Olcsó szállás ajánlatok

Barangolás a Zselic dombjai között (Szenna)

Zselic dombjai között csend és nyugalom fogadja az oda látogatókat. A végtelenbe nyúló zöld dombhátak közötti völgyekben csak elszórva találunk kisebb településeket, még vasút sem vezet erre, amelynek zakatoló kerekei felvernék az erdők csendjét. A Zselic még ma is Somogy legerdősebb tája. Főként az Észak-Zselic természeti értékeinek védelmére hozták létre 1976-ban a Zselici Tájvédelmi Körzetet. A Zselic híres vadászterület. A gímszarvasok mellett előfordulnak a dámszarvasok és a muflonok is. A kisebb-nagyobb völgyek teljesen felárkolják a zselici dombságot, a tájat ezért is nevezik "ezernyi völggyel tagolt vidéknek".

Zselic

Zselic főbb látnivalói:


-    Kaposvár: A város Zselic északi kapuja. A város egyik leghangulatosabb része a sétálóutca, amelyen mintegy láncra fűzve helyezkednek el a szebbnél szebb épületek és hívogató kávéházak. Itt egész évben pezseg az élet, egymást érik az ünnepek, fesztiválok, kiállítások, vásárok, utcabálok és egyéb kulturális rendezvények, s ezek mellett számos múzeum, képtár és magángyűjtemény kínálja magát a kultúra kedvelőinek. A művészet ilyen arányú koncentrációja persze nem előzmények nélküli ezen a vidéken. Kaposvárott, a Róma-hegyen élt Rippl-Rónai József, akinek lakása Emlékmúzeumként működik.

-    Szenna: Itt található hazánk első Európa Nostra-díjas falumúzeuma, ahol a belső-somogyi és zselici faházas, talpas lakóházakon kívül a régi falusi életet is megismertetik a kiállított használati eszközök. A falumúzeum a református templom köré épült. Az 1785-ben épült népi barokk stílusú templom festett kazettás mennyezetével a környéken egyedülálló.

-    Kaposdada: Itt található Kassai Lajos lovas íjász birtoka. Kassai Lajos a modern kori lovasíjászat létrehozója. Õ dolgozta ki az ősi magyar harcművészet alapjain nyugvó sportág szabályrendszerét. A völgy minden évben otthont ad a Nemzetközi lovasíjász versenyeknek. A sok érdekesség mellett, látható itt egy muzeális értékű, 6,5 m átmérőjű 160 éves kazah jurta.

-    Bárdudvarnok:16 db településrész tartozik ide. Bárdibükkön található a Goszthonyi- kastély, gyönyörű, védett parkjával. A volt Goszthonyi- kúriában működik a nemzetközileg is elismert üvegművészeti alkotótelep.A Bárdudvarnokhoz tartozó egyik településen, Kaposszentbenedeken épült fel skandináv stílusban Szent Benedek-rendi monostor. A Petörke - völgye pazar kilátással tárul a szemünk elé Szenna irányából Bárdudvarnok felé, ahol a fürdőzök és a horgászok is kikapcsolódhatnak.

-    Bőszénfa: A település melletti szarvas farmon az 1980-as évek óta folyik a szarvasok zártkerti tenyésztése. Itt megfigyelhetjük a szarvasokat és a vaddisznókat is.

-    Ibafa: Itt a híres Pipamúzeumot nézhetjük meg. Már 1800 óta gyűjtik a pipákat a faluban.


Kaposvár és látnivalói, Admin

Kaposvár és látnivalóiKaposvár Somogy megye szellemi, gazdasági és idegenforgalmi központja, amely a szabadidő eltöltésére változatos lehetőséget kínál: múzeumokat, galériákat, színházat, élményfürdőt. Környékén a Deseda-tó védett természetvédelmi terület. tovább »

Szállásajánlatok Szenna |  Hotel Szenna |  Apartman Szenna |  Vendéglátóhelyek Szenna

Szállás Szenna és környékén

4450 Ft/fő/éj - től
-5%

Kaposvár belvárosában, a Centrum Parkban, gyönyörű, nyugodt, csendes környezetben (a Tesco, a Lidl, a MC Donald’s, az OBI, és egyéb bevásárlóközpontok ... Tudjon meg többet!

Szállás Kaposvár - Golf Étterem és Panzió adatlapja

Kaposvár csendes, nyugodt kertvárosi részén, csodálatos panorámával a városra, található a vendégház. Több autó befogadására alkalmas parkoló, igény szerint zárt... Tudjon meg többet!

Szállás Kaposvár - Császár Vendégház adatlapja

Kaposváron kertvárosi részen, csendes zsákutcában, a vasútállomáshoz és a belvároshoz is közel található a vendégház,étkezési lehetőséggel. A Vendégházban összesen... Tudjon meg többet!

Szállás Kaposvár - Hegedüs Vendégház adatlapja