Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Szegedi Vadasparkban (Szeged)

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. A Szegedi Vadaspark a mintegy 44 hektáros, zömmel természetes erdő borította területén földrészenként csoportosítva, mutatja be állatait. Elsősorban veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

vadasparkA Szegedi Vadaspark 1989 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, akkor még mindössze 3 hektáros bemutatóként. A mai állat parkban földrészenkénti felosztásban elhelyezett tágas kifutókban hazai és távoli tájak állatai egyaránt megtekinthetők. Néhány állatfaj, mint például a foltos hiéna, csuklyás cerkóf  vagy a víziőz, Magyarországon csak itt látható.
A négy és fél hektáros dél-amerikai bemutató első megállója sörényes farkasok kifutója. Az itt található tavakban vízidisznók és tapírok fürdenek, a guanakó együtt legelészik a kontinens jellegzetes futómadaraival, a nandukkal. A nagymarák kölykeiket maguk ásta üregekben, nevelik, nem egyszer szabadon. Az erdőben csuklyásmajmok ugrálnak fáról fára, a trópusi ház szabadtéri kifutóiban, az ember tenyerében is elférő, apró selyemmajmok éldegélnek.
A vadasparkban megtekinthetők Afrika, Ázsia, Európa és Ausztrália jellegzetes és különleges állatai a zebrától a kétpúpú tevén át a hiúzig és a kengurukig. Érdekes a przewalski vadlovak csoportja, és sokáig el lehet nézegetni a fákon mozgó kis pandákat, a természetes környezetben nevelkedő gibbonokat és sziamangokat is.
A Dél-Alföldi Tanyaudvarban magyar háziállat fajtákkal, hagyományos építkezési módokkal ismerkedhet meg a látogató. Itt van lehetőség állatsimogatásra is. A park erdejében föllelhető a legtöbb hazai fafaj, cserje és sok lágyszárú növény is. Természetes rovar- és madárvilága is gazdag. Tavainál tanulmányozható a vízi, vízparti növény- és állatvilág.

Bor és csülök Szegeden, Renáta

Szegedi kirándulás tovább »

Unicum a Tisza partján, Renáta

Kicsiny hazánkban, - amely igazágból óriás, ha szemügyre vesszük mennyit nem ismerünk belőle - kevés olyan hely van, ahol nem irodalmi magyar nyelvet beszélnek, hanem még igazi tájszólást hallhatunk. Szeged pedig ezen kevés, hely egyike. tovább »

Szállásajánlatok Szeged |  Hotel Szeged |  Apartman Szeged |  Vendéglátóhelyek Szeged

Szállás Szeged és környékén

8995 Ft/fő/éj - től
-5%

Modern stílusú hotel, zöld környezetben, mely Szeged belvárosától mindössze néhány perc távolságra található. A 106 szobás szálloda Újszegeden, a 43-as főútról a... Tudjon meg többet!

Szállás Szeged - Tisza Sport Hotel adatlapja

-5%

Képzeljen el egy mesevilágot... egy helyet, ahol harapni lehet a friss levegőt, ahol valódi pihenés és feltöltődés várja! Ez a hely Algyő, ahol Ön is kiszakadhat... Tudjon meg többet!

Szállás Algyő - Levendula Hotel adatlapja

A Romzsa Tódor Kollégium 2007 óta működik Szeged belvárosában a Lechner téren. Autóval könnyen megközelíthető, a belváros nevezetességei 5-10 perces sétával érhetők... Tudjon meg többet!

Szállás Szeged - Romzsa Tódor kollégium adatlapja