Olcsó szállás ajánlatok

Kirándulás a dimbes- dombos Göcsejben (Zalaegerszeg)

Göcsej Zala megye legismertebb, legtöbbet emlegetett földrajzi-néprajzi tája. A göcseji táj szépsége a dombok és völgyek harmóniájában rejlik. Ebben az értékes földrajzi, természeti környezetben rengeteg az erdő, és sok helyütt teljesen érintetlen a táj. A "szegek vidéke", remek kirándulóhely, és a falvak speciális település szerkezetben gondosan vigyázzák a régmúlt értékeit. Göcsejben a települések szemet gyönyörködtetően illeszkednek a dombok és völgyek vonulati közé. Sokak szerint a legszebbek azok, amelyek a dombhátakon találhatók. A jobb, kedvezőbb fekvésű lankákon szőlőt művelnek, az északi, nyugati oldalakon pedig összefüggő erdőket találunk. A völgyekben a kis csermelyek, patakok folydogálnak rétek és legelők ölelésében. Göcsej legmagasabb hegyei közé tartozik a Cigány-hegy (285 m), a Kandikó (304 m), a Kökényes (275 m),a Kőhegy (280 m) és a Baki-hegy (298 m).


Göcsej

Göcseji települések látnivalói:


Zalaegerszeg: Itt található a Göcseji Falumúzeum, mely az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma. A létesítmény a Zala folyó holtága mellett álló Hencz malom köré épült 1968-ban. A néprajzkutatóknak sikerült teljesen rekonstruálni egy közel 50 eredeti épületből álló, parasztportákra osztott kis falut. Ezek az épületek a Zala megyei Göcsej és peremvidékének jellegzetes népi építkezését, az építési technikákat és módokat szemléltetik, az épületek berendezése pedig a térség múlt század végi paraszti lakáskultúráját mutatja be. Mivel Zala megye volt a magyar olajkutatás és bányászat bölcsője, itt nyílt meg a Magyar Olajipari Múzeum gyűjtemény együttese is, amely a hazai szénhidrogén-bányászat és feldolgozás emlékeit vonultatja fel. A város nevezetes műemléke a barokk stílusú plébániatemplom, melynek falképei Johann Cimbal bécsi mester alkotásai.

Becsvölgye: Belső Göcsej gyöngyszemeként nevezik. Ez a jellegzetes bájt nyújtó vidék, hazánk legszebb tájai közé tartozik. A nyugalmat árasztó domboldalain nagy kiterjedésű népmesei hangulatú „rengeteg”-ek, erdők váltakoznak szántóföldekkel. Régen nem véletlenül nevezték miniatűr Svájcnak. Az érintetlen természet, a végtelennek tűnő erdők, a romantikus göcseji táj, a tiszta levegő, a kedves falusi vendéglátás, a kirándulási, pihenési lehetőségek egyre több érdeklődőt vonzanak.

Zalalövő: Római kori neve Salla volt. A település látnivalói közé tartozik a boronákból épült tájház és a romkert.

Nemesnép: A község legfőbb nevezetessége az 1793-ban épített fazsindelyes szoknyás (református) harangláb, mely 1937 óta országos műemlékként van nyilvántartva. A harangláb Nyugat-Magyarország legnagyobb és talán legszebb ilyen jellegű műemléke.

Böde: A község nevezetessége az Árpád-kori, melynek nyugati kapuját gazdag kőfaragás díszíti. Fonatos timpanondísze a honfoglalás kori szíjvégek mintázatát illeszti a félköríves ajtókeretre. A timpanon belsejét a bárány foglalja el a kereszttel, amely mellett még egy másik állat körvonalai is fölfedezhetők.

Nova: A település látnivalói közé tartozik a barokk stílusú Római katolikus templom, a Plánder Ferenc Falumúzeum és az Olgamajor vadászkastélya.

Zalaegerszeg látnivalói, Admin

Zalaegerszeg látnivalóiZalaegerszeg Zala megye székhelye, így számtalan hivatal, közintézmény és persze műemlék található a városban, de itt van a néprajzi tájegység, Göcsej jellegzetességeit bemutató Göcseji Falumúzeum is. tovább »

Szállásajánlatok Zalaegerszeg |  Hotel Zalaegerszeg |  Apartman Zalaegerszeg |  Vendéglátóhelyek Zalaegerszeg

Szállás Zalaegerszeg és környékén

-5%

Egész évben üzemelő vendégházunk Zala megye északi csücskében, Zalaegerszegtől 6 km-re az Őrségtől 25 km-re Kiskutason található. Községünk dombokon fekszik, 220... Tudjon meg többet!

Szállás Kiskutas - Benkő Vendégház adatlapja

Kedves Vendégeink! Zalaegerszeg belvárosában a legújabb és egyetlen apartman hoteljébe várjuk Önöket. Tíz jól felszerelt, igényesen kialakított... Tudjon meg többet!

Szállás Zalaegerszeg - Szent Kristóf Apartman Hotel adatlapja

-5%

A Vándor Vigadó Zalaegerszeg legszebb zöld övezetében,távol a város zajától,mégis autóval körülbelül 3 percnyire található. Amellett, hogy ideális feltételeket kínál... Tudjon meg többet!

Szállás Zalaegerszeg - Vándor Vigadó Panzió Étterem adatlapja

Zsuzsi Vendégház - Zalaegerszeg
-5%

Szeretettel üdvözlünk minden kedves érdeklődőt. Vendégházunk az ország nyugati részén Zalaegerszeg-Andráshidán az Aquacity közelében található. A városközponttól 3... Tudjon meg többet!

Szállás Zalaegerszeg - Zsuzsi Vendégház adatlapja