Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Nyírségben (Nyíregyháza)

A Nyírség az Alföld egy kisebb résztája. Felszínének kialakításában a folyók és a szél játszották a legnagyobb szerepet. A folyók hordalékkúpokat és elhagyott medreik mentén vastag üledéket raktak le. A hordalékkúpok anyagából a szél homokot halmozott fel. Nyírség hazánk második legnagyobb futóhomok-területe, melynek természetes központja Baktalórántháza. A Tiszántúl síkjából 20-50 méterre kiemelkedő Nyírség északon a Bodrogköz és a Rétköz területével találkozik, míg keleten a Szatmár- Beregi-síkság határolja. A Nyírség észak-dél irányban elnyújtott homokszigete Nyíradony-Nyírlugos és Nyírbogát között emelkedik ki legjobban, itt található az Alföld legmagasabb kiemelkedése (183 méter). A Nyírség középső részét szintén futóhomok borítja. A nyírségi futóhomokot akáccal kötötték meg, a kiemelkedő buckákon szőlőt és gyümölcsfákat telepítettek. A tájegység déli része átmenetet mutat a Bihari-síkság felé, az északi övezet pedig a beregihez hasonlít.

                                                                                                                                                                                                                                                     

Nyírség

Nyírség kiemelkedő települései:


Nyíregyháza: Az ország hetedik legnagyobb városa, a térség gazdasági és kulturális motorja és Nyírség fővárosa. Az Észak-Alföld második legjelentősebb települése vonzó turisztikai célpontnak számít. Kelet kapujának" is nevezik, hiszen egy három országgal határos térség központja. Szellemi élete, történelmi emlékei számottevőek.  Nyíregyháza belváros nagyon hangulatos. A belvárosban található Jósa András Múzeum, mely jelentős őskori és népvándorlási leletekkel büszkélkedik. A város számos látnivalója közül kiemelkedő Megyeháza, Nyírvíz Palota, Városi Galéria.

Sóstógyógyfürdő: Nyíregyházához tartozó településrész. Gyógyfürdő, szabadtéri Múzeumfalu és állatpark található itt. A máig népszerű fürdőt 52 Celsius-fokos víz táplálja. A többek között mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi betegségek kezelésére alkalmas víz. A Sóstón található szabadtéri falumúzeumot 1970-ben alapították a megye népi építészeti emlékeinek a megmentésére és bemutatására. A négyhektáros skanzen 1996-ban elnyerte az Év Múzeuma címet. A Nyíregyházi Állatpark ugyancsak ezen a településrészen található. A park öt kontinensről több mint 150-féle állat közel ezer egyedét mutatja be. Egy kialakított parasztudvarban, az eredetihez hasonló környezetben láthatók Magyarország őshonos állatai is.


Bátorliget:  Nyírség délkeleti részén Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében a román határszéllel érintkező területen található. Bátorligeten Európa hírű természetvédelmi területek találhatók, a Bátorligeti-Ősláp (53 ha) a Bátorligeti Nagylegelő és a bátorligeti rezervátumtól délkeleti irányban mintegy 3 km-re egy hatalmas erdő, a Fényi erdő terül el. Az erdő alakja gombához hasonlít, nagysága 2616 kh 1953 óta védett terület.

Máriapócs: Máriapócs a búcsúk városa. Az évi 16 búcsú közül a legtöbb zarándok Mária-ünnepekre, Illés próféta és a Szent Kereszt felmagasztalásának búcsújára érkezik a barokk stílusú Bazilikába. A máriapócsi kegyhely kialakulásában alapvető szerepe volt az itteni Mária-kegykép könnyezéses csodájának, amit először 1696-ban jegyeztek fel.  A szabadidőparkban 3,5 ha csónakázó és horgásztó várja a pihenni vágyókat. A közel ezer méter mélyből feltörő termálvíz 52 °C-os.

Nagykálló: Kodály Zoltán Kállai kettős című kórusműve tette nemzetközi hírű várossá. Nagykállón van eltemetve Taub Izsák Ezekiel a híres haszid csodarabbi, akit már életében legendák öveztek.


Szállás Nyíregyháza és környékén

3000 Ft/fő/éj - től

A Vadvirág Vendégház Nyíregyháza zöldövezetében várja vendégeit. A vendégház kiválóan alkalmas pihenőknek, üdülőknek, dolgozóknak és diákoknak egyaránt. Egy... Tudjon meg többet!

Szállás Nyíregyháza - Vadvirág Vendégház és Presszó adatlapja

Bihari Lovaspanzió - Nyíregyháza
4000 Ft/fő/éj - től
-5%

A Bihari tanya Nyíregyházához 2 km-re a 36-os út mentén, a nyírségi homok dombok egyikén található. Kisbéri félvér lovainkkal ideális "aszfaltmentes"... Tudjon meg többet!

Szállás Nyíregyháza - Bihari Lovaspanzió adatlapja

10450 Ft/fő/éj - től
-5%

A Pagony Nyíregyházán, a természet csendjét a tökéletes nyugalmat, ugyanakkor a város közelségének minden kényelmét egyszerre biztosítva kínál kellemes kikapcsolódási... Tudjon meg többet!

Szállás Nyíregyháza - Hotel Pagony adatlapja

-5%

Centrumban a Centrál – Konferencia–Wellness-Kényelem-Kulinária A Centrál Hotel és Étterem könnyen megközelíthető, csendes, nyugodt szálloda, a belvárosi... Tudjon meg többet!

Szállás Nyíregyháza - Centrál Hotel és Étterem adatlapja