Olcsó szállás ajánlatok

Kisalföld felfedezése (Sopron)

A Kisalföld (régebben Kis-Magyar-alföld, Győri-medence vagy Pozsonyi-medence) Szlovákia nyugati síkságát, a Magyarország északnyugati részén található „magyarországi Kisalföldet” és az Ausztriában található Seewinkel tájegységet magába foglaló földrajzi terület. Kisalföld az ország északnyugati részén a második legnagyobb síkság. Központi része a Győri-medence, attól északra a Duna hordalékából kialakult Szigetköz, az Öreg-Duna és annak mellékága, a Mosoni-Duna között. A régió természeti értékekben gazdag. A természeti, táji- és kulturális értékekre épülve sok kistérségben fejlett turizmus épült ki. A Kisalföld fontos ipari és mezőgazdasági központja Győr.


Sopron


Kisalföld főbb települései:


  - Győr : három folyó - a Duna, a Rába és a Rábca - találkozásánál fekszik, műemlékekben gazdag megyeszékhely. A püspöki székesegyházban őrzik a magyar ötvösművészet egyik legértékesebb darabját, a Szent László-hermát, mely I. László király fejereklyéje számára készült a XV. században. Ugyancsak itt van a boldoggá avatott, vértanú püspök, Apor Vilmos szakofágja. Győr és környékének történetét, képző- és iparművészeti értékeit mutatja be a Xantus János Múzeum. Napjaink alkotóinak munkásságát a Városi Művészeti Múzeum kiállításai révén ismerhetjük meg. A városlakók és a vendégek felüdülését szolgálja az itteni gyógy- és élményfürdő.

  - Sopron: a "hűség városa" A járószint alatt megtalálhatók Sopron római elődje, Scarbantia város fórumának maradványai. A Sopron jelképének is tekinthető Tűztorony erkélyéről páratlan kilátás nyílik a mai városra és környékére. A számtalan műemlék mellett olyan különleges gyűjtemények is találhatók Sopronban, mint a pékmesterség múltját, a földmérés, az erdőgazdálkodás kialakulását, jellegzetes eszközeit bemutató kiállítás, de van itt bányászati múzeum, patikamúzeum, és a sörgyári bemutatón megnézheti a látogató, hogyan készül a folyékony kenyér - sőt, meg is kóstolhatja a friss sört. Természetesen a soproni gazdák borát, és az itteni szőlőművelés történetét is érdemes megismerni.

  - Mosonmagyaróvár: A várost környező vízivilág, az itteni műemlékek és a termálfürdő miatt keresi fel a legtöbb turista a Mosoni-Duna partján fekvő, a két korábbi település, Moson és Magyaróvár egyesüléséval létre jött várost. Az itteni látnivalók közül figyelmet érdemel a római kori épületek maradványaira épített, négyszög alaprajzú óvári vár. Az épületben kapott helyet az agrártudományi egyetem és annak kiállítása.A Hansági Múzeum a város múltja mellett a Mosoni síkság történetét dolgozza fel régészeti, néprajzi, helytörténeti tárgyak, dokumentumok segítségével. Jelentős műemlék a régi városháza, a piarista rendház, a Nepomuki Szent János tiszteletére szentelt, barokk stílusú római katolikus templom, és a mellette álló plébániaház is.Mosonmagyaróvár környéke számtalan lehetőséget kínál a túrázóknak, természetjáróknak. 

  - Kapuvár:  A Fertő-Hanság Nemzeti Park közelében lévő város egyik legfőbb értéke, hogy itt található a tájegység múltját, néprajzi különlegességeit bemutató Rábaközi Múzeum.

  - Csorna: Az egykori premontrei prépostság felújított rendháza a város központjának meghatározó épülete, de figyelmet érdemel a többször átalakított, szintén középkori eredetű templom is.A város főterén álló premontrei templom kincse a Szűz Mária-oltáron álló, sötét színe után a nép nyelvén Szerecsen Máriának nevezett kegykép. A templom melletti egykori rendház, illetve a Csornai Múzeum őrzi a város történetének emlékeit, valamint a Rábaköz népi hagyományait és a premontrei rend kincseit mutatja be a tárlat - nemcsak tárgyak és dokumentumok, de enteriőrök, viseletbe öltöztett bábuk segítségével is. A Szent István térre néző épületegyüttes - a múzeummal, a templommal, a kávéházzal - valódi turisztikai központ.

 


Nyugat-Dunántúl turisztikai régió, Renáta

Nyugat-Dunántúl. Vadakban bővelkedő erdők, tiszta mezők, kanyargó folyók, csendes holtágak, élővilágban gazdag morotvák, aprócska szigetek, rejtelmes mocsarak, magányos zátonyok, csörgedező patakok és gyógyító vizek csodálatos birodalmát barangoljuk most be. Nem mindennapi utazásunk során beleszippanthatunk a hegyes-völgyes vidék friss levegőjébe, megismerkedhetünk az itt élő népek évszázados kultúrájával, gazdag hagyományaival és belekóstolhatunk a táj híres boraiba, kitűnő étkeibe! tovább »

Nem csak a hűség városa, Renáta

Látogassunk el hazánk egyik legnyugatibb városába, melyet sokan csak a hűség városaként emlegetnek. tovább »

Séta a hűség városában, Sopronban, Renáta

A patkó alakú, macskakövekkel borított barokk belvárosban egymás mellett sorakoznak fel Sopron nevezetességei. Az építészeti remekekben bővelkedő városrész régi épületegyütteseket, kőből faragott szobrokat őriz. tovább »

Sopron nevezetességei, Renáta

Sopron Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. Ebben a hangulatos városban sok minden megtalálható, ami vonzerőt jelent: a történelmi belváros hangulatos utcái, középkori építészeti ritkaságai, történelmi emlékei. A városa élénk, pezsgő életet él. tovább »

Szállásajánlatok Sopron |  Hotel Sopron |  Apartman Sopron |  Vendéglátóhelyek Sopron

Szállás Sopron és környékén

6000 Ft/fő/éj - től

Családi tulajdonban lévő Panziónk a Bécsi - domb lábánál, az elkerülő út mentén, családiházas környezetben várja a kedves vendégeket. A történelmi belváros 800... Tudjon meg többet!

Szállás Sopron - Pólus Panzió adatlapja

Huber Panzió - Fertőrákos
7500 Ft/fő/éj - től
-5%

Panziónk Fertő-tóra néző panorámájával, csendjével, színvonalával méltán közkedvelt a hazai és külföldi vendégek körében. Egész évben kellemes pihenést,... Tudjon meg többet!

Szállás Fertőrákos - Huber Panzió adatlapja

19450 Ft/fő/éj - től
-5%

Hotel Sopron **** „Áll egy szálloda, a nagy domb tetején, Ahonnan látszik a város, és mosolyog a nap feléd" Elegáns, négycsillagos szállodánk kedvező... Tudjon meg többet!

Szállás Sopron - Hotel Sopron adatlapja

-5%

Hogy mi tette Sopront Magyarország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi központjává? A gondosan helyreállított műemlékei - melyek a kelták, a rómaiak,... Tudjon meg többet!

Szállás Sopron - Hotel Palatinus adatlapja