Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a Villány- hegység környékére (Villány)

A 35 km hosszú, 3-4 km széles Villányi-hegység legmagasabb csúcsa a Nagyharsány határában lévő Szársomlyó (442 m). A térség klimatikus viszonyai és a megfelelő csapadékmennyiség is hozzájárul a szőlő- és bortermelés kedvező feltételeihez. A hegység déli oldala mentén gyógyhatású források törnek a felszínre. A legismertebb a 60 Celsius-fokos termál gyógyvíz Harkányban található. A forrás fő értéke a kénes, szén- oxid-szulfid tartalom.


Villányi- hegység

A térség főbb településeinek nevezetességei:


-    Harkány:  Harkányi Gyógy- és Strandfürdő: Kiemelt országos minősítésű gyógyfürdő. A termálkutak a fürdő területén helyezkednek el, 62 C-fokos vizet szállítanak. Víz összetétele: alkáli-hidrogénkarbonátos, a kénes vizek csoportjába tartozik. Harkányt fürdője révén a "Reumások Mekkája" néven emlegetik. A 180 esztendős létesítmény vize a reumatikus panaszok, ízületi gyulladások, operációk utáni mozgáskorlátozottság, törések és idült bőrbetegségek gyógyítására szolgál, és baleseti utókezelések céljára is hasznosítják.Harkány látnivalói közé tartozik még a zsidó temető, katolikus templom és a református templomok.


-    Siklós: legfőbb nevezetessége a XVIII. századi külsejű vár, amely az ország egyik legépebben megmaradt várkastélya. Az oszmán hódoltság alatt a törökök erődnek használták a várat. A külvárosban mecseteket építettek, ezek közül is kiemelkedett a rózsaligettel övezett Malkocs bej dzsámi. A dzsámi helyreállítási munkáinak elismeréseként 1992-ben a műemléket a nemzetközi Europa Nostra-díjjal tüntették ki. Siklóshoz tartozik Máriagyűd, ismert búcsújáró hely.


-    Villány:  a testes, tüzes vörösborok hazája. A Villányi Bormúzeum egész évben nyitott ajtóval várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a Villány- Siklósi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit. Mindemellett borkóstoláson vehetnék részt ill. borvásárlásra is lehetőség nyílik. Villány főutcájára néz a két sorban elhelyezkedő impozáns pincesor,mely nem csak a város, hanem a borturisták kedvelt célpontja is.


-    Nagyharsány: A falu fölé magasodó Szársomlyó-hegy a Villányi-hegység legmagasabb csúcsa, 442 m. Számtalan növényfaj egyedüli hazai élőhelye. A Szársomlyó-hegyen, az elhagyott kőbányateknőben 1968-ban jött létre a szabadtéri műterem és a szoborpark. A parkban a művésztelepre meghívott magyar és külföldi szobrászok munkái láthatók.

 


Szállás Villány és környékén

2500 Ft/fő/éj - től

Szép környezetű, csendes zsákfaluban, négy plusz egy szobás sváb parasztház, zuhanyzós fürdőszobával, nyárikonyhával, kemencével, nagy füves udvarral,... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskassa - Diszlberger-ház adatlapja

11850 Ft/fő/éj - től
-5%

A borozgatástól megfáradt vagy a kellemes falusi környezetre vágyók szépen berendezett, igényes szobák közül választhatnak a 65 férőhelyes, új szárnnyal bővült... Tudjon meg többet!

Szállás Villány - Polgár Panzió adatlapja

-5%

Ez a különleges egyedülálló régi sváb parasztházból átalakított Vendégház kültéri medencével Palkonyán a műemlék pincesor mellett (Borvirág vendégházunktól 50... Tudjon meg többet!

Szállás Palkonya - Parázs Vendégház adatlapja

-5%

Legyen vendégünk a Borvirág Vendégházban, a villányi történelmi borúton! Borvirág Vendégház Palkonyán Európa Kulturális Falujában az országosan védett műemlék... Tudjon meg többet!

Szállás Palkonya - Borvirág Vendégház adatlapja