Olcsó szállás ajánlatok

Családi kikapcsolódás a veresegyházi Medveotthonban (Veresegyház)

Budapesttől 27 km-re, Veresegyházán található egy medvefarm, a Veresegyházi Medveotthon. 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él a medvefarmon.

medvefarmA területen 8 darab szűk bejáratú,de öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó van kialakítva, melyet rendszeresen utántöltenek. Ez biztosítja az állatok az ivóvizeit, valamint a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó időtöltés számukra a kergetőzés.A természetes élőhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyves erdő biztosítja az elrejtőzést, és a fáramászás lehetőségét. A kifutó dús növényzete lehetővé teszi a medvék számára, hogy a nyári időszakban rügyeket és gyökereket is ehessenek. A menhelyen élő hím állatok elhelyezésükkor ivartalanítva lettek, hogy szaporodás ne fordulhasson elő. Ilyen kis területen ugyanis a bocsok nevelése a nőstények számára lehetetlen, egymás bocsaiban kárt tennének, elkülönítésükre pedig nincs lehetőség. Téli álom idejére kialakulnak a párok. Így egy-egy szalmával megrakott barlangban akár több medve is pihenhet. Kora tavaszig a kifutóban a látványos élet megszűnik.

2000 nyarán került kialakításra a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürkefarkas, akik először költöztek be.
Egy kiugrás-gátló kerítéssel bővítették az eddig jól bevált technikát, mivel a farkasok a laikus ember számára elképzelhetetlen ügyességgel tudnak átugrani a kerítéseken a villanypásztor ellenére is.
 Megépült egy 120 m2-es, 2 méter mély mesterséges tó is a területen, így biztosítva az ott élőknek a természetes körülményeket.
Hamar kialakultak a falkára jellemző rangsorok. A két, jól elkülöníthető csapat jól megfér egymás mellett. 2003 tavaszán egy fehérfarkas is beköltözött az otthonba, sőt, azóta még egy szürkefarkas is csatlakozott.
A Medveotthon az év minden napján nyitva tart. A parkolási lehetőség biztosított.

Az állatok mellett élvezhető és kipróbálható (hétvégén, ünnepnapokon) továbbá pónilovaglás, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, van játszótér és természetesen büfé is. A büfében nemcsak a saját éhségünket és szomjunkat csillapíthatjuk, de az állatokról is gondoskodni tudunk. Vásárolhatunk répát, levárt és mézet. A mézhez és lekvárhoz hosszú nyelű fakanalat is adnak, ezzel lehet a kerítésen átdugva a medvéket etetni (hozott anyaghoz is adnak fakanalat díjmentesen).

Sissinek emlékét őrző városka, Gödöllő, Nogamstar

Ha északkeletre indulunk a fővárostól, s a Duna pesti oldalán, alig 30 km-re az Osztrák–Magyar Monarchia híresen magyarpárti királynéjának, Erzsébet királynénak, Sissinek emlékét őrző városkába, Gödöllőre jutunk. tovább »

Gödöllő bemutatása, Nogamstar

Gödöllő Pest megyében, a Rákos-patak partján, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, az M3-as autópálya és a 3-as számú főút, valamint a Budapest-Miskolc vasútvonal mellett, a Gödöllői-dombság völgyében fekszik. A szűkebb értelemben vett Gödöllő egy medenceszerű, teknő alakú mélyedés a Rákos völgyében, négy völgy találkozópontján. tovább »

Gödöllő története, Nogamstar

Első okleveles említése 1349-ből ismeretes, mely szerint Nagy Lajos király gyermekkori nevelőjének, Pohárnok Péter udvari vitéznek adományozta Gödöllőt és a hozzá tartozó földeket, erdőket. A település neve Gudulleu, Gudullur, Gödöle, Gedellő alakban fordul elő a korai oklevelekben, 1868-ban nyerte el hivatalosan és véglegesen a Gödöllő elnevezést. tovább »

Gödöllõi Királyi Kastély, Renáta

A Gödöllõi Királyi Kastélyt, Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célpontját évente több mint 200 ezren látogatják meg. tovább »

Szállásajánlatok Veresegyház |  Hotel Veresegyház |  Apartman Veresegyház |  Vendéglátóhelyek Veresegyház

Szállás Veresegyház és környékén

5600 Ft/fő/éj - től

Hungaroring ,Mogyoród közelében Fóton, Családi házas környezetben 24 négyzetméteres, kétszemélyes pótágyazható kandalló fűtéssel, kertkapcsolatos külön álló... Tudjon meg többet!

Szállás Fót - Krisztina apartman adatlapja

125000 Ft/fő/éj - től

Fantasztikus hangulatú medencés Exkluzív Party vendégházunk tökéletes helyszíne lehet egy családi összejövetelnek, születésnapi, céges, legény-leánybúcsúztató,... Tudjon meg többet!

Szállás Gödöllő - Party- és -Vendégház adatlapja

Árnyas Panzió - Gödöllő

Az Árnyas Panzió Gödöllő központjában, a királyi kastély közelében található. A szálláshely 2-3 ágyas szobákat kínál kábel-TV-vel, valamint ingyenes vezeték... Tudjon meg többet!

Szállás Gödöllő - Árnyas Panzió adatlapja

-5%

A Vis Vitalis Medical Wellness Hotel**** Kerepes központjában, Budapesttől kevesebb, mint 15 perces autóútra, a Liszt Ferenc Repülőtértől alig 20 percre található. ... Tudjon meg többet!

Szállás Kerepes - Vis Vitalis Medical Wellness Hotel adatlapja