptár 2008, Karesz

Nagykanizsa rendezvénynaptár 2008, fesztiválok, bálok, versenyek, túrák, koncertek, tovább »

Marika-City panzió - a belvárosban Nagykanizsán, Tamás

A Balaton nyugati csücske és a horvát-szlovén határ között elterülő somogy-zalai dombság s egyben Délnyugat-dunántúl regionális központja az 55 ezres lélekszámú lüktető határmenti város Nagykanizsa, tradicionális tranzitállomása az Adria és az Olaszországi kikötők felé irányuló és onnan érkező kereskedelemnek és idegenforgalomnak, amely szerepe tovább erősödik a Spanyolország-Oroszország európai közlekedési folyosó megépítésével. tovább »

Nemzetközi Lovasverseny - Nagykanizsa - 2008. június 20-22, Karesz

Lovasverseny Nagykanizsán a Csónakázó tónál. Páratlan programlehetőség a lovas sport szerelmeseinek illetve azoknak, akik ezen élmény után azzá fognak válni. tovább »

Szállásajánlatok Nagykanizsa |  Hotel Nagykanizsa |  Apartman Nagykanizsa |  Vendéglátóhelyek Nagykanizsa

Hozzászólások

Nem található hozzászólás.

Szállás Nagykanizsa és környékén

3600 Ft/fő/éj - től

Pelikán magánszállás Nagykanizsa kertvárosi részén a városközponttól csupán 10 percre található. Megközelítése gépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt egyszerű. ... Tudjon meg többet!

Szállás Nagykanizsa - Pelikán magánszállás adatlapja

4200 Ft/fő/éj - től
-5%

A városközponttól 300 m-re csendes, lakótelepszerű övezetben 40 kétágyas zuhanyzós wc-s szoba. Egész évben nyitva. Emeletenként társalgó-különterem, az épület körül... Tudjon meg többet!

Szállás Nagykanizsa - Hotel Touring adatlapja

-5%

Hotel Centrál Nagykanizsa történelmi belvárosában, Horvátországtól 20 km-re, a Szlovén határtól 40 km-re, az M7-es és a 74-es utak találkozásánál fekszik. ... Tudjon meg többet!

Szállás Nagykanizsa - Hotel Centrál adatlapja

-5%

Az M7-es autópályától és a belvárostól is mindössze két perc távolságra lévő Hotel Szőlőskert*** a nagykanizsai szőlőhegyek és Csónakázó-tó közelében kényelmes... Tudjon meg többet!

Szállás Nagykanizsa - Szőlőskert - Hotel Vineyard Inn adatlapja