Olcsó szállás ajánlatok

Közép- Dunántúl (Székesfehérvár)

Közép-Dunántúl valóban Magyarország kicsiben. Ami országunkra jellemző, az itt mind megtalálható. A régió "fővárosaként" itt fekszik a régi koronázó város, Székesfehérvár, a királyok városa, a magyar államiság bölcsője, de itt található a királynék városa, Veszprém is. A magyar táj prominens természeti egységeit, a Mezőföld, a Bakony és a Vértes, a Dunántúli-középhegységet a Velencei-hegység, a tavakat a Velencei-tó testesíti meg. A Közép-Dunántúl településeinek több évszázados hagyományai vannak: már a rómaiak is alapítottak itt kisebb-nagyobb falvakat, később a magyar királyok ma is létező városokat hoztak létre. Régiónkban történelmi borvidékek ölelésében Királyi Városaink is számos látnivalót, megőrzött és fogalommá vált értéket kínálnak az idelátogatóknak. Királyi régió ez, ahol a múlt és a jelen találkozik.

Székesfehérvár

Közép – Dunántúl főbb települései és azok nevezetességei:

Székesfehérvár - a királyok városa: Székesfehérvár, az egykori koronázó város és királyaink temetkező helye méltán érdemelte ki a királyi jelzőt. A megyeszékhely egyben püspöki székhely is. A Nemzeti Emlékhely mellett a középkori alapokra épült barokk város nevezetes műemléki - többek között - a püspöki székesegyház, a püspöki palota, a ciszterci templom és rendház, a jezsuita templom, a Zichy-palota, a városháza, és igazi különlegesség a romantikus lovagvárak mintájára épült Bory-vár. Városház tér közepén áll a királyok szimbóluma, a város történelmi jelentőségét szimbolizáló Országalma, s nem messze tőle a Szent István bazilikájának romjai és nagy királyaink síremlékei találhatóak. A város kulturális életének sokszínűségét bizonyítják a minden évben megrendezésre kerülő rendezvények, Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál, mely egy valódi világtalálkozó, vagy a Musica Regia zenei rendezvény sorozata, mely a város szívében, a Városház téren felállított színpadon nyújt felejthetetlen élményt.

Tata - a vizek városa: számos forrásvíz, két tó - az Öreg- és a Cseke-tó - teszi méltóvá az elnevezésre. Tata számos építészeti műemléket - várat, kastélyt, malomépületeket - őriz. Különlegességnek számít, hogy a városban szabadtéri geológiai múzeum működik, és figyelemre méltó a német nemzetiségi múzeum, amely országos gyűjtőkörű. Öreg-tó partján álló Vízivár Luxemburgi Zsigmond és Mátyás király idejében az ország egyik legszebb reneszánsz épülete volt. Szintén az Öreg-tó partján található az Eszterházy-kastély. Az Öreg-tó a vízisportok szerelmeseinek is élményt kínál, nyaranta pedig sétahajó viszi a turistákat a Vár alól a túlparti kikötőhöz. A Cseke-tó partján tekinthetjük meg az ország első angolparkját, mely növényritkaságokat őriz, romantikus hangulatot árasztó műromjait kanyargó patak teszi páratlan élménnyé. A Víz, Zene, Virág Fesztivál karneváli hangulata, a Tatai Barokk Fesztivál múltat idéző hangversenyei és a modernizációra fittyet hányó vadludak vonulását ünneplő Tatai Vadlúd Sokadalom a város pezsgő kultúrájának ékes bizonyítékai.

Pápa: A Dunántúl Athénjeként emlegetett Pápa a történelem során kereskedelmi központ és iskolaváros lett.Látnivalói közül kiemelkedik a messze földön híres Kékfestő Múzeum, amely Közép-Európa egyik legrégebbi kékfestő üzeme. A város egyházi kötődése tagadhatatlan: a református felekezet gimnáziumot alapított itt, amely sok híres diák - többek között Jókai Mór és Petőfi Sándor - neveltetésében játszott fontos szerepet. Az Eszterházy-kastélyban az Eszterházy Károly Múzeum kiállítása tekinthető meg. A kikapcsolódni, felfrissülni vágyók bátran keressék fel Pápa fürdőjét, mely minden igényt kielégítő fittness-wellness szolgáltatásokkal és élményfürdővel várja a látogatókat.

Komárom: az erődök városaként is emlegetett település sajátos szerkezetét a Dunának köszönheti - a trianoni béke után nem csak földrajzilag szakadt két részre, a városrészek különböző országok felségterületén találhatóak. Magyar oldalon három erőd helyezkedik el: az Igmándi, a Csillag és a legnagyobb a Monostori Erőd. Érdemes megtekinteni az egykori Gyürky-kastélyt, mely eklektikus stílusban épült, vagy az egyedülálló kiállítást, Dr. Juba Ferenc Magyar Tengerészettörténeti Gyűjteményét. Az 1892-ben átadott dunai vashídon, az Erzsébet hídon át juthatunk el Észak-Komáromba, mai nevén Komárnoba.

Dunaújváros: 1950-es években politikai döntés alapján létrejött város. A kornak megfelelően itt található legnagyobb tömegben az úgynevezett szocreál stílus építészeti emléke. A szocreál tanösvény útvonalán haladva ismerkedhetnek meg az érdeklődők az épületekkel és tervezőikkel. A Római Kőtár és Romkert szabadtéri kiállításán a római korból fennmaradt mérföldkövek, szarkofágok tekinthetők meg.Dunaújváros ad otthont a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepnek, amely több száz acélból készült köztéri alkotás található a duna parti parkokban és város különböző pontjain.


Áprilisi hétvége székesfehérváron, Tamás

Áprilisi hétvége székesfehérváronEz év utolsó áprilisi hétvégéjét és majálisát Székesfehérvárott töltöttük. A város sokban őrzi a régi koronázó városi emlékeket és hagyományt, a belső óvárosban található Országalma szobor is ezt szimbolizálja, nem messze tőle meg a palota romjainak feltárása van. tovább »

Székesfehérvár története és látnivalói, Admin

Székesfehérvár története és látnivalóiSzékesfehérvár az ország egyik legrégibb, leggazdagabb történelmű városa, a középkorban a magyar királyok koronázó és temetkezési helye. Ma is Fejér megye kulturális és gazdasági központja. tovább »

Kirándulás Mezőföldön, Katalin

Kirándulás MezőföldönA Mezőföld magyarországi tájegység a Dunántúlon, a Sió és a Duna által határolt területen. Földrajzilag az Alföldhöz tartozik, bár a köznapi felfogás szerint nem képezi annak szerves részét. Eredetileg füves puszta volt, ma jó minőségű mezőgazdasági terület. A Mezőföld átmenetet jelent a Dunántúli-dombság és az alföldi táj között. A kisrégió jelentős része Fejér megye területére esik, és itt található a megyeszékhely, Székesfehérvár is. A kisrégióhoz tartozik a Velencei-hegységtől, illetve a Velencei-tótól - a Duna és a Sió-csatorna által határolva, a Sárvíz vidékén át - a Somogyi- Tolnai-dombságig húzódó terület. Délkeleti és déli része a Mezőföld löszös talajú vidéke, amely kiválóan alkalmas mezőgazdasági termelésre. A nyugati peremvidék dimbes-dombos terület, északnyugatra esik a Bakony keleti lábánál lévő Sárrét. Erdő kevés van errefelé, összefüggő erdőségek csak Perkáta, Mezőfalva térségében, valamint keletebbre, a Duna árterületein találhatók. tovább »

Szállásajánlatok Székesfehérvár |  Hotel Székesfehérvár |  Apartman Székesfehérvár |  Vendéglátóhelyek Székesfehérvár

Szállás Székesfehérvár és környékén

Hotel Vadászkürt     - Székesfehérvár
7500 Ft/fő/éj - től
-5%

A Közép-dunántúli régió központjában, Budapest és a Balaton között fekszik Magyarország legősibb királyi városa, Székesfehérvár, amely a magyar államiság bölcsője... Tudjon meg többet!

Szállás Székesfehérvár - Hotel Vadászkürt adatlapja

Jancsár Hotel       - Székesfehérvár
-5%

Szállodánk 3 csillagos, '99-ben épült, fõként Székesfehérvár üzleti turizmusának szállásigényét elégíti ki, de egyre inkább hangsúlyt fektetünk a városunkon átutazó... Tudjon meg többet!

Szállás Székesfehérvár - Jancsár Hotel adatlapja

-5%

Ez az a hotel Székesfehérváron, ahol a városi turisták játékos, izgalmas, városnéző randevún vehetnek részt, élmény teli romantikával, és exkluzív... Tudjon meg többet!

Szállás Székesfehérvár - Hotel Platán Székesfehérvár adatlapja

Hotel Szárcsa       - Székesfehérvár
-5%

A Szárcsa Hotel 1991 óta üzemel Székesfehérváron. Folyamatos bővítések után, jelenleg 47 szoba, étterem, különtermek, nyáron kerthelyiség... Tudjon meg többet!

Szállás Székesfehérvár - Hotel Szárcsa adatlapja