Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Balaton déli partján (Siófok)

Budapest felől a Balaton déli partjának első fürdőhelyétől, Balatonvilágostól a legnyugatabbra lévő Balatonberényig tart ez a tájegység, mely viszonylag egyenletes sík terület. A lassan mélyülő, homokos partszakasz miatt különösen népszerű a gyerekekkel nyaraló családok körében. A nyaranta nagyvárosi lélekszámra duzzadó Siófok a déli partszakasz "fővárosa". Vízparti pihenést, történelmi és kulturális emlékeket, népi hagyományokat, kerékpáros és vízi túrákat, ritka természeti értékeket, gasztronómia különlegességeket, látványos programsorozatokat kínál minden oda látogató vendég részére a "magyar tenger".

Balaton

Déli part főbb települései:

Siófok: A Balaton fővárosa, mely népszerű üdülőhely. A ligetes sétányok, a hatalmas területű strandok, a kulturális és gasztronómiai programok vonzzák a turistákat. A látnivalók közül figyelmet érdemel a római katolikus templom, a Makovecz Imre által tervezett evangélikus templom, valamint Varga Imre szobrászművész alkotásai a művelődési központ előtti téren. Kellemes sétát tehetünk a Millennium parkban, a kikötőben, a Rózsakertben. Érdemes felkeresni a híres operett szerző, Kálmán Imre emlékkiállítását, Tojás Múzeumot, Ásványmúzeumot és felmenni a város jelképének számító víztoronyba is.

Zamárdi: Gazdag régészeti leleteket rejtő avar kori temetője a Kárpát-medencében is ritkaság. A településen a hajdani népi építészet számos szép példája figyelhető meg, melyet mind máig megőriztek és ezt a tájházban berendezett kiállítás mutatja be. Zamárdi nevezetessége még az ősi áldozati helynek tartott Szamárkő, magányos sziklacsoport.

Balatonföldvár: nevezetessége a fürdőtelep, amely városképi jelentőségű: a XIX. század végén alakult ki, stranddal, villákkal, vendéglőkkel, sétányain a tájjal harmonizáló platánsorokkal, fenyőligetekkel. Balatonföldvár a város rendezettségéért, tisztaságáért 1994-ben Európa-díjat kapott, egy évvel később pedig a városok között megszerezte az első helyet a Virágos Magyarországért pályázaton.

Balatonlelle: Hagyományos fürdőváros. Múltjára a rádpusztai romtemplom XIII. századi maradványai, a késő barokk Szent Donát kápolna, kúriák és udvarházak emlékeztetnek. Természeti értékei közül a Szalay-udvarház parkja, valamint az Irma-pusztai halastórendszer nevezetes.

Balatonboglár: Balatonboglárt a homokos, sekély Balaton-part, a Nagy-Berek, a Vár- és a Temetődomb védett területei, a környék változatos növény- és állatvilága a déli part kiemelkedő jelentőségű településévé emelik. Jelentős borpincészete révén 1987-től a "Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa".A város legjelentősebb vállalata a Balatonboglári Borgazdaság Rt., amely üdítőital-, bor- és pezsgőgyártásával vívott ki országos hírnevet.

Fonyód: A balatoni vízi közlekedés legrégebbi hagyományai kötődnek ide. A történelmi és kultúrtörténeti emlékeket egyaránt őrző város legrégebbi, nevezetes üdülőterülete a Bélatelep. Fonyód történelmi emlékei közül érdekes látványosság a Fácános-erődben található egykori cölöpvár nyomai, a sáncok, vizesárkok maradványai. Nevezetes kuriózum Kripta-villa, amelyben Abrudbányai-Rédiger Ödön elveszített szerelmének állított emléket életnagyságú szobrokkal berendezett, márvány nászi szobával. Természeti értékeket őriz a Vár-hegy és a Sipos-hegy, amelynek északi, katlanában sportcentrumot alakítottak ki. A csúcson lévő Postás-kilátó a népszerű pihenőhely.Siófoki élménybeszámoló, Renáta

Újra itthon. Sajnos nagyon gyorsan eltelt ez a 8 nap, de ez várható volt. Rég éreztem ilyen jól magam, mindenki velem volt, aki fontos: bartnőm és a barátaim. tovább »

Balatoni kerékpárkörút, Renáta

Kerékpárral a Balaton körül tovább »

Zamárdi és látnivalói, Admin

Zamárdi és látnivalóiZamárdi a XX. század első évtizedei óta üdülőhely. Gazdag régészeti leleteket rejtő avar kori temetője a Kárpát-medencében is ritkaság. A településen a hajdani népi építészet számos szép példája figyelhető meg. tovább »

Siofok a fiatalok pardicsoma és a nyári kikapcsolódás tökéletes helyszíne, Siofokfan

Siofok a fiatalok pardicsoma és a nyári kikapcsolódás tökéletes helyszíneSiófok a nyár fővárosa, a Balatoni élet központja. Ez az a város, ahol mindennap pörög az élet, ahol bármelyik éjszaka belecsöppenhetsz az év party-jába. tovább »

Siófok város története, Renáta

Ami a nevet illeti: finnugorősnyelvbena"sió"is "fok" is vízfolyást, ásott csatornát jelent, a település neve tehát kétszeresen is a vízzel kapcsolatos. Siófokot hamar elfoglalta a török. tovább »

Szállásajánlatok Siófok |  Hotel Siófok |  Apartman Siófok |  Vendéglátóhelyek Siófok

Szállás Siófok és környékén

5500 Ft/fő/éj - től

Családbarát apartmanház a fürdőközpontban, zöld környezetben. Az apartmanok egymástól jól szeparáltak, mindegyik külön fürdőszobával, minikonyhával, terasszal,... Tudjon meg többet!

Szállás Siófok - Vicze apartman adatlapja

10500 Ft/fő/éj - től

Siófok központjától és a Balatontól 150 méterre, csendes, nyugodt környezetben, a 4,6 hektáros, gyönyörű Jókai park mellett helyezkedik el az egész évben üzemelő... Tudjon meg többet!

Szállás Siófok - Park Hotel Restaurant adatlapja

-5%

Pihenjen kellemesen nálunk!Siófok Aranyparttól 150-mre fekvő apartmanunk kellemes pihenést nyújt minden kedves idelátogatónak. Várunk minden pihenni vágyó kicsit... Tudjon meg többet!

Szállás Siófok - Keresztesi apartman adatlapja

-5%

Pihenjen kellemesen nálunk!Siófok Aranyparttól 150-mre fekvő családi házunk kellemes pihenést nyújt minden kedves idelátogatónak. Várunk minden pihenni vágyó kicsit... Tudjon meg többet!

Szállás Siófok - Keresztesi Nyaraló adatlapja