Olcsó szállás ajánlatok

Barangolás a Mecsek hegységbe (Pécs)

Az ország déli részén elterülő Mecsek hegység kiemelkedik a turista- látványosságok sorából a mediterrán éghajlatával, különleges virágaival, cseppkőbarlangjával, forrásaival, patakjaival, tavaival. A természet és túrakedvelők első számú célpontja. A legmagasabb csúcsa a Zengő, amelynek magassága 682 m. A hegység területén körülbelül száz barlang található. A mecseki barlangok jelentős része szűk, kacskaringós aknákból állnak, víznyelőként indulnak és 20-30 méter után eltömődnek. Ilyen jellegű víznyelők táplálják az Abaligeti-barlangot , az orfűi Vízfő-forrás barlangját, a Mánfai-kőlyukat vagy akár a Tettye-forrást is.


Mecsek kapu

Mecsek hegység főbb települései és azok látnivalói:


Pécs: korábban Fünfkirchen, Sophiane, manapság Európa Kulturális Fővárosa, a mediterrán hangulatok városa, egyetemi város, a Mecsek kapuja. A várost színes kulturális élete, színházai, múzeumai, a környék üdülőterületei idegenforgalmi központtá teszik. A Mecsek hegység tövében lévő város nevezetes műemléke a Világörökséghez tartozó ókeresztény sírkamrák. Pécs számtalan keresztény emléket is őriz, ezek közül kiemelkedik a püspöki székesegyház. A török uralom idejéből is több jelentős épület maradt fenn. A múlt emlékeit őrzőgyűjtemények mellett számtalan képző- és iparművészeti múzeum is van a városban: így például a Vasarely Múzeum, a Csontváry Múzeum, Schaár Erzsébet szobrászművész Utcája, vagy a Zsolnay-gyár porcelán kiállítása.

Abaliget: Az üdülőterületként is ismert település legfőbb nevezetessége az itt található cseppkőbarlang a Bodó- hegy oldalában, amelyet 1768-ban fedeztek fel.  Abaligeti különlegesség az országban először itt megnyílt Denevérmúzeum, mely a  cseppkőbarlang bejárata mellett, az egykori turistaszállóban kapott helyet. A múzeum a repülő emlősök jellemző élőhelyeivel, viselkedésével és emberrel valló kapcsolatával ismerteti meg a látogatót.

Orfű: A település sok évtizede üdülőterület. Az Orfői-tó partján strandolni, csónakázni lehet. Az Orfűhöz tartozó településeken, sok helyen megőrizték a népi építészetre jellemző lakóházakat. Orfű öt apró település (Orfű, Bános, Mecsekrákos, Mecsekszakál, Tekeres) egyesítésével alakult ki.

Óbánya: Az egyutcás falu fésűs beépítésű, a XIX. századi hagyományt őrzik az oldaltornácos német házak. Gyakorta pince zárja le a telek végét. Óbánya a Keleti-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyik szűk völgyében fekszik. Külterületének 90 százaléka erdő, területén jelzett turistautak kereszteződnek, hiszen ez a falu régóta kedvelt üdülő- és kirándulóhely.

Mánfa: Középkori temploma nemcsak a megye, hanem az ország egyik legismertebb műemléke is. A templomtól délre, a Melegmányi-völgy természeti védettség alatt álló terület, ezért is, és a környező hegyek miatt is egyre több turista keresi fel ezt a települést.

Magyarhertelend: A középkori eredetű település egykoron fazekasságáról volt ismert. Termékeiket (korsók, tálak, tányérok) fehér alapon népi motívumokkal díszítették. A kihalt háziipart a turisták kedvéért itt is, és a környékbeli településeken is újjáélesztik.A falu legújabb fellendülését az uránkutató fúrások eredményeként 1958-ban feltárt 40 Celsius-fokos termálvizének köszönheti, melynek hasznosítására kellemes környezetben fürdőt létesítettek. 

 Kalandpark Pécsett, András

Kalandpark PécsettMárcius közepén voltunk a Mecsextrém Parkban, ami egy kalandpark Pécs határában. Mostanában nagyon sokat reklámozzák ezt a helyet, mi meg amúgy is Pécshez közel lakunk, felpakoltuk a családot és go tovább »

Pécs: Misina-tető - Mandulás - Mecseki tornapálya kirándulás, Renáta

A Misina tetőre a pécsi Főpályaudvarról induló autóbusszal juthatunk föl. A hegy 535 méter magas. Jóval elmarad ugyan a Mecsek több csúcsától magasságát tekintve, azonban ez a város központjához legközelebb levő és jól megközelíthető a kilátóhely, ahova műúton autóval vagy autóbusszal is feljuthatunk. tovább »

Kővágószőlős - Cserkút - Jakab-hegy kirándulás (Pécs környékén), Renáta

Pécsről a Szigetvár felé vezető 6-os úton indulunk nyugatra a műemlékekben és természeti értékekben gazdag kirándulásra. tovább »

Pécs nevezetességei, Renáta

A barokk belváros színfoltjai a 150 éves török hódoltság építészeti remekei, a két dzsámi és a minaret napjainkban is láthatók. Pécs jellegzetes főterének közepén, a Széchenyi téren áll a Gázi Kászim-dzsámi, az ország legnagyobb török korabeli építménye. Az egykori dzsámi jelenlegi belvárosi templom, melynek zöld kupolája nagyban meghatározza a városképet. tovább »

Magyarürög- éger-völgyi parkerdő - Deindol kirándulás (Pécs környéke), Renáta

A pécsiek egyik újabb, kedvelt kirándulóközpontja a Jakab-hegy keleti lábánál fekvő Magyarürög, és a tole északra húzódó hangulatos Éger-völgy. tovább »

Szállásajánlatok Pécs |  Hotel Pécs |  Apartman Pécs |  Vendéglátóhelyek Pécs

Szállás Pécs és környékén

8000 Ft/fő/éj - től
-5%

Vendégházunk a Baranya megyei Cserkút községben várja a pihenni vágyókat. Cserkút a Jakab-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben, Pécs közvetlen... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Mandula Vendégház, Cserkút adatlapja

-5%

Családi házunk majd 100 éves régi paraszti porta, a hozzátartozó melléképületek ma korszerű vendégházak. Ide várjuk Önt és családját, barátait, ha nyáron... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Vörösdombi vendégház, apartman adatlapja

-5%

Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben található, Cserkút faluban. A Jakab-hegy lábánál fekvő Cserkút varázsáról, vonzerejéről... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Czanadomb Vendégház adatlapja

-5%

A Jakab-hegy alján, külön telken álló Borbolya Vendégház közvetlen Pécs mellett, Cserkúton található. A pici hegyvidéki falu a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Borbolya Vendégház adatlapja