Olcsó szállás ajánlatok

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendre)

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az 1967-ben alapított szabadtéri néprajzi múzeum Szentendrén. Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja az ország jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját. A múzeum természetvédelmi terület. A kiállítási épületek, berendezési tárgyak pótolhatatlan értéket képviselnek. Magyarország legjellegzetesebb tájainak XVIII-XX. századi népi építészetét, a vidék lakáskultúráját, életmódját mutatja be eredeti épületekkel és tárgyakkal. Számos hagyományőrző rendezvény helyszíne.

Szentendrei skanzenNapjainkig négy épületcsoport, a Felső-Tiszavidék, a Kisalföld, a Nyugat-Dunántúl és a Bakony, Balaton-felvidék tájegység készült el. Építés alatt áll az Alföldi mezőváros. Ehhez tartozik egy állattartó tanya, ahol élő állatokat tekinthetnek meg a látogatók (szürke marha, mangalica, racka juh, szamár, kecske és szárnyasok).

A tájegységek utcáján, a parasztudvarokban, a lakó- és gazdasági épületek, műhelyek között sétálva a látogató úgy érezheti, mintha az eredeti falvakban járna. Megismerkedhet a napjainkra már feledésbe merült vagy ritka mesterségekkel, a kézműiparral, a hagyományos paraszti ételekkel - és azok készítésével -, s nem utolsó sorban a falusi-mezővárosi társadalom ünnepeivel, szokásaival.

Immáron másfél évtizede, hogy következetesen az "élő múzeum" megvalósítására törekszünk a kiállításokban lévő tárgyak "megszólaltatásával". Rendezvényeinken a látogató nem csupán passzív szemlélője lehet a látottaknak, de aktív közreműködésével önmaga számára fedezheti fel népművészetünk, néphagyományunk gazdag tárházát.

2009 áprilisától a 2115 méter hosszú normál nyomtávú pályán megindult a múzeumvasút a skanzenben. A vonalon a 422-es pályaszámú BCmot motorkocsi közlekedik. Ilyen motorkocsik jellemezték a helyiérdekű vasútvonalak forgalmát az 1920-as évek közepétől kezdve. Állomásépületnek a mezőhegyesi vasútállomás mását építették fel. A pálya a Szolnok–Hódmezővásárhely–Makó-vasútvonalból került Szentendrére, az 1930-as évekből származó "c" jelű sínek Nagytőke és Kunszentmárton között szolgálták a forgalmat 2008-ig.


Szentendre, Renáta

Szentendre tovább »

Szentendre, Nogamstar

Budapesttől alig húsz kilométerre (a Batthyány tértől 20 percenként közlekedő HÉV-vel 30-40 perc alatt elérhető) fekszik egy mediterrán hangulatú kisváros, amely nem véletlenül a turisták kedvelt kirándulóhelye. Szentendre megmaradt a XVIII–XIX. századi egységes városképében. Szépségét fekvése, a Duna közelsége, építkezése, műemlékei mind együtt alkotják, méghozzá úgy, hogy az évtizedek során festők, szobrászok, művészek kolóniát alkotva éltek és élnek itt, ebben az alkotásra serkentő légkörben. tovább »

Pólus palace - a golfozás szentélye, András

Pólus palace - a golfozás szentélyeLehet, hogy külföldön kevesebbet járok 5* szállodába, mint itthon, a véleményem az, hogy míg építészetileg könnyű felülmúlni, addig szoba tekintetében már nehéz a gödi Pólus Palace-t. Kényelmes fotel, lábtartó, infoterminálos tévé, kellemes kilátás a golfpályára az ablakból. tovább »

Szállásajánlatok Szentendre |  Hotel Szentendre |  Apartman Szentendre |  Vendéglátóhelyek Szentendre

Szállás Szentendre és környékén

6495 Ft/fő/éj - től
-5%

Rólunk A Kerekhegy Panzió Leányfalun található, nem messze a híres leányfalui gyógyfürdőtől, csendes nyugodt környezetben a hegyoldalon, gyönyörű kilátással... Tudjon meg többet!

Szállás Leányfalu - Kerekhegy Panzió-Vendégház adatlapja

Kikelet Panzió - Dunakeszi
-5%

Panziónk a legjobb választás mindazoknak, akik a fővárostól mindössze 20 kilométerre szeretnének egy kellemes, csendes külvárosi környezetben, a Duna-parttól csupán... Tudjon meg többet!

Szállás Dunakeszi - Kikelet Panzió adatlapja

-5%

A Vendégház egy elbűvölő mesebeli házikó az ország egyik legszebb részén, a Dunakanyarban, Leányfalun. A ház a békebeli idők hangulatát idézi, napjaink... Tudjon meg többet!

Szállás Leányfalu - Leányvirág Vendégház adatlapja

Tisztelt látogató! Örülünk, hogy érdeklődik a családbarát nyaralónk iránt! Ön Luxus alatt nem (csak) aranycsapokat, szobaszervizt és 5-csillagos szállodát ért,... Tudjon meg többet!