Olcsó szállás ajánlatok

Dél- Dunántúl (Siklós)

Bár a Dél-Dunántúl változatos tájain a hegységtől a síkságig mindent megtalálunk, a legjellemzőbb formája a völgyekkel tagolt dombság. A Balatontól a Dráváig terjedő, a Duna és a Zalaapáti-hát által közrefogott tájon egymást váltja a sík terület, mint a Duna völgye és a magasabb hegység, a Mecsek, vagy a tájból hirtelen kiemelkedő Villányi-hegység. Az enyhe, az Alföldnél csapadékosabb mediterrán jellegű klíma kedvez az olyan ritka növényeknek, mint a szelídgesztenye, a füge vagy éppen a legszebb hazai vadvirág, a bánáti bazsarózsa.


Siklós

Dél- Dunántúl nevezetes települései:


Siklós: Legjelentősebb műemléke a vár, melyet 1294-ben említ először oklevél. Az ország egyik legépebb, legegységesebb történelmi emléke. Legszebb részei: a kápolna és a déli homlokzaton lévő zárt erkély. A kápolnában nyugszik gróf Batthyány Kázmér, a Kossuth-kormány külügyminisztere. A helyreállított Malkocs-bej dzsámi 1994-ben Európa Nostra-díjat kapott. Villány-Siklósi Borút egyik központja, kiváló minőségű borokkal várja vendégeit. A Siklós-Máriagyűdön található kegytemplom története a római korba vezethető vissza. VII. Pius pápa 1805-ben hivatalosan is elismerte zarándokhelyként.

Mohács: A település környéke török kori történelmi tragédia színhelye, nemzeti emlékhely. A város ma is élő népi hagyománya a farsang idején tartott busójárás. 1526. augusztus 29-én a város mellett szenvedett súlyos vereséget a II. Lajos által vezetett magyar had Szulejmán szultán seregeitől. A király halálának helyszínén emlékoszlop áll, melyet 1867-ben állítottak. A Mohácsi Történelmi Emlékhelyet a csata helyszínén avatták a 450. évfordulón. A Kanizsai Dorottya Múzeum a csata történetét mutatja be. A városban több értékes barokk egyházi épület található. A püspöki kastély az ország egyik legszebb barokk épülete, ma gimnázium.

Pécs: Dél-Dunántúl jelentősebb szellemi, kulturális és gazdasági központja, amely számos értékes műemléket őriz. A várost színes kulturális élete, színházai, múzeumai, a környék üdülőterületei idegenforgalmi központtá teszik. A Mecsek hegység tövében lévő város nevezetes műemléke a Világörökséghez tartozó ókeresztény sírkamrák. Pécs számtalan keresztény emléket is őriz, ezek közül kiemelkedik a püspöki székesegyház. A török uralom idejéből is több jelentős épület maradt fenn. A múlt emlékeit őrző gyűjtemények mellett számtalan képző- és iparművészeti múzeum is van a városban: így például a Vasarely Múzeum, a Csontváry Múzeum, Schaár Erzsébet szobrászművész Utcája, vagy a Zsolnay-gyár porcelán kiállítása.

Szekszárd:  A XI. században I. Béla király apátságot alapított itt, ennek romjai ma is láthatók a klasszicista stílusú volt megyeháza udvarán. A copf stílusú római katolikus templom Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma (1805). A Séd-völgyében elnyúló városrész és a szőlős lankák határán áll a Remete-kápolna, régi búcsújáró hely. A Duna árterében fekvő Gemenci-erdő az ország egyik legjelentősebb természeti értéke. Szekszárd borkultúrája a rómaiak idejére nyúlik vissza; az évszázadok óta itt termelt kadarka és a szekszárdi bikavér nemzetközi hírű borok.

Szigetvár: Műemlékekben gazdag, történelmi kisváros, csendes pihenést biztosít az idelátogatóknak. Zrínyi Miklós legendás hírű vára, melyben törökök által emelt Szulejmán dzsámi és Vártörténeti Kiállítás is megtalálható.  Szigetváron a gyógyulni, pihenni vágyó látogatókat kitűnő gyógyvízzel működő termálstrand várja!


Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Katalin

Harkányi Gyógy- és StrandfürdőA Harkányi Gyógyfürdőt a kitűnő természeti adottságok, a víz gyógyhatása, a gyönyörű környezete a "Reumások Mekkájaként" tette ismerté. A Harkányi Gyógyfürdő Európa legészakibb mediterrán területe. Természeti adottságai kitűnőek a pihenésre, gyógyulásra. A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2.100-2.200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának. tovább »

A magyar mediterrán ékessége, Renáta

Talán nem sokan tudják, de Magyarország legdélebbi városkájának – földrajzi adottsága miatt – Magyarországon egyedülálló, különleges mediterrán éghajlata van. A Dráva síkságnak és a Villányi hegységnek köszönhetően a Földközi tenger hatása Siklóson sokkal erőteljesebben érezhető, mint bárhol máshol hazánkban. A déli szelekkel egyetemben pedig a magyar klímával ellentétben errefelé meleg a tavasz, hosszú forró a nyár, és enyhe a tél. Egyszóval az év bármely szakában jó idelátogatni, de akinek a klíma nem lenne elegendő ok a kirándulásra, az tartson velem a következő sétán, hogy bebizonyíthassam mennyi érdekesség vár ránk Siklóson! tovább »

Harkány, Dél-Dunántúl fürdővárosa, Admin

Harkány, Dél-Dunántúl fürdővárosaHarkány Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye. Természeti adottságai igen kedvezőek, így a pihenni, kikapcsolódni vágyó turisták is rendszeresen látogatják. tovább »

Szállásajánlatok Siklós |  Hotel Siklós |  Apartman Siklós |  Vendéglátóhelyek Siklós

Szállás Siklós és környékén

10000 Ft/fő/éj - től
-10%

Különálló vendégházunk csendes pihenésre alkalmas, családias környezetű.Jólfelszerelt konyha. TV, könyvek, játékok minden korosztály számára.Az udvar is... Tudjon meg többet!

Szállás Diósviszló - Nefelejcs Vendégház adatlapja

-5%

A dél-dunántúli régióban kiemelkedő helyet foglal el HARKÁNY a világviszonylatban is híres melegvízű forrásával, melynek gyógyhatása rendkívül magas... Tudjon meg többet!

Szállás Harkány - Komfort Hotel Platán adatlapja

-5%

Szállodánk immár 19 éve várja mindazokat az élményvadászokat, pihenni, gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat, akik szeretnék megszínezni életüket egy pár csodás... Tudjon meg többet!

Szállás Harkány - Hotel Xavin Restaurant adatlapja

-5%

Üdüljön, pihenjen nálunk, a szállás Harkány egyik legszebb parkjában-arborétumában helyezkedik el, a harkányi gyógyfürdőtől pár percnyi sétára található. A 185... Tudjon meg többet!

Szállás Harkány - Arborétum Hotel adatlapja