Olcsó szállás ajánlatok

Körös- Maros köze (Orosháza)

A Körös-Maros Köze vagy Maros-Körös köze Magyarország délkeleti területén, az Alföld nevű nagy tájunk dél-keleti részén található. Legnagyobb része Békés megye területén helyezkedik el, de kisebb részek átnyúlnak Csongrád (Csongrádi-sík) és Jász-Nagykun-Szolnok megye területére is. A Tisza, Maros, Hármas-Körös, Fekete-Körös és a Fehér-Körös által közrefogott, a folyók által kialakított, tökéletes síksággá feltöltött kistáj. A tájegység természeti értékeinek védelmét is 1997-ben létrejött Körös-Maros Nemzeti Park szolgálja. Itt található Magyarország egyik legszebb szikes tava, a kardoskúti Fehértó, melyet nemzetközi értékként is számon tartanak.


Körös

Főbb települései:


-    Orosháza: Orosháza elsősorban üdülőterületéről, Gyopárosfürdőről ismert, ahol többek között gyógyvizű fürdő található. Orosháza a dél-békési térség legfejlettebb városa. Fejlődését a közelben feltárt földgázlelőhelyek nagymértékben elősegítették.Gyopárosfürdőn strand-, élmény- és gyógyfürdő működik, emellett nyaranta számos kulturális és szórakoztató program helyszíne.Az itteni műemlékek mellett figyelmet érdemel az  ország egyetlen kútmúzeuma, melyet a használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be. Érdemes felkeresni a Szántó Kovács János Területi Múzeumot is, ahol a Viharsarok népe című állandó kiállítás Orosháza gazdasági, társadalmi, történeti fejlődését mutatja be.

-    Szarvas: Szarvas építészeti emlékekben gazdag város: egyházi, világi és népi műemlékek egyaránt találhatók itt. Helyi nevezetesség a Pepi-kert, azaz a szarvasi arborétum, de itt található a Körös-Maros Nemzeti Park központja is. A városi lét mellett Szarvas őrzi szoros kapcsolatát a vidékkel, a mezőgazdasággal. Minden nyáron rendeznek Nemzetközi Pásztortalálkozót és Dudásfesztivált, aratóünnepet, szeptemberben pedig Szilvanapot.

-    Gádoros: Gádoros Árpád-kori település, melyet a tatárok 1241-ben felégettek. Egy 1436-ból származó királyi adománylevél említi, mint Gadoros-pusztát, neve a település ősi templomának előcsarnokára, gádorára utal. Justh Zsigmond író (1863-1894) síremlékét 1963-ban helyezték Gádorosra a Justh-majorból. Az író birtokán parasztszínházat alapított. A klasszikus és népszínműveket a birtokán élő és dolgozó parasztok adták elő.Érdekesség, hogy ebben a temetőben nyugszik Udvardi Kossuth Lászlóné, aki Petőfi első szerelmének unokája volt.

-    Csorvás: Csorvás város az ország délkeleti részén, a Tisza- Körös-Maros közötti területen, a Békés-Csanádi löszhát északkeleti, a Békési-sík délnyugati határán, Békés megye nyugati felén található. Az év folyamán több fesztivált is rendeznek. Hagyományos rendezvényeik: a Teréz-napi búcsú, a Csorvási Nemzetközi Lakodalmas Gasztronómiai Napok, és a Csorvási Búzafesztivál.


Szállás Orosháza és környékén

Ádi Vendégház - Orosháza
4500 Ft/fő/éj - től

Üdvözöljük! Orosháza belvárosában, a város egyik legrégebbi, legszebb utcájában, várjuk szeretettel vendégeinket. Családiházas környezetben... Tudjon meg többet!

Szállás Orosháza - Ádi Vendégház adatlapja

-5%

Ha Ön olcsón és színvonalas helyen szeretné eltölteni szabadidejét, foglaljon szállást nálunk a Belvárosi Vendégházban és nem fog csalódni. Vendégházunkat... Tudjon meg többet!

Szállás Orosháza - Belvárosi Vendégház adatlapja

-5%

Ha Ön olcsón és színvonalas helyen szeretné eltölteni szabadidejét, foglaljon szállást nálunk a Kertvárosi Vendégházban és nem fog csalódni. Vendégházunkat... Tudjon meg többet!

Szállás Orosháza - Kertvárosi Vendégház adatlapja

A nyaralóház felszerelt konyhával, fürdőszobával, tv-vel, rádióval, mikrohullámú sütővel és hűtőszekrénnyel rendelkezik. A hátsó kertben tűzrakó hely van... Tudjon meg többet!

Szállás Orosháza - Viszkok nyaralóház adatlapja