Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Bakonyba (Veszprém)

A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja. A Bakonyt a Devecser és Várpalota között húzódó, nyugat–keleti irányú törésvonal (amelyben a 8. számú fő közlekedési út is halad) két részre osztja: az Északi-Bakonyra és a Déli-Bakonyra. Ez utóbbinak messzire szakadt, magányosan álló darabja a sümegi Várhegy. Az Északi-Bakony hegyei közül a legmagasabb a Kőris-hegy (709 m.). Mellette több, 600 méter fölötti hegy sorakozik, így méltán nevezik az Északi-Bakonyt a Dunántúl tetejének. A Bakony - miután egyik legfőbb kőzete a mészkő - bővelkedik karsztjelenségekben: víznyelők, dolinák, sziklatornyok és barlangok is találhatók itt.

Veszprém

Bakony látnivalói:


-    Zirc: A Bakony fővárosa. Zirc festői fekvésű kisváros a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében. Magyarország legmagasabban fekvő városa (a városközponton a 400 m-es szintvonal halad át). Az itteni ciszterci apátság műemlék épületegyütteséről nevezetes, amelyben könyvtár és múzeum is található. Az apátság angolkertjéből kialakult botanikus kert az ország legmagasabban fekvő arborétuma, melynek célja a Bakony őshonos növényeinek gyűjtése és bemutatása.

-    Veszprém: A hét dombra épült Veszprémet a királynék városaként is emlegetik: történelmi, építészeti emlékei a honfoglalás koráig nyúlnak vissza. A település a környékének szellemi és gazdasági központja. A Séd-patak itt mély völgyeket vágott a felszínbe, ezért Veszprémet a hét dombra épült városként is emlegetik A települést a királynék városának is nevezik. Gizella királyné, I. István felesége tette azzá, az ő nevéhez fűződik Magyarország első és legrégibb püspöki székesegyházának alapítása. A veszprémi püspököket illette meg a királynék koronázásának előjoga, ők viselték a királyné kancelláriájának hivatalát.


-    Várpalota:  a város Veszprém megyében, a Várpalotai kistérségben. Itt épült meg 2000-ben Magyarország első szélkereke: az Inotai szélerőmű.  A város központjában, a minden irányból könnyen megközelíthető Szabadság téren áll a várpalotai vár, más néven Palota vára vagy Thury-vár. A vártól nyugatra, a római katolikus templom felett, a Kastélydombon áll a Zichy- kastély.  Napjainkban az épület az ország egyetlen Trianon Múzeumának ad otthont.


-    Bakonybél: A környező hegyek barlangjai, a természeti értékeket bemutató turistautak nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé váljon a falu, amelyhez vallási emlékek kötődnek. A településen több múzeum is működik. Egy korabeli népi lakóházban rendezték be a Bakonyi Erdők Házát, amely képet nyújt a Magas-Bakony növény- és állatvilágáról. A bakonybéli Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1970-ben nyílt meg két kiemelt műemlékké nyilvánított házban. Bakonybél környékének idegenforgalmi látványosságai közé tartozik a Pénzlyuk-barlang, a Tarkő-lik, az Odvaskő-barlang, amelyekhez több jelzett erdei turistaösvény is indul a faluból.

-    Ajka: A település ipari múltjának különlegességeit több múzeum is bemutatja. Az egykori Ármin-bánya környékén hozták létre Ajka legismertebb kirándulóhelyét, a Parkerdőt, ahol télen felvonóval rendelkező sí- és szánkópálya található. Az ajkai üveggyárban máig készülnek egyedileg csiszolt üvegtárgyak. A gyártörténeti kiállítás, valamint az itt készült termékek a gyár melletti múzeumban láthatók.

 


Balatonalmádi és nevezetességei, Renáta

A Fűzfői-öböl nyugati partjától megváltozik a táj arculata, a lösztakarót vörös permi homokkőből felépülő hegyek, vörös talajú szőlőskertek váltják fel. A 8500 lakosú Almádi igazi üdülőváros. tovább »

Veszprém, a királynék városa, Admin

Veszprém, a királynék városaA hét dombra épült Veszprémet a királynék városaként is emlegetik: történelmi, építészeti emlékei a honfoglalás koráig nyúlnak vissza. A település a környékének szellemi és gazdasági központja. tovább »

Szállásajánlatok Veszprém |  Hotel Veszprém |  Apartman Veszprém |  Vendéglátóhelyek Veszprém

Szállás Veszprém és környékén

Apartmanhaz-Emilia - Balatonalmádi

Vendégházunk Balatonalmádi központi fekvésű részén, csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el. 2-3 fős, illetve 2 szobás / 2+2 fős / apartmanok, valamint 2 és 3... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonalmádi - Apartmanhaz-Emilia adatlapja

-5%

A szálloda közvetlenül a Balaton partján található egy 2 hektáros parkosított területen, saját stranddal rendelkezik. Főszezonban a megadott ár félpanziót... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonalmádi - Nereus Park Hotel adatlapja

-5%

BALATONALMÁDI városközpontjában 300 m-re a legnagyobb strandtól található 2 szobás, elsőosztályú apartmanunk, mely 4-5 fős családok ,baráti társaságok fogadására... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonalmádi - APARTMAN ZSUZSANNA BALATONALMÁDI adatlapja

-5%

Képzeljen el egy hamisítatlan mediterrán hangulatú szállodát csodálatos környezetben! Egy olyan helyet, ahol a kellemes atmoszféra mellett a családias vendégfogadás... Tudjon meg többet!

Szállás Balatonalmádi - Hotel Villa Pax adatlapja