Olcsó szállás ajánlatok

Pécs: Misina-tető - Mandulás - Mecseki tornapálya kirándulás (Pécs)

A Misina tetőre a pécsi Főpályaudvarról induló autóbusszal juthatunk föl. A hegy 535 méter magas. Jóval elmarad ugyan a Mecsek több csúcsától magasságát tekintve, azonban ez a város központjához legközelebb levő és jól megközelíthető a kilátóhely, ahova műúton autóval vagy autóbusszal is feljuthatunk.

A Misina tetőre a pécsi Főpályaudvarról induló autóbusszal juthatunk föl. A hegy 535 méter magas. Jóval elmarad ugyan a Mecsek több csúcsától magasságát tekintve, azonban ez a város központjához legközelebb levő és jól megközelíthető a kilátóhely, ahova műúton autóval vagy autóbusszal is feljuthatunk.

A Misinára vezető szerpentin elhalad a Szabadság szobor mellett, melyet 1975-ben állitottak föl. A szárnyas Nikét ábrázoló bronzszobor Makrisz Agamemnon alkotása. A Misina csúcsán áll a 176 méter magas tévétorony. Gyorslift segítségével jutunk fel a csupa üveg falú eszpresszóig. Az asztalok mellől letekintve láthatjuk a csodálatos várost. A nyitott kilátóterasz a presszó fölött van.

A tévétorony helyén az 1960-as évekig az 1908-ban Károlyi Emil tervei szerint épült Kiss József-kilátó állt. Kiss Józsefről, a Mecsek Egyesület főtitkáráról, több Mecsek-ismertető könyv írójáról, a lelkes természetbarátról kapta nevét.

A mai kilátóból tiszta időben elláthatunk a Dunáig, a Mecsek vonulata elénk tárul északi és keleti irányban, a Zengő, sőt a Hegyhát egy részét is láthatjuk; nyugat felé a Jakab-hegy, a Tubes magasodik a szemhatáron.

A Misinától a zöld háromszögjelzésen - szerpentinúton - ereszkedhetünk le a Mandulásig; de mehetünk autóbusszal az Állatkertig s onnan a piros négyszög jelzésen kényelmesen sétálva érjük el nyugat felé haladva.

A Mandulás a Misina déli lejtőjének pihenője, a festői fekvésű pécsi kemping mellett. Kedvelt kirándulóközpont.

A Mecseki tornapálya a Mandulás északnyugati sarkától indul, két erdei útvonalon (kiskör és nagykör). A pálya mentén pihenőhelyeket is találunk. A kiskörben 8, a nagykörben 16 állomás van különféle tornagyakorlatok végzésére. Sajnos a tornaszerek nagyobb része már elöregedett, megrongálódott. A kiskör hossza 1410 méter, a nagyköré 3150 méter a piros négyszög jelzésű út mentén. Az utat bejárva a kiindulópont közelébe jutunk vissza.

A Mandulásból a műút mentén mentén indulhatunk sétálva lefelé; elhaladunk a kemping mellett, s egy nagy hajtűkanyar után a Felszabadulási emlékműhöz érünk. Innen megcsodálhatjuk a városra nyíló kilátást. Még két nagy szerpentinkanyar az emlékműtol, s máris a Mecsek-kapunál vagyunk, ahonnan már nincs messze a Pálos templom. Természetesen a Mandulástól utunk, kisebb-nagyobb szakaszát tetszés szerint tehetjük meg autóbusszal vagy saját gépjárművel.

Szálláshelyek Pécsett:

http://www.hungaryrooms.com/szallasok/Pécs/

 

Magyarürög- éger-völgyi parkerdő - Deindol kirándulás (Pécs környéke), Renáta

A pécsiek egyik újabb, kedvelt kirándulóközpontja a Jakab-hegy keleti lábánál fekvő Magyarürög, és a tole északra húzódó hangulatos Éger-völgy. tovább »

Pécs nevezetességei, Renáta

A barokk belváros színfoltjai a 150 éves török hódoltság építészeti remekei, a két dzsámi és a minaret napjainkban is láthatók. Pécs jellegzetes főterének közepén, a Széchenyi téren áll a Gázi Kászim-dzsámi, az ország legnagyobb török korabeli építménye. Az egykori dzsámi jelenlegi belvárosi templom, melynek zöld kupolája nagyban meghatározza a városképet. tovább »

Kirándulás a Mecseki Parkerdőben, Renáta

Kirándulásunkon a Pécshez tartozó mecseki parkerdő legszebb helyeit járjuk be. Ezekhez az utakhoz nem kell turistafelszerelés, városi ruhában, kényelmes cipőben minden különösebb fizikai megerőltetés nélkül végigjárhatja öreg és fiatal. tovább »

Barangolás a Mecsek hegységbe, Katalin

Barangolás a Mecsek hegységbeAz ország déli részén elterülő Mecsek hegység kiemelkedik a turista- látványosságok sorából a mediterrán éghajlatával, különleges virágaival, cseppkőbarlangjával, forrásaival, patakjaival, tavaival. A természet és túrakedvelők első számú célpontja. A legmagasabb csúcsa a Zengő, amelynek magassága 682 m. A hegység területén körülbelül száz barlang található. A mecseki barlangok jelentős része szűk, kacskaringós aknákból állnak, víznyelőként indulnak és 20-30 méter után eltömődnek. Ilyen jellegű víznyelők táplálják az Abaligeti-barlangot , az orfűi Vízfő-forrás barlangját, a Mánfai-kőlyukat vagy akár a Tettye-forrást is. tovább »

Pécs környéke, Orfű - Abaliget, Renáta

A Mecsek egyik legvonzóbb, legtöbb látnivalót kínáló kirándulóhelye Orfű - Abaliget, hiszen van itt cseppkőbarlang, vannak tavak, ahol fürdeni, csónakázni, horgászni lehet, s mindezt festői hegyek veszik körül. tovább »

Szállásajánlatok Pécs |  Hotel Pécs |  Apartman Pécs |  Vendéglátóhelyek Pécs

Hozzászólások

Nem található hozzászólás.

Szállás Pécs és környékén

9000 Ft/fő/éj - től
-5%

A Jakab-hegy alján, külön telken álló Borbolya Vendégház közvetlen Pécs mellett, Cserkúton található. A pici hegyvidéki falu a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Borbolya Vendégház adatlapja

-5%

Családi házunk majd 100 éves régi paraszti porta, a hozzátartozó melléképületek ma korszerű vendégházak. Ide várjuk Önt és családját, barátait, ha nyáron... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Vörösdombi vendégház, apartman adatlapja

-5%

Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben található, Cserkút faluban. A Jakab-hegy lábánál fekvő Cserkút varázsáról, vonzerejéről... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Czanadomb Vendégház adatlapja

-5%

Vendégházunk a Baranya megyei Cserkút községben várja a pihenni vágyókat. Cserkút a Jakab-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben, Pécs közvetlen... Tudjon meg többet!

Szállás Cserkút - Mandula Vendégház, Cserkút adatlapja